«Έφυγε» πρωταγωνιστής του Τιτανικού και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός για τους ρόλους του στον Τιτανικό και στην τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

Ο Χιλ πρωταγωνίστησε επίσης στη δραματική σειρά Boys From The Blackstuff και στη μεταφορά του μυθιστορήματος Wolf Hall της Hilary Mantel από το BBC το 2015. Ο ατζέντης του Lou Coulson δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο ηθοποιός υποδύθηκε τον καπετάνιο Έντουαρντ Σμιθ στο βραβευμένο με Όσκαρ επικό ρομάντζο “Τιτανικός” του 1997, με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ.

Υποδύθηκε επίσης τον Theoden, βασιλιά του Rohan, στην τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών σε σκηνοθεσία του Sir Peter Jackson. Ο Χιλ εντάχθηκε στο καστ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών για τη δεύτερη ταινία της τριλογίας, τους Δύο Πύργους του 2002, η οποία κέρδισε δύο Όσκαρ για το καλύτερο μοντάζ ήχου και τα καλύτερα οπτικά εφέ.

Επέστρεψε στο franchise για την ταινία “Η επιστροφή του βασιλιά” του 2003, η οποία απέσπασε 11 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας για τον Σερ Πίτερ.

Ο Χιλ έγινε για πρώτη φορά γνωστός ως Γιόσερ Χιουζ στην ταινία Boys From The Blackstuff του Άλαν Μπλίσντεϊλ, η οποία προβλήθηκε το 1982 και αφορούσε πέντε άνεργους άντρες.

Πρωταγωνιστεί επίσης στον δεύτερο κύκλο του δράματος του BBC The Responder με πρωταγωνιστή τον Martin Freeman, ο οποίος αναμένεται να προβληθεί την Κυριακή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.