Ντικούδης: «Δε μας φοβίζει κανείς πέραν των Ισπανών»

Χρόνια στα παρκέ, τόσο τα ελληνικά, όσο και τα ευρωπαϊκά, ο Δήμος Ντικούδης μίλησε στο "Novasports.gr" και μας... έδειξε την Εθνική ομάδα μέσα από τη δική του οπτική γωνία.

Χρόνια στα παρκέ, τόσο τα ελληνικά, όσο και τα ευρωπαϊκά, ο Δήμος Ντικούδης μίλησε στο “Novasports.gr” και μας… έδειξε την Εθνική ομάδα μέσα από τη δική του οπτική γωνία. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας και πρόεδρος του ΠΣΑΚ «ασπάζεται» τις φιλοδοξίες των διεθνών εν όψει του 37ου Ευρωμπάσκετ, που αρχίζει αύριο, και θεωρεί πως η «επίσημη αγαπημένη» θα επιστρέψει με ένα καλό δώρο για τους Έλληνες φιλάθλους στις αποσκευές της, μετά το τέλος της διοργάνωσης.

-Έχουν ακουστεί ουκ ολίγα για την Εθνική ομάδα φέτος (σ.σ. λόγω των απουσιών), που είναι πιο νεανική και δε διαθέτει την εμπειρία των προηγούμενων ετών. Εσύ τις έχεις να πεις για όλα αυτά που λέγονται; Θεωρείς ότι μπορεί και να μπαίνει ένα… ταβάνι στις φιλοδοξίες της ομάδας με αυτό τον τρόπο; «Όχι, δεν το βλέπω έτσι. Πρώτον η ομάδα δε στερείται ταλέντου, παρά τιε απουσίες και δεύτερον είναι μεγάλη ευκαιρία για κάποια παιδιά να δείξουν την αξία τους και να γράψουν και αυτοί τη δική τους ιστορία. Με την Εθνική πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε δει πολλά μεγάλα ματς και διακρίσεις. Δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε για κάτι».

-Πρώτο παιχνίδι αύριο με τη Βοσνία, πως τα βλέπεις τα πράγματα; «Είμαστε πολύ καλή ομάδα και πολύ καλύτερη από τους Βόσνιους και αν το δούμε σοβαρά το παιχνίδι και το αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει, δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Κάποιες φορές οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες, αλλά αν τα παιδιά παίξουν όπως μπορούν δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

-Πως βλέπεις τον όμιλο στον οποίο συμμετέχει η Εθνική και τι θεωρείς ότι μπορεί να πετύχει ξεκινώντας την πορεία της στο Ευρωμπάσκετ με αντιπάλους τις συγκεκριμένες ομάδες; «Ξεχωρίζω την Κροατία που είναι μπασκετική σχολή και σίγουρα ανταγωνιστική. Εμείς καιοι Κροάτες είμαστε τα δύο φαβορί για την κατ’ακτηση των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Αν είναι σοβαρή η Εθνική θα έχει μόνο ένα ντέρμπι κατά την άποψη μου. Τα υπόλοιπα παιχνίδια θεωρώ ότι θα τα κερδίσουμε».
 
-Όλοι χρίζουν φαβορί την Ισπανία για την κατάκτηση του τροπαίου και από εκεί και πέρα ξεχωρίζουν τη Ρωσία, τη Λιθουανία, εμάς, τη Σλοβενία, τη Σερβία και την Τουρκία. Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις και ποιους κρίνεις ως τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους της «επίσημης αγαπημένης» στο τουρνουά; «Η Ισπανία ανέκαθεν τα τελευταία χρόνια παίζει σε ένα επίπεδο μόνη της. Όλες οι άλλες ομάδες χρόνο με το χρόνο έχουν πολλές μεταπτώσεις. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, η Τουρκία πέρυσι (σ.σ. στο Μουντομπάσκετ που διεξήχθη στη χώρα της) μου άρεσε πολύ , αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να παραμείνει στα ίδια στάνταρ. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί με τη Λιθουανία φέτος λόγω έδρας. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες είμαστε πάνω κάτω στην ίδια μοίρα. Ρόλο παίζει η προετοιμασία και η δίψα για επιτυχία. Δε νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που μπορεί να μας φοβίσει πέρα από τους Ισπανούς».

-Τελικά, κατά την άποψη σου, τι θα συνιστά επιτυχία και τι αποτυχία για τη φετινή Εθνική; «Επιτυχία είναι το μετάλλιο γιατί στη συγκεκριμένη ομάδα υπάρχουν παιδιά που θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Από εκεί και πέρα αν δεν έρθει αυτό θα πρέπει να μην απογοητευτούν τα παιδιά για να παλέψουν για τον δεύτερο μεγάλο στόχο που είναι το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.