Μπαρτσελονέτα – Βουλιαγμένη 14-13: Στην τέταρτη θέση οι «μπέμπηδες» (hls)

Η Βουλιαγμένη ήταν ανταγωνιστική κόντρα στην Μπαρτσελονέτα, αλλά η ελληνική ομάδα «λύγισε» στα πέναλτι του μικρού τελικού (14-13) και ολοκλήρωσε την χρονιά στο Champions League στην 4η θέση.

Το χάλκινο μετάλλιο στο πλαίσιο του Final 8 του Champions League στα «χέρια» της Μπαρτσελονέτα. Η Βουλιαγμένη έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του μικρού τελικού στο 9-9. Στα πέναλτι η ελληνική ομάδα «λύγισε» από τους Ισπανούς, οι οποίοι είχαν δύο αποκρούσεις.

Η Μπαρτσελονέτα πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, με την άμυνά της να περιορίζει αποτελεσματικά τον Δημήτρη Νικολαϊδη και να δυσκολεύει πολύ τους παίκτες του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς. Δύο γκολ του Στάθη Καλογερόπουλου κράτησαν «όρθια» τη Βουλιαγμένη στο πρώτο οκτάλεπτο (3-2). Ο Μπιέλ με άμεση εκτέλεση στον παίκτη παραπάνω νίκησε επιτέλους τον Τζωρτζάτο αλλά ο Τρούλος σκόραρε ξανά στα τελευταία δευτερόλεπτα για να διαμορφώσει το 4-4 του ημιχρόνου.

Ενα γκολ του Μάτκοβιτς με παίκτη παραπάνω και μία πανέξυπνη λόμπα του Μουναρίθ, στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης, έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στους Καταλανούς (6-4), όμως Καλογερόπουλος και Τρούλος συνέχισαν να δίνουν «ανάσες» στη Βουλιαγμένη.

Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Μπαρτσελονέτα να έχει την ελάχιστη διαφορά (7-6) και τους δύο τερματοφύλακες, Τζωρτζάτο και Αγκίρε, να κάνουν στο τελευταίο λεπτό σημαντικές αποκρούσεις σε φάσεις με αριθμητικό μειονέκτημα για την ομάδα τους. Η τελευταία περίοδος άρχισε ιδανικά για τη Βουλιαγμένη. Ο Νικολαϊδης κέρδισε μία αποβολή και ένα πέναλτι και ο Καλογερόπουλος συνέχισε το δικό του «ρεσιτάλ», δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στη ελληνική ομάδα (8-7).

Ο Ταούλ από ασίστ του Περόνε ισοφάρισε από κοντά, ο Αλαφραγκής «απάντησε» σε παραπάνω και έγινε ο πρώτος παίκτης της Βουλιαγμένης που σκόραρε πλην των Καλογερόπουλου και Τρούλου, αλλά ένα δύσκολο σουτ του Λαρούμπε από την περιφέρεια «έγραψε» το 9-9.

Στην τελευταία επίθεση της Βουλιαγμένης ο Νικολαϊδης κέρδισε αποβολή, αλλά ο Αγκίρε απέκρουσε το σουτ του Τρούλου και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Ελβις Φάτοβιτς έκανε την έκπληξη, χρησιμοποιώντας τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, Νικ Πόρτερ, αντί του Ουνάι Αγκίρε.

Ο Παπασηφάκης στη δεύτερη εκτέλεση της Βουλιαγμένης «σημάδεψε» το δοκάρι, οι Ισπανοί ήταν εύστοχοι και ο Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς άλλαξε και αυτός τερματοφύλακα, δίνοντας μία ευκαιρία… ζωής στον νεαρό Μάνο Ανδρεάδη. Ο 21χρονος γκολκίπερ απέκρουσε το πέναλτι του Μάτκοβιτς και ο Καπότσης ισοφάρισε σε 13-13, για να οδηγηθεί το παιχνίδι στον «ξαφνικό θάνατο». Ο Περόνε ευστόχησε, ο Τρούλος νικήθηκε από τον Πόρτερ και η Μπαρτσελονέτα πήρε τη νίκη, αφήνοντας την ελληνική ομάδα με την παρηγοριά της πολύ μεγάλης προσπάθειας.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-2, 3-2, 2-3, 5-4 (πεν.)

Μπαρτσελονέτα: Αγκίρε, Φαμέρα, Μάτκοβιτς 1, Μουναρίθ 1, Ντε Τόρο 1, Λαρούμπε 1, Παβιγιάρ, Φερνάντεθ, Ταχούλ 1, Περόνε 1, Μπιέλ 2, Μπούστος, Πόρτερ

Βουλιαγμένη:
 Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 5, Τρούλος 3, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης, Φάρμερ, Ανδρεάδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.