Στο …ρελαντί η Μπάγερν, αποθέωση για Ρενάτο (photos)

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Μπάγερν Μονάχου στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί κέρδισαν 2-0 την Μπενφίκα στο "Ντα Λουζ" με γκολ του Λεβαντόφσκι στο 10' και του Ρενάτο Σάντσες στο 54'.

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Μπάγερν Μονάχου στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί κέρδισαν 2-0 την Μπενφίκα στο “Ντα Λουζ” με γκολ του Λεβαντόφσκι στο 10′ και του Ρενάτο Σάντσες στο 54′.

Δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε ο Πορτογάλος μέσος της Μπάγερν κόντρα στην πρώην του ομάδα και αποθεώθηκε από τους φιλους της Μπενφίκα.

Καλή εμφάνιση από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στο ντεμπούτο του στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Τα πλάνα των προπονητών

Σε σχηματισμό 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο προπονητής της Μπενφίκα, Ρουί Βιτόρια. Ο τεχνικός των “Αετών” επέλεξε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο για τη θέση του τερματοφύλακα, οι Γκριμάλντο (αριστερά), Ζαρντέλ (στόπερ), Ρούμπεν Ντίας (στόπερ) και Αλμέιδα (δεξιά) ήταν η τετράδα της άμυνας, στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Πίτσι, Φέισα και Γκέντσον, ενώ στην τριάδα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Σέρβι, Σεφέροβιτς και Σάλβιο. 

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Νόιερ για τη θέση του τερματοφύλακα, τους Κίμιχ (δεξιά), Μπόατενγκ (στόπερ), Χούμελς (στόπερ), Αλάμπα (αριστερά), ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Χάβι Μαρτίνεθ και Ρενάτο Σάντσες. Ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ πίσω από τον Πολωνό ήταν οι Ρόμπεν, Χάμες και Ριμπερί. 

Πολωνική …λύση, σούπερ Βλαχοδήμος! 

Οι γηπεδούχοι είχαν ενθουσιασμό στο παιχνίδι τους, ωστόσο η Μπάγερν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της από την αρχή του αγώνα και βρήκε αρκετά γρήγορα τον τρόπο για να σκοράρει. Στο 10ο λεπτό ο Ριμπερί έκανε την προσπάθεια από την αριστερή πλευρά, πάσαρε στον Αλάμπα και ο Αυστριακός βρήκε τον Λεβαντόφσκι που ήταν στο ύψος του πέναλτι. Ο Πολωνός στράικερ, αφού έκανε …άνω κάτω την άμυνα της Μπενφίκα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου και άνοιξε το σκορ στη Λισσαβώνα. 

Οι παίκτες της Μπενφίκα επηρεάστηκαν από το γκολ του Λεβαντόφσκι και οι Βαυαροί έχασαν άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Ρόμπεν στο 13′ και τον Ριμπερί, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έδιωξε τον κίνδυνο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και σταμάτησε τον Ρόμπεν ξανά στο 21′ και το 40ο λεπτό, ενώ η Μπενφίκα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σάλβιο στο 28ο λεπτό. 

Ανώτεροι οι Βαυαροί

Με πάθος και διάθεση μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα, ωστόσο η Μπάγερν Μονάχου διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και με …σβηστές μηχανές έφυγε νικήτρια από το “Ντα Λουζ”. Μάλιστα οι Γερμανοί κατάφεραν να σκοράρουν ξανά στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ρενάτο Σάντσες να κλέβει την παράσταση. Ο Πορτογάλος πρώην παίκτης της Μπενφίκα, έκανε στο 54′ μια εντυπωσιακή κούρσα πίσω από τη μεσαία γραμμή και πέρασε τρεις παίκτες της Μπενφίκα, προτού μοιράσει τη μπάλα στον Χάμες. Ο Κολομβιανός σέντραρε την κατάλληλη στιγμή στον Πορτογάλο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να σκοράρει το δεύτερο γκολ της Μπάγερν. 

Ο Ρενάντο Σάντσες δεν πανηγύρισε στο γκολ που πέτυχε και χειροκροτήθηκε θερμά από τους οπαδούς της Μπενφίκα στην επιστροφή του στο “Ντα Λουζ. 

Στη συνέχεια του αγώνα, η Μπενφίκα προσπάθησε να πιέσει την Μπάγερν, ωστόσο οι Γερμανοί δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους Πορτογάλους και το τέλος του αγώνα βρήκε νικήτρια την ομάδα του Νίκο Κόβατς. 

Ο προπονητής της Μπάγερν πέτυχε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη στον πάγκο των Βαυαρών, ενώ η Μπάγερν διατήρησε το αήττητο στην Πορτογαλία και βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με το Άγιαξ, ενώ η ΑΕΚ και η Μπενφίκα δεν έχουν βαθμό. 

Εξαιρετικό ντεμπούτο του Οδυσσέα

“Παρθενική” εμφάνιση του Βλαχοδήμου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με εξαιρετική παρουσία κάτω από τα γκολποστ της Μπενφίκα. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος και κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα με τις επεμβάσεις του, ενώ είχε θετική παρουσία και στο δεύτερο ημίχρονο. Ίσως ο μοναδικός παίκτης της Μπενφίκα που διακρίθηκε στο ματς. 

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΜΠΑΓΕΡΝ 0 – 2

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαχόθ (Ισπανία)

Σκόρερ: 10′ Λεβαντόφσκι, 54′ Ρενάτο Σάντσες

Κάρτες: 22′ Φέισα, 39′ Ζαρντέλ – 18′ Κίμιχ

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέισα, Ντιας, Σέρβι, Σεφέροβιτς, Σάλβιο (62′ Γκάμπριελ), Πίτσι (52′ Ράφα Σίλβα), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Γκέντσον Φερνάντες (75′ Ζίφκοβιτς)

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Χούμελς, Ριμπερί (62′ Γκνάμπρι), Χάβι Μαρτίνεθ (87′ Μούλερ), Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν, Χάμες Ροντρίγκες (79′ Γκορέτσκα), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Κίμιχ, Ρενάτο Σάντσες

Θυμηθείτε το live του αγώνα από το match center του novasports.gr.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.