Αλλάζει και το Champions League Γυναικών – Έρχεται και νέα διοργάνωση!

O άνεμος αλλαγής "πνέει" και στο ποδόσφαιρο γυναικών, καθώς η UEFA θα εφαρμόσει από τη σεζόν 2025-26 νέο format στο Champions League Γυναικών, ενώ θα προσθέσει και δεύτερη διοργάνωση η οποία θα μοιάζει αρκετά με το Europa League των ανδρών.

O άνεμος αλλαγής “πνέει” και στο ποδόσφαιρο γυναικών, καθώς η UEFA θα εφαρμόσει από τη σεζόν 2025-26 νέο format στο Champions League Γυναικών, ενώ θα προσθέσει και δεύτερη διοργάνωση υπό τη σκέπη της, η οποία θα μοιάζει αρκετά με την αρχική μορφή του Europa League των ανδρών.

Το νέο σύστημα στο Champions League Γυναικών

Το… ανανεωμένο Champions League Γυναικών θα κάνει πρεμιέρα τη σεζόν 2025/26 και θα έχει το format που θα δούμε τη νέα σεζόν στο αντίστοιχο των ανδρών.

Η UEFA προχωρά στην κατάργηση των ομίλων και θα διεξάγεται από τη μεθεπόμενη σεζόν ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 18 ομάδων. Δηλαδή δύο ακόμα σύλλογοι θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ οι συμμετέχουσες ομάδες θα αντιμετωπίζουν έξι διαφορετικούς αντιπάλους σε αυτό το νέο “πρωτάθλημα”.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ δυναμικότητας – ανάλογα με την κατάταξή τους στη βαθμολογία της UEFA – και θα αντιμετωπίσουν δύο αντιπάλους από κάθε γκρουπ.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες στη βαθμολογία θα προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι ομάδες από την 5η μέχρι και τη 12η θέση θα κοντραριστούν σε διπλά νοκ άουτ παιχνίδια για την πρόκριση τους.

Εκτός διοργάνωσης θα μένουν οι ομάδες από τη 13η μέχρι και τη 18η θέση.

Το “αδερφάκι” του Europa League

Η ανάγκη για μια νέα ευρωπαϊκή πρόκληση υπήρχε εδώ και καιρό στο χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών και η UEFA αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία νέας διοργάνωσης, η οποία ενδιαφέρει άμεσα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτή τη διοργάνωση, η οποία θα μπει στη… ζωή μας από τη σεζόν 2025-26, θα συμμετάσχουν οι δεκατρείς ομάδες που βρέθηκαν στην τρίτη θέση του εθνικού τους πρωταθλήματος και αγωνίζονται σε χώρες που βρίσκονται από την 8η μέχρι τη 13η θέση της κατάταξης, καθώς και οι φιναλίστ των χωρών από τη 18η μέχρι την 24η θέση (Η Ελλάδα είναι 35η).

Παράλληλα στη νέα διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι ομάδες οι οποίες θα αποκλειστούν στον δεύτερο γύρο του Champions League, αλλά και οι σύλλογοι που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση του ομίλου τους στα προκριματικά του πρώτου γύρου.

Η νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση θα περιλαμβάνει διπλά νοκ άουτ παιχνίδια (και ο τελικός), ενώ η νικήτρια ομάδα θα εξασφαλίζει θέση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League της επόμενης σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.