Περισσότερα από 200 παιδιά χάρισαν υπέροχες στιγμές στο αναπτυξιακό τουρνουά στο ΣΕΦ

Όμορφες αγωνιστικές εικόνες, καλό επίπεδο με συναρπαστικά ματς και υψηλή διάθεση απ’ όλα τα παιδιά χρωμάτισαν υπέροχα το Σαββατοκύριακο 19-20/11 το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η ομοσπονδιακή αίθουσα, που μετά από την ανακαίνισή της πρόπερσι είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης, υποδέχτηκε 203 αθλητές και αθλήτριες από 49 σωματεία της χώρας  για το 2ο όπεν της σεζόν 2022-2023 και τους πρόσφερε μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία στο δικό της τάραφλεξ. Έστω και αν δεν μπορούσε ν’ αποφευχθεί ο συνωστισμός με τους εκατοντάδες αθλητές, προπονητές και συνοδούς το πρόγραμμα στα 16 τραπέζια κύλησε χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις, υπήρχε καλή οργάνωση και ο απολογισμός ήταν θετικός. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους εφήβους, η Ζωή Καζάκου στις νέανιδες, ο Γιάννη Κούτρα στους παίδες, η Qi Xinyu στις κορασίδες, ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης στους παμπαίδες, η Δέσποινα Δημητρίου στις παγκορασίδες, ο Γιώργος Κούβελας στους μίνι παμπαίδες και η Αναστασία Μιχαλάρου στις μίνι παγκορασίδες.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν, όπως και στον Βόλο, τις 200. Οι τελικές δηλώσεις ήταν 213, αλλά προέκυψαν 9 απουσίες της τελευταίας στιγμής.

Στον τελικό των εφήβων έφτασαν τα δύο πρώτα φαβορί, ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Στάθης Μανωλόπουλος αντίστοιχα. Ο πρώτος ήταν πολύ σταθερός απέναντι στην άμυνα και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-8, 11-8, 11-6).

Στις νεάνιδες η Ζωή Καζάκου έκανε εντυπωσιακή πορεία από το νούμερο 6 των seeding, μάλιστα αγωνίστηκε χωρίς προπονητή. Στον τελικό έκαμψε το 1ο φαβορί, την Κατερίνα Αλεξούδη από την Ορεστιάδα, με 3-1 σετ (11-8, 4-11, 11-8, 11-7). Νωρίτερα, στην 8άδα, είχε αποκλείσει το 2ο φαβορί, τη Μαρία Δημητρίου με 3-2 σετ.

Στους παίδες ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής σε δεύτερο σερί τουρνουά ο Γιάννη Κούτρα. Προχώρησε ως 1ο φαβορί και στον τελικό έκαμψε με 3-0 σετ τον συμπαίκτη του στον Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιάννη Κιοσελόγλου (Νο 3), ο οποίος σημειωτέον είναι 12 ετών κι έχει επιλέξει να μετέχει στα αναπτυξιακά στην παραπάνω ηλικιακή κατηγορία για να έχει πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια (14-12, 11-7, 11-4).  

Στις κορασίδες έγινε συγκλονιστικός τελικός. Η κινεζικής καταγωγής Qi Xinyu, που ακόμα παίρνει τις πρώτες εμπειρίες από επίσημα ματς και ήταν 3η στο Βόλο, ξεπέρασε με 3-2 σετ το 2ο φαβορί, την Άλκηστη Κασίμη (10-12, 11-5, 11-4, 8-11, 11-9). Η 13χρονη πρωταθλήτρια ήταν νούμερο 17 στα seeding. Στα ημιτελικά είχε αποκλείσει με 3-1 σετ το 1ο φαβορί, τη Μαύρα Κοντοπούλου και στα προημιτελικά με 3-0 τη νικήτρια του 1ου φετινού αναπτυξιακού, Βασιλική Μπουλά (με την τελευταία να κάνει κίνηση φερ πλέι υποδεικνύοντας «σόρι», που δεν είδε ο διαιτητής στο 8-9 του 3ου σετ).    

Στους παμπαίδες έκλεψε την παράσταση ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης. Ήταν 3ο φαβορί και κατέκτησε την 1η θέση χωρίς να χάσει σετ. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Αναστάσιο Φουσέκη, ο οποίος είχε αναδειχτεί νικητής της κατηγορίας στον Βόλο (11-9, 11-6, 13-11).

Το νούμερο 1 και το νούμερο 2 της κατηγορίες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο και στις παγκορασίδες. Η Δέσποινα Δημητρίου και η Αθανασία Γκόγκα αντίστοιχα έδωσαν αμφίρροπο ματς ώσπου επικράτησε η πρώτη με 3-2 σετ (11-5, 9-11, 6-11, 11-7, 11-4).

Στους μίνι παμπαίδες πρώτευσε ο Γιώργος Κούβελας κι έκανε βήμα παραπάνω μετά από το χάλκινο μετάλλιο στον Βόλο. Στον τελικό έκαμψε στο φινάλε με 3-2 σετ τον Δημήτρη-Μάριο Αλεξανδρίδη, ο οποίος ήταν 1ο φαβορί κι επίσης νικητής τον περασμένο μήνα στη Θεσσαλία (7-11, 13-11, 9-11, 12-10, 11-7). Στην 4άδα ο Κούβελας είχε επικρατήσει με 3-2 και του 2ου φαβορί, του Μάριου Σερίδη.

Στις μίνι παγκορασίδες κυριάρχησε η Αναστασία Μιχαλάρου. Επιβλήθηκε με 3-0 σετ σε όλα τα παιχνίδια της, στον τελικό νίκησε την Αργυρώ Κουτρουμπά (11-2, 11-3, 11-5).

Η ΕΦΟΕπΑ εξασφάλισε για τα παιδιά από μία σακουλίτσα με νερό, μπανάνα, ισοτονικό ποτό και γκοφρέτα, είδη που προσφέρθηκαν από τους χορηγούς του όπεν Smile Kiosk και Oshee World.

Απονομές επάθλων έκαναν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Κορδούτης, το μέλος Ξένια Στάθη, ο παλιός πρωταθλητής Φάνης Αλεξανδρίδης, ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Άρης Τσακίρογλου και Σπύρος Κιούφης και η πρόεδρος του Ωρίωνα Χίου Μαρία Κομνηνάρη.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ (U19):

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

2. Στάθης Μανωλόπουλος (Αθηνά Μαγκουφάνας)

3. Γιάννης Μαλαμούδης (Ίφιτος Πατρών)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

1. Ζωή Καζάκου (ΟΑ Χανίων)

2. Κατερίνα Αλεξούδη (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

3. Ευαγγελία Μερομβελλιωτάκη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

ΠΑΙΔΕΣ (U15):

1. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Κώστας Φάκαρος (Ποσειδών Λουτρακίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Qi Xinyu (ΑΟ Ταταύλα)

2. Άλκηστις Κασίμη  (ΠΚΔ Ταύρου)

3. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (U13):

1. Δημήτρης Γεωργαλλίδης (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

2. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Παγώνα Πάτρας)

3. Στέφανος Μαυροματάκης (ΟΑ Χανίων)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Δέσποινα Δημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς)

2. Αθανασία Γκόγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

3. Παρασκευή Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (U11):

1. Γιώργος Κούβελας (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

2. Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης (Τελαμών Σαλαμίνας)

3. Μάριος Σερίδης (Σάρισες Φλώρινας)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Αναστασία Μιχαλάρου (ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

2. Αργυρώ Κουτρουμπά (ΟΑ Χανίων)

3. Ελευθερία Καλαϊτζή (ΟΕΑ Χίου)

Οι μισοί από τους «μικρούς» τελικούς κρίθηκαν στα πέντε σετ, απόδειξη κι αυτή για τον έντονο συναγωνισμό. Στους εφήβους ο Γιάννης Μαλαμούδης επικράτησε του συμπαίκτη του στον Ίφιτο Πατρών Αλέξανδρου Αλεξόπουλου. Στις νεάνιδες η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη κατέβαλλε με 3-2 σετ τη συμπαίκτριά της στον Ολυμπιακό Μαρία Κρεάνγκα. Στους παμπαίδες ο Στέφανος Μαυροματάκης νίκησε τον συμπαίκτη του στον ΟΑ Χανίων Νίκο Αγγελίδη. Στις κορασίδες, επίσης με 3-2, ξεπέρασε η Στέλλα Μαυροματάκη τη Μαύρα Κοντοπούλου του ΠΚΔ Ταύρου.

Στους παίδες ο Κώστας Φάκαρος έκαμψε τον Πέτρο Λιώτση του ΔΑΟ Ταύρου με 3-1 σετ. Στις παγκορασίδες η Παρασκευή Σπανού επιβλήθηκε της Ελπίδας Τασιού του Θερμαίου Θέρμης με 3-0 σετ. Στις μίνι παγκορασίδες η Ελευθερία Καλαϊτζή νίκησε τη Βασιλική-Μαρία Καραγεώργου του Ποσειδώνα Λουτρακίου με 3-0 σετ και στους μίνι παμπαίδες ο Μάριος Σερίδης τον Γιώργο Πετράκη των Χανίων με 3-0 σετ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.