«Ανάσα» για τον Άρη το Europa League

Πολλαπλά κερδισμένος είναι ο Άρης από την παρουσία του στο Europa League της ερχόμενης περιόδου, καθώς τα έσοδα που προβλέπεται να μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ θα βοηθήσουν ουσιαστικά την προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» σε όλα τα μέτωπα.
Δημοσίευση: 16/07/2019 - 19:46
Πολλαπλά κερδισμένος είναι ο Άρης από την παρουσία του στο Europa League της ερχόμενης περιόδου, καθώς τα έσοδα που προβλέπεται να μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ θα βοηθήσουν ουσιαστικά  την προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» σε όλα τα μέτωπα. 

Το εξασφαλισμένο ποσό στο οποίο ήδη μπορεί να ποντάρει η διοίκηση του Θ. Καρυπίδη ανέρχεται στις 260.000 ευρώ από την συμμετοχή της στον β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Εφόσον η ομάδα καταφέρει και ξεπεράσει το εμπόδιο των Κυπρίων της ΑΕΛ, τότε θα εισπραχθούν επιπλέον 280.000 ευρώ. 

Στο ενδεχόμενο πρόκρισης στα play off της διοργάνωσης, το bonus της UEFA φτάνει τις 300.000. 
Είναι σημαντικό ότι το συγκεκριμένο ποσό, εισπράττεται από όσες ομάδες δεν καταφέρουν να μπουν στους ομίλους.

Με απλά λόγια, ο Άρης από την συμμετοχή του στις έξι αυτές αναμετρήσεις θα εισπράξει 840.000 ευρώ. 

Στα παραπάνω, δεν υπολογίζονται τα έσοδα από τις εισπράξεις των εισιτηρίων, μπουτίκ, τα έσοδα που θα έρθουν από τυχόν χορηγίες αλλά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Το κέρδος από τους ομίλους 

Κάτι περισσότερο από 3.000.000 ευρώ θα μπουν στα ταμεία της ομάδας αν καταφέρει να μπει στη φάση των ομίλων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, για κάθε νικηφόρο αγώνα το προβλεπόμενο ποσό είναι της τάξης των 570.000 ευρώ, ενώ η ισοπαλία ανταμείβεται με 190.000 ευρώ. 

Με απλά λόγια η φετινή χρονιά θα είναι ορόσημο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, εφόσον καταφέρει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου.