Τρόντζος: «Το τρόπαιο μένει για πάντα»

Στην κατάκτηση του κυπέλλου Κυπελλούχων κόντρα στη Σλάβια Πράγας αναφέρθηκε ο Γιώργος Τρόντζος, με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από τον τελικό (89-82) στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στην κατάκτηση του κυπέλλου Κυπελλούχων κόντρα στη Σλάβια Πράγας αναφέρθηκε ο Γιώργος Τρόντζος, με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από τον τελικό (89-82) στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο Τρόντζος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Γιώργο Αμερικανό, ενώ θυμήθηκε και στιγμές από τον μεγάλο τελικό. Ο Τρόντζος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3». Αναλυτικά δήλωσε:

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, είναι απότιση τιμής και χρέους σύσσωμης της ελληνικής αθλητικής κοινωνίας, να θυμόμαστε την μεγάλη επιτυχία αυτής της ομάδας: «Ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου. Είναι κάτι που το κάνουμε κάθε χρόνο, μοιάζει ρουτίνα. Αξίζει, όμως, γιατί ήταν το πρώτο τρόπαιο ομάδας, ήταν καθαρά από Έλληνες παίκτες, σε ένα στάδιο που έχει ακόμα το ρεκόρ Γκίνες προσέλευσης 80.000 θεατών, με φιλάθλους όλων των ομάδων. Όσοι το έζησαν, ακόμα το θυμούνται. Έχει μείνει στο μυαλό όλων μας».

Με Έλληνες παίκτες με ένα. Αμερικάνο: «Ναι. Είναι μεγάλη η απώλεια του Γιώργου. Δυστυχώς τα έχει αυτά η ζωή. Πρέπει να το δεχθούμε σαν κάτι που γίνεται. Ο Γιώργος πήγαινε κάθε χρόνο στο Καλλιμάρμαρο. Εμείς όχι κάθε φορά, ο Γιώργος κάθε φορά. Μας έπαιρνε τηλέφωνο πρωί-πρωί και πηγαίναμε μαζί».

Η πιο ανεξίτηλη εικόνα που του έχει μείνει από κείνη τη βραδιά: «Εκείνη τη βραδιά δεν ξεχνάς ότι ήμασταν από την Ελλάδα, νιώθαμε ότι είχαμε μία φοβερή αποστολή για την Ελλάδα και έπρεπε να κάνουμε κάτι καλό. Σαν να είχε πέσει αυτή η ευθύνη, να παίξουμε και να κερδίσουμε για την Ελλάδα, απ’ άλλους στα ραδιόφωνα, απ’ άλλους μέσα και έξω από το Καλλιμάρμαρο, μας γέμιζε αισιοδοξία και ευθύνη. Το να έρθεις δεύτερος κάποια στιγμή ξεχνιέται, η κατάκτηση του τροπαίου, όμως, μένει για πάντα».

Για το ματς με τη Βαρέζε και το περιβόητο διάστρεμμα: «Με την Βαρέζε είχα πάθει ένα φοβερό διάστρεμμα, είχε γίνει τούμπανο. Είχα βάλει ένα επίδεσμο, είχε χαθεί και αυτός ο επίδεσμος από το διάστρεμμα. Τότε δεν είχε βγαίνουμε έξω και καθόμαστε, το βάλαμε και περάσαμε. Ήξερα πως αν μέναμε ισόπαλοι, θα είχε επαναληπτικό, στον οποίο δεν θα μπορούσα να παίξω. Ετσι πήρα την προσπάθεια, το έβαλα με τη ραβέρσα και περάσαμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.