Έλαμψε ο Αστέρας (vid)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Αστέρας. Οι Αρκάδες επικράτησαν του Πανιωνίου με 2-0 στην Τρίπολη για την 30η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ και τερμάτισαν στη έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Μπακασέτας (45') και Ράγιος (69').

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Αστέρας. Οι Αρκάδες επικράτησαν του Λεβαδειακού με 2-0 στην Τρίπολη για την 30η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ και τερμάτισαν στη έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Μπακασέτας (45′) και Ράγιος (69′).   

Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να μην κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα πλεί-οφ, ωστόσο οι ελπίδες του για την έξοδο στην Ευρώπη δεν έχουν σβήσει και θα περιμένει τις επόμενες εβδομάδες την απόφαση της UEFA για τις αδειοδοτήσεις ομάδων της Σούπερ Λίγκ.

Τα αρχικά πλάνα:


Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με τον Γεωργακόπουλο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Αργυρόπουλο, αριστερά τον Φορμίκα και στο κέντρο της άμυνας τους Πιπίνη και Κουρμπέλη. Στη μεσαία γραμμή τους Αλβάρεζ και Λαδάκη, δεξιά τον Μπακασέτα, αριστερά τον Ράγιος και πίσω από τον Φρανκού τον
Έγκον.

Από την άλλη πλευρά ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τον Μιχαηλίδη κάτω από την εστία, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Σταυροθανασόπουλο, στο αριστερό τον Κούρντι και στο κέντρο τους Κουλουχέρι και Πιέρ. Στα χαφ τους Αναστασόπουλο και Κούρο, στο δεξί άκρο τον Μενδρινό, στο αριστερό τον Αντούνιες και πίσω από τον Ντιμπαλά τον Σάμαρη.


Μετουσίωσε την υπεροχή σε γκολ!


Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο την πρώτη υποψία φάσης δημιούργησαν οι παίκτες του Πανιωνίου στο 7ο λεπτό. Οι Αρκάδες έχοντας κερδίσει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά  προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Μιχαηλίδη με μακρινά σουτ. 


Όσο περνούσαν τα λεπτά το σύνολο του Σάκη Τσιώλη ανέβαζε το ρυθμό του προκειμένου να απειλήσει την εστία του Μιχαηλίδη, ωστόσο αυτό που έλειπε και από τις δύο ομάδες ήταν η τελική προσπάθεια. Στο 34ο λεπτό οι γηπεδούχοι στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση του αγώνα έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Κουρμπέλη, ωστόσο ο Μιχαηλίδης του είπε «όχι».  Η υπεροχή του Αστέρα «καρποφόρησε» στο 45ο λεπτό όταν ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ. Ο Ράγιος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Έγκον έστρωσε με το στήθος στον Μπακασέτα και εκείνος με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.  

Σφράγισε τη νίκη!


Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Αστέρας προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες κυρίως με προσωπικές ενέργειες του ορεξάτου Ράγιος, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που έμοιαζαν ανήμποροι να απειλήσουν την εστία του Γεωργακόπουλου. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη όσο περνούσε η ώρα πίεζαν ακόμη περισσότερο και στο 69ο λεπτό πέτυχαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ράγιος. Ο Ισπανός με ένα εκπληκτικό σουτ από πλάγια θέση αριστερά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μιχαηλίδη και έκανε το 2-0.


Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατέβασαν την απόδοση τους και έδωσαν περισσότερο χώρο στην ομάδα του Άκη Μάντζιου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν και άγγιξαν το γκολ με τον Κούρο στο 81′ λεπτό. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα ο Πανιώνιος πίεσε για να πετύχει κάποιο τέρμα, ωστόσο δεν τα κατάφερε.


Η εξέλιξη του αγώνα


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 30η
Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος
Γήπεδο: Τρίπολης
Διαιτητής: Κάκος (Κερκύρας)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος, Γουργιώτης


Οι συνθέσεις:


Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Αργυρόπουλος, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Φορμίκα, Αλβάρεζ, Λαδάκης, Εγκόν, Ράγιος, Μπακασέτας, Φρανκού.


Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Κούρντι, Κουλουχέρης, Πιερ, Αναστασόπουλος, Κούρος, Σάμαρης, Αντούνες, Ντιμπαλά, Μενδρινός, Σταυροθανασόπουλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.