Ιστιοπλοΐα: Πανελλήνιο πρωτάθλημα Όπτιμιστ «Toy It Again»

Το διάστημα 5-9 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ U16 και η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με την BlueCycle και την Playroom Arts & Crafts οργανώνουν από κοινού δράση με την συλλογή και ανακύκλωση παιχνιδιών με στόχο έναν βιώσιμο πλανήτη.

Έτσι, η ΕΙΟ καλεί όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα να ξεχωρίσουν όσα παιχνίδια δεν χρειάζονται πια και να τα τοποθετήσουν σε ειδικό διαμορφωμένο κάδο που θα υπάρχει στις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» που θα γίνει ο αγώνας. 

Η δράση #toyitagain χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη: Το κομμάτι της αποκομιδής των πλαστικών παιχνιδιών/απορριμμάτων και η ανακύκλωση τους είναι καθαρά μη κερδοσκοπική.

Οι φορείς που συμμετέχουν δεν χρεώνονται τίποτα, ενώ τα έξοδα εξοπλισμού και συγκέντρωσης των παιχνιδιών καλύπτονται εξολοκλήρου από τη δράση. Αφού συγκεντρωθούν τα πλαστικά παιχνίδια απολυμαίνονται και ανάλογα με την κατάστασή τους και τα χαρακτηριστικά των υλικών τους είτε επαναχρησιμοποιούνται ατόφια, είτε ανακυκλώνονται! 

Όσα υλικά φτάσουν στο μοναδικό εργαστήριο του BlueCycle θα μεταμορφωθούν σε μοναδικά παιδικά έπιπλα και διαδραστικά παιχνίδια τα οποία θα διατίθενται στο εμπόριο.

Μάθετε περισσότερα στο https://bit.ly/3i3hYOu

Το BlueCycle είναι ένα πρόγραμμα γαλάζιας και κυκλικής oικονομίας με σκοπό την αξιοποίηση πλαστικών που προέρχονται από την αλιευτική και ναυτιλιακή δραστηριότητα.

Στόχος είναι η δημιουργία πρώτης ύλης υψηλής ποιότητας, κατάλληλης για επανένταξη στη βιομηχανία και η προώθηση μιας ολιστικής προσέγγισης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα.

Το Playroom δημιουργήθηκε το 2010 με στόχο την εξοικείωση παιδιών με τη σύγχρονη τέχνη μέσα από εκπαιδευτικά και κοινωνικά
προγράμματα. 

Με αφετηρία τη λογική του “reuse – replay” διοργανώνει εργαστήρια για παιδιά και συνεργάζεται ενεργά με καλλιτέχνες, πολιτιστικούς φορείς και σχολεία βάζοντας στο επίκεντρο τη δημιουργική έκφραση των παιδιών αλλά και των ενήλικων συνοδών τους.

Έχει υλοποιήσει θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Documenta, την Athens Biennale, τη γκαλερί State of Concept και το WWF Ελλάς. κ.α.

Σε συνεργασία με το Blue Cycle υλοποιεί το πρόγραμμα “Toy it again” δίνοντας μία δεύτερη ζωή σε παιδικά πλαστικά παιχνίδια και πλαστικά που προέρχονται από τον καθαρισμό θαλασσών με στόχο την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.