ΓΣ Περιστερίου – Απόλλων Σμύρνης 7-10: Πρόκριση στον μεγάλο τελικό για πρώτη φορά στην Ιστορία τους (Highlights)

Ιστορική πρόκριση στον τελικό για τον Απόλλωνα Σμύρνης, 10-7 το Περιστέρι.

Ο Απόλλων Σμύρνης έγινε σήμερα η 12η ομάδα που κερδίζει τη συμμετοχή της σε τελικό του κυπέλλου υδατοσφαίρισης των ανδρών, στη 46χρονη ιστορία του θεσμού.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη επικράτησε 10-7 του Περιστερίου στον πρώτο ημιτελικό του final-8, που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Λαιμού, και πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση μαζί με τους ενθουσιώδεις οπαδούς της, που για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έδωσαν το δικό τους «χρώμα» στην εξέδρα.

Το προσωπικό ρεσιτάλ του Νίκου Γαρδίκα (τρία γκολ) έδωσε στον Απόλλωνα την αρχική ώθηση που χρειάζεται πάντα το θεωρητικό φαβορί σε τέτοιους αγώνες. Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε ίδια και στην τρίτη περίοδο: ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος και διατηρούσε το προβάδισμα, όμως οι προσπάθειές του να ξεφύγει «έπεφταν» πάνω στον Χόλαντ. Ο Μπογκντάνοβιτς νίκησε δύο φορές τον Αμερικανό τερματοφύλακα και έδωσε στην ομάδα του διαφορά δύο τερμάτων (7-5), στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Στο 4΄29΄΄ πριν τη λήξη, μετά από χρήση VAR, οι διαιτητές απέβαλαν με αντικατάσταση τον Αγγελο Φώσκολο, αφήνοντας το Περιστέρι χωρίς τον βασικό του φουνταριστό, αλλά ο Απόλλωνας έχασε με «φτηνό» λάθος την επίθεση με παίκτη παραπάνω και ακολούθησε, αποβολή με αντικατάσταση του Χονδροκούκη για έντονη διαμαρτυρία. Δύο διαδοχικές χαμένες επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα απέβησαν μοιραίες για τον ΓΣΠ, καθώς ο Σολανάκης από τα 2μ. Ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (9-6) και ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-5, 5-7, 7-10

Οι συνθέσεις:

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κώστας Λούδης): Αναγνώστου, Χρ. Μπιτσάκος 1, Παπαδημητρίου, Πρέκας, Χρυσοσπάθης 2, Κουκουμάκης, Αντζιτς 1, Καρούντζος, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Τοράκης 2, Ανδρ. Μπιτσάκος 1, Χόλαντ, Κ. Μπιτσάκος, Αλευρίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 4, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης

Διαιτητές: Μπουδραμής, Κραβαρίτης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.