Ψαθάς: «Καλούμε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να αναλάβει τις ευθύνες του»

Ο Πρόεδρος της Ώθησης - Νέα Δυναμική και Ανάπτυξη στη Γυμναστική, Χρήστος Ψαθάς, με ανάρτησή του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε ερωτήματα στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά:

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2024 ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής στη Βαλένθια, δεν στάθηκε δυστυχώς δυνατή η εξασφάλιση των εισιτηρίων, που θα επέτρεπαν τη συμμετοχή της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024, και στο ατομικό και στο ανσάμπλ.
Ανεξαρτήτως αυτού του γεγονότος, οφείλουμε να συγχαρούμε τις αθλήτριες και τις προπονήτριες για την προσπάθεια που κατέβαλαν.
Όμως, φαίνεται πως για μια ακόμη φορά η ηγεσία της ομοσπονδίας και όσοι διοικούν τη Ρυθμική, αποποιούνται τις ευθύνες τους.


Διαβάζοντας το σχετικό δελτίο τύπου της ομοσπονδίας, διαπιστώνεται ότι η Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΓΟ και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής κ. Αϊνδιλή, επιχειρεί με τη δήλωσή της σε ελάχιστες γραμμές να δικαιολογήσει και να δικαιολογηθεί για το καταστροφικό αποτέλεσμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, τόσο στο ατομικό, όσο και στο ομαδικό, γεγονός που γεννά ερωτήματα και έντονους προβληματισμούς.
Στην προσπάθεια να απομακρυνθούν οι ευθύνες από τις πλάτες των μελών της Τεχνικής Επιτροπής και της ιδίας, η επικεφαλής του αθλήματος προέβαλε τα λάθη των αθλητριών μας και έστρεψε παράλληλα τα βέλη της προς τις κριτές της διοργάνωσης, εκφράζοντας τη “δυσαρέσκειά” της για την αντιμετώπιση της ομάδας μας από το σώμα των κριτών.


Το αποκορύφωμα όμως έρχεται πέντε μέρες μετά τη Βαλένθια, καθώς χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθεί για άλλη μια φορά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποποιηθεί τις ευθύνες της , αφήνοντας αιχμές κατά προσώπων της Γυμναστικής (τους οποίους δεν κατονομάζει), “οι οποίοι έπαιξαν περίεργα παιχνίδια, προκαλώντας κακό και θέτοντας σε κίνδυνο τη Ρυθμική”.
Επειδή αυτή η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή, πλην όμως αόριστη, καλούμε την κ. Αντιπρόεδρο, να απαντήσει σε ποιους αναφέρεται και τι είδους παιχνίδια έπαιξαν αυτοί;


Αν αληθεύει αυτό, τι έκανε η ίδια, ως πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για να προφυλάξει το άθλημα;
Το γεγονός ότι, πέντε μέρες μετά τους αγώνες διαπίστωσε αστοχίες και παραλήψεις, που κόστισαν στο τελικό αποτέλεσμα, δηλώνει τουλάχιστον μια παραδοχή.


Ταυτόχρονα όμως, δηλώνει και την αδυναμία της, να αντιληφθεί εγκαίρως τα προβλήματα, ώστε να αποτραπεί κάθε αρνητικό αποτέλεσμα με την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση της κ. Αϊνδιλή, περί δημοσίων σχέσεων που επικρατούν στο άθλημα και καθορίζουν αποτελέσματα, “μιας και το άθλημα δεν έχει χρονόμετρο και μεζούρα”.


Είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται η επικεφαλής του αθλήματος ότι, οι επιτυχίες έρχονται με δημόσιες σχέσεις. Αυτή η τοποθέτηση προσβάλει βάναυσα τις αθλήτριες και τις προπονήτριες και απαξιώνει τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν για τον συγκεκριμένο αγώνα.
Δηλαδή κ. Αϊνδιλή, η μεγαλύτερη και ιστορική επιτυχία της Ρυθμικής, που μας έκανε εθνικά υπερήφανους, με την κατάκτηση του ολυμπιακού μεταλλίου στο Σύδνεϋ από την ομάδα, μέλος της οποίας ήσασταν και εσείς, ήταν αποτέλεσμα δημοσίων σχέσεων;

Καλούμε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Σταθόπουλο, την πρόεδρο και τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπηρετήσουν με σοβαρότητα το ρόλο που τους έχει ανατεθεί.
Εμείς πιστεύουμε, ότι η εθνική μας ομάδα, ανσάμπλ και ατομικού, έχει τις ικανότητες και τη δυνατότητα, να είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 και αυτό το ελπίζουμε και το ευχόμαστε ολόψυχα.
Χρήστος Ψαθάς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.