Γυμναστική: Επιστολή Σταθόπουλου στον Λ. Αυγενάκη

Επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη απέστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Σταθόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού στην ΕΡΑ Σπορ, όπου κατονόμασε την ΕΓΟ ως μία από τις ομοσπονδίες που διαμαρτύρονται για μείωση της επιχορήγησής τους από την Πολιτεία, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την επιπλέον χρηματοδότηση από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος.

Ο κ. Σταθόπουλος επισημαίνει ότι η ΕΓΟ έχει πάρει δημόσια θέση, έχει χαιρετίσει την ψήφιση του σχετικού νόμου και έχει εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, προσθέτοντας ότι η σχετική αναφορά του κ. Αυγενάκη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παράλληλα, η ομοσπονδία γυμναστικής ζητά συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, «… τόσο για την άρση τυχόν μεταξύ μας παρεξηγήσεων, όσο και για την από κοινού χάραξη στρατηγικής, δεδομένου ότι το έτος 2023 είναι έτος Ολυμπιακών προκρίσεων και ο κοινός μας στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εμφάνιση των πρωταθλητών της Ομοσπονδίας μας, ώστε να επιτύχουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024».

Το κείμενο της επιστολής του κ. Σταθόπουλου προς τον υφυπουργό Αθλητισμού:

«Με έκπληξη διαβάσαμε δηλώσεις σας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δήθεν η Ομοσπονδία μας αγνοεί την οικονομική ενίσχυση που έλαβε για τις ανάγκες των εθνικών της ομάδων από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση και ότι δεν σας έχουμε ευχαριστήσει δημόσια για αυτή την νομοθετική σας πρωτοβουλία.

Οι ανωτέρω αιτιάσεις σας, όσον αφορά την Ομοσπονδία μας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τούτο προκύπτει από τα συν κοινοποιούμενα με την παρούσα έγγραφα και συγκεκριμένα:

α) Με την από 04 Ιουνίου 2022 κοινή ανακοίνωση σαράντα τεσσάρων αθλητικών ομοσπονδιών, μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία μας με α.α. 4, για την οικονομική ενίσχυση των εθνικών ομάδων, όπου ρητά αναφέρουμε ότι “οι αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας χαιρετίζουν θερμά και εκφράζουν τη μεγάλη ικανοποίησή τους προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Ελευθέριο Αυγενάκη και συνολικά την κυβέρνηση για την υλοποίηση, με συνέπεια, του εξαιρετικά σημαντικού προγράμματος οικονομικής στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο σύνολό του. Η καταβολή στις Ομοσπονδίες για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων των αναλογούντων ποσών, εκ της προκαταβολής των 31.000.000 ευρώ για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που είχε εγκριθεί προ μηνών ως έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, από το νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος, αποτελεί ουσιαστική αρωγή των προσπαθειών που γίνονται για τη διαρκή ανάπτυξη των αθλημάτων στη χώρα. Ευρισκόμενοι σε περίοδο κατά την οποία οι εθνικές ομάδες προετοιμάζονται για σημαντικές διοργανώσεις, οι Ομοσπονδίες νιώθουν την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας και μπορούν να παρέχουν στους αθλητές τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας προς την εκπλήρωση των υψηλών αγωνιστικών στόχων. Σε εποχές με σημαντικές ιδιαιτερότητες για τη χώρα και όλο τον κόσμο, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η κυβέρνηση αποδεικνύουν την έμφαση που δίνουν στον αθλητισμό και τους ευχαριστούμε”.

β)Με το με αρ. πρωτ. 04/03.01.2022 έγγραφό μας προς εσάς, το περιεχόμενο του οποίου αυτολεξεί έχει ως εξής: “Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων της Γυμναστικής, μέσω της προκαταβολής συνολικού ποσού 31 εκατ. Ευρώ στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, από το νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος. Η στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, κατά την οποία έχουν να αντιμετωπίσουν τις πρωτόγνωρες συνέπειες της πανδημίας, τους δίνει το οξυγόνο που χρειάζονται ώστε να συνεχίσουν το έργο τους, δημιουργώντας τους μελλοντικούς πρωταθλητές και αποτελώντας το «κύτταρο» του ελληνικού αθλητισμού. Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, δημιουργικότητα και επιτυχίες”.

Εκ των ανωτέρω προκύπτει προδήλως ότι η Ομοσπονδία μας, αφενός μεν δεν αγνόησε την οικονομική ενίσχυση των εθνικών μας ομάδων από την φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος, αλλά αντιθέτως τόσο δημόσια όσο και εγγράφως προς εσάς, χαιρετήσαμε θερμά την ψήφιση του σχετικού νόμου κατόπιν νομοθετικής πρωτοβουλία σας.

Τέλος, το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. ζητά συνάντηση μαζί σας, τόσο για την άρση τυχόν μεταξύ μας παρεξηγήσεων, όσο και για την από κοινού χάραξη στρατηγικής, δεδομένου ότι το έτος 2023 είναι έτος Ολυμπιακών προκρίσεων και ο κοινός μας στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εμφάνιση των πρωταθλητών της Ομοσπονδίας μας ώστε να επιτύχουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.