Πόλο: Τέταρτο «ραντεβού» για Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό στη Βάρη

Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι για τέταρτη φορά μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, σε τέταρτο διαφορετικό κολυβητήριο, όταν θα αναμετρηθούν την Τετάρτη (1/3, 19:00) στη Σχολή Ευελπίδων, για την 9η αγωνιστική του Champions League υδατοσφαίρισης.

Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ελληνικές ομάδες ξεκίνησαν το… γαϊτανάκι των μεταξύ τους ντέρμπι στις 24/1 στον Πειραιά, όταν οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εύκολα με 14-6, για την 5η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ακολούθησε στις 3/2 ο ημιτελικός του κυπέλλου στην Πάτρα, όπου η πειραϊκή ομάδα νίκησε με 12-7, αλλά στις 15/2 στο Λαιμό, ο ΝΟΒ κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 10-10, στο ματς του εγχώριου πρωταθλήματος.

Ο «εμφύλιος» της Τετάρτης είναι σημαντικός βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες. Μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής με τη Ραντνίτσκι στη Σερβία, ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια νέας απώλειας, αν θέλει να διατηρήσει τις -λιγοστές- ελπίδες του για την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου, καθώς μάλιστα την ίδια ημέρα θα γίνει στη Γένοβα το ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα στις ισόβαθμες Προ Ρέκο και Μπαρτσελονέτα. Από την πλευρά της, η Βουλιαγμένη δίνει μάχη για την κατάληψη της προνομιούχου τέταρτης θέσης, που δίνει το εισιτήριο για το final-8 του Βελιγραδίου, και ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «ερυθρόλευκους» θα είναι έξτρα όφελος. Οι δύο διώκτες του ΝΟΒ, Ραντνίτσκι και Γιάντραν Σπλιτ, αναμετρώνται την ίδια ημέρα στο Κραγκούγεβατς, ενώ την επόμενη αγωνιστική η ελληνική ομάδα πάει για ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι στην Κροατία.

Να σημειωθεί βέβαια ότι, σε σχέση με τα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου, ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί ενισχυμένος, καθώς στο Champions League έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και τους τέσσερις ξένους του (Μπίγιατς, Φιλίποβιτς, Μπούσλιε, Βάμος). Στον αντίποδα, ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς πιθανότατα δεν θα έχει ούτε αυτή τη φορά στη διάθεσή του τον Κώστα Γούβη, που ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού.

Όπως προαναφέρθηκε, ο αγώνας θα γίνει στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, το οποίο χρησιμοποιεί η Βουλιαγμένη ως έδρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της. Διαιτητές θα είναι ο Μαυροβούνιος Στάνκο Ιβανόφσκι και ο Σέρβος Ιβάν Ράκοβιτς.

Στο μεταξύ, αύριο Τρίτη (28/2) διεξάγονται τα ματς της 9ης αγωνιστικής στον Β΄ όμιλο, όπου επίσης υπάρχει σύγκρουση Ελλήνων, καθώς η Νόβι Μπέογκραντ των Άγγελου Βλαχόπουλου και Δημήτρη Σκουμπάκη υποδέχεται τη Φερεντσβάρος του Στέλιου Αργυρόπουλου.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/3

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προ Ρέκο (Ιταλία)-Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)

Ανόβερο (Γερμανία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)

Ραντνίτσκι (Σερβία)-Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 8 αγώνες)

Προ Ρέκο 21

Μπαρτσελονέτα 21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 13

Ραντνίτσκι 9

Γιάντραν Σπλιτ 7

Ανόβερο 3

Ντιναμό Τιφλίδας 0

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΡΙΤΗ 28/2

Μπρέσια (Ιταλία)-Σπαντάου (Γερμανία)

Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Σαμπαντέλ (Ισπανία)

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Ορβοσι (Ουγγαρία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 8 αγώνες)

Μπρέσια 21

Νόβι Μπέογκραντ 19

Φερεντσβάρος 18

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 11

Σπαντάου Βερολίνου 8

Ορβοσι 6

Σαμπαντέλ 4

Μαρσέιγ 4


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.