Ξιφασκία: Οι δηλώσεις της Γεωργιάδου, της Γκουντούρα και της Εθνικής ομάδας σπάθης

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μιλάνο της Ιταλίας δύο Ελληνίδες ανέβηκαν στο παγκόσμιο βάθρο και η Εθνική ομάδα κατέκτησε την ιστορική όγδοη θέση στο ομαδικό της σπάθης γυναικών.

Πολλά είναι τα συναισθήματα και χαραγμένες στο μυαλό είναι οι στιγμές της εξαιρετικής παρουσίας των Ελληνίδων ξιφομάχων της σπάθης στο μεγάλο στόχο της χρονιάς. Περισσότερα για το τι έγινε στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας μπορείτε να διαβάσετε στα ακόλουθα άρθρα:

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων η Εθνική ομάδα σπάθης γυναικών με τις Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Μαρίνα Παΐζη και Κλαίρη Μπένου, ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Δελενίκας και ο προπονητής σπάθης Χρήστος Σαΐνης μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΟΞ για τα δύο σπουδαία μετάλλια στο ατομικό και τη μεγάλη επιτυχία της όγδοης θέσης στον κόσμο στο ομαδικό. Ο λόγος στις πρωταγωνίστριες:

Δέσποινα Γεωργιάδου: «Η εμπειρία συμμετοχής στον τελικό αυτού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι απερίγραπτη! Μια υπέροχη αίθουσα γεμάτη κόσμο, ενέργεια και οι δυο μας στο βάθρο, μόνο όνειρο μπορώ να το χαρακτηρίσω. Προσπάθησα όλη μέρα να είμαι ήρεμη και συγκεντρωμένη στους στόχους μου και κατάφερα να κατακτήσω το δεύτερο καλύτερο, ένα ασημένιο μετάλλιο! Πετύχαμε με τη Δώρα να κάνουμε όλη την αίθουσα να μας χειροκροτά κι αυτό είναι μια ανάμνηση μοναδική! Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, Κρίστιαν Μπάουερ και Χρήστο Σαΐνη για την πολύτιμη βοήθεια καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας κι όσες-όσους μας παρακολούθησαν διαδικτυακά από την Αθήνα. Στη συνέχεια στο ομαδικό πετύχαμε την πρώτη μέρα το μεγάλο στόχο της οκτάδας και γράψαμε ιστορία ως η καλύτερη ελληνική ομάδα στο θεσμό. Η δεύτερη ημέρα ήταν μία τελείως διαφορετική εμπειρία, δυστυχώς δεν καταφέραμε να καταγράψουμε νίκη αλλά δεν πειράζει, είμαστε πολύ ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα. Ευχόμαστε να δώσαμε έστω και λίγη χαρά στους Έλληνες που την ίδια στιγμή περνούσαν πολύ άσχημες στιγμές με τις πυρκαγιές που έκαιγαν τη χώρα μας. Τώρα μπροστά μας έχουμε κάποιες ημέρες ξεκούρασης και επιστρέφουμε δυναμικά το φθινόπωρο».

Χρήστος Σαΐνης: «Ήταν μια υπέροχη μέρα αυτή του ατομικού της σπάθης. Η Δέσποινα ήταν εξαιρετική σε κάθε αναμέτρηση, ήρεμη και συγκεντρωμένη. Θέλαμε και οι δύο αυτό το αποτέλεσμα, τον τελικό. Στόχος μας ήταν φυσικά το χρυσό μετάλλιο, αλλά δυστυχώς δεν τον πραγματοποιήσαμε. Όταν μιλάμε όμως για το νέο καλύτερο αποτέλεσμα του αθλήματος στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με τη διπλή εκπροσώπηση της χώρας μας στο βάθρο, τότε δε μπορείς να είσαι στενοχωρημένος! Συνεχίζουμε δυναμικά με τα ομαδικά αύριο και μεθαύριο, όπου θέλουμε να διακριθούμε επίσης. Πολλά συγχαρητήρια στα δύο καταπληκτικά κορίτσια».

Δώρα Γκουντούρα: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που η σεζόν μου έκλεισε με τον πιο δυνατό τρόπο. Προφανώς και θα ήθελα να έχω διαχειριστεί καλύτερα το 14-14 του ημιτελικού και να βρισκόμασταν μαζί με τη Δέσποινα στον τελικό. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που όλη μου η πορεία μέσα στη χρονιά έφερε τα αποτελέσματα τα οποία θέλαμε. Συνοδοιπόρος σε όλο αυτό το ταξίδι ήταν ο προπονητής μου, Θανάσης Δελενίκας. Περάσαμε πολλές δυσκολίες αλλά και πολλές χαρές μαζί αυτό το χρόνο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η σκληρή δουλεία που κάναμε από κοινού μας οδήγησε στην επίτευξη των στόχων μας. Θέλω βέβαια να συγχαρώ και τη Δέσποινα για το εξαιρετικό της αποτέλεσμα, ξέρω ότι δουλεύει και προσπαθεί πάρα πολύ. Εύχομαι την επόμενη φορά ο τελικός να είναι ελληνικός, να παίξουμε παρέα και να ακούσουμε τον Εθνικό ύμνο. Έχουμε αρκετούς αγώνες μπροστά μας μέχρι να κλειδώσει η Ολυμπιακή πρόκριση. Θα συνεχίσουμμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε με το Θανάση και θέλω να πιστεύω ότι θα βρισκόμαστε στο Παρίσι το 2024. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους προσωπικούς μου χορηγούς, την Bwin, την E-food και το BBT που με στηρίζουν. Χωρίς τη δική τους βοήθεια δε θα είχε γίνει κανένα από αυτά τα αποτελέσματα».

Θανάσης Δελενίκας: «Άλλη μια χρυσή σελίδα γράφτηκε για την ελληνική ξιφασκία στο Μιλάνο. Δύο μετάλλια από Ελληνίδες αθλήτριες και άλλη μία στο κυρίως ταμπλό των 64 και τόσο κοντά στις 32 απέναντι στο Νο12 του κόσμου. Είναι κάτι το μοναδικό να είμαστε και τόσο κοντά σε έναν ελληνικό τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, δηλαδή στη σημαντικότερη διοργάνωση της χρονιάς και μάλιστα εντός της προ-Ολυμπιακής περιόδου. Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια. Η Δώρα δίνει κάθε μέρα τον καλύτερο της εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν τα επτά μετάλλια σε μια σεζόν. Το ίδιο κάνουν και η Μαρίνα με την Κλαιρη και ήδη έχουμε τα πρώτα καλά αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Προφανώς το ίδιο κάνει και η Δέσποινα στη Γαλλία κάνοντας και εκείνη μια εξαιρετική χρονιά με τέσσερα μετάλλια! Συνεχίζουμε ο καθένας από το πόστο του τη σκληρή δουλειά για να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα».

Εθνική ομάδα σπάθης: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Σπύρο Καπράλο και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που μας έδωσε τη δυνατότητα να δίνουμε παρουσία στους αγώνες και με το ομαδικό. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατακτήσαμε την όγδοη θέση, ένα ιστορικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα έρχονται μετά από πολλή δουλειά και με σταθερά βήματα. Έτσι και με την ομάδα ξεκινήσαμε και κάθε μήνα, κάθε έτος και σε κάθε αγώνα γινόμαστε καλύτερες. Πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είμαστε ομάδα, παλεύουμε όλες μαζί και δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Δεν μας λείπει κάτι από τις υπόλοιπες ομάδες και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να έχουμε τη δυνατότητα να αγωνιζόμαστε θα καταφέρουμε περισσότερα, ακόμα και ένα μετάλλιο για τη χώρα μας».

Θανάσης Δελενίκας: «Η ομάδα συνεχίζει να γράφει ιστορία με την πρώτη οκτάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας. Δυστυχώς χάσαμε για τετράδα από την μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια και στη συνέχεια βγήκε πάρα πολλή κούραση στα κορίτσια. Όπως και να έχει είναι ένα αποτέλεσμα που μόνο χαμόγελα πρέπει να μας δίνει. Η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί από μέρους μας θεωρώντας δεδομένη τη συνέχιση της στήριξης αυτής της εξαιρετικής ομάδας που έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε αντίπαλο, ειδικά τώρα που όλες οι αθλήτριες έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στη διαδικασία του ομαδικού και με τις Παΐζη και Μπένου να αποδεικνύουν πως είναι έτοιμες να στηρίξουν απόλυτα αυτή την ομάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.