Τόκιο 2020: Εκτός Λαμπαδηδρομίας λόγω κορονοϊού η ηλικίας 118 ετών Κάνε Τανάκα

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον κόσμο, μια γυναίκα 118 ετών από την Ιαπωνία, δεν θα συμμετάσχει τελικά στην Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον κόσμο, μια γυναίκα 118 ετών από την Ιαπωνία, δεν θα συμμετάσχει τελικά στην Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.


Αυτό λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η οικογένειά της. Η Κάνε Τανάκα, η οποία ζει στη Φουκουόκα στη νότια Ιαπωνία, είχε προγραμματίσει να μεταφέρει τη δάδα με το αναπηρικό αμαξίδιό της, όταν η Λαμπαδηδρομία θα περάσει από την πόλη της την προσεχή Τρίτη.

Η οικογένειά της ανακοίνωσε τελικά ότι δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση, επειδή “δεν έχει περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού”.
Την Παρασκευή, λιγότερο από 80 ημέρες από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η ιαπωνική κυβέρνηση επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τέσσερις περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο, και επέβαλε επίσης περιορισμούς στην περιοχή της Φουκουόκα.


Αυτά τα μέτρα, που ισχύουν έως τις 31 Μαΐου, είναι λιγότερο αυστηρά από τους περιορισμούς που εφαρμόζονται αλλού στον κόσμο, αλλά περιορίζουν τη δραστηριότητα ορισμένων φυσικών επιχειρήσεων.
«Ο οίκος ευγηρίας όπου διαμένει η Κάνε Τανάκα, έχει απαγορεύσει τις επισκέψεις για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού και μέχρι στιγμής ήταν επιτυχής ενέργεια στη διασφάλιση της υγείας των υπερηλίκων που φιλοξενεί» ανακοίνωσε η οικογένειά της.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση, είναι πολύ, πολύ ατυχές, αλλά αποφασίσαμε ότι η Κάνε Τανάκα δεν θα συμμετάσχει στη Λαμπαδηδρομία» πρόσθεσε η οικογένεια, ενώ τόνισε ότι περίμεναν με ανυπομονησία αυτήν την «πολύτιμη και σπάνια» ευκαιρία και ήθελαν η συμμετοχή της να αποτελέσει «έμπνευση για όλο τον κόσμο».


Η Τανάκα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1903, την ίδια χρονιά με τον Βρετανό συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ (ψευδώνυμο του Έρικ Άρθουρ Μπλερ) και τον Γάλλο ηθοποιό και τραγουδιστή Φερναντέλ (ψευδώνυμο του Φερνάν Ζοζέφ Ντεζιρέ Κονταντέν), οι οποίοι έχουν αποβιώσει από το 1950 και το 1971, αντίστοιχα. Την ίδια χρονιά (1903) οι αδελφοί Ράιτ έκαναν την πρώτη επιτυχημένη πτήση τους με αεροπλάνο, ενώ η Μαρία Κιουρί έγινε η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ (στη φυσική).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.