Σεμέδο: Από τα… αζήτητα στην εθνική ομάδα

Η πορεία του Ρούμπεν Σεμέδο από τα... αζήτητα της Ρίο Άβε, στον Ολυμπιακό και από εκεί στην Εθνική Πορτογαλίας!

Όταν το καλοκαίρι “έσκασε” το θέμα Σεμέδο για τον Ολυμπιακό, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν την επιφύλαξη τους για την επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς. Τα κριτήρια της αμφισβήτησης της μεταγραφικής επιλογής του Πορτογάλου τεχνικού, δεν ήταν ακριβώς αγωνιστικά, καθώς ο Ρούμπεν Σεμέδο ερχόταν από ένα καλό β’ μισό στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με τη Ρίο Άβε. Ο Σεμέδο σε μια κρίση αυτοκαταστροφής είχε μουτζουρώσει την καριέρα του, εξαιτίας της εμπλοκής του με το νόμο, όταν ήταν ακόμα παίκτης της Βιγιαρεάλ. 


“Πρέπει να ωριμάσει”

Σε συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο διευθυντής της “O’ Jogo” , είχε αναφέρει την ανάγκη να ωριμάσει ο Σεμέδο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: “Διαθέτει καλές επαφές με την μπάλα και αυτό είναι κάτι που θέλει από τους αμυντικούς του ο Μαρτίνς. Έχασε λίγο έδαφος στην Ισπανία, αλλά έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο μισό στη σεζόν με τη Ρίο Άβε. Αν παραμείνει σταθερός και υποστηριχθεί από την ομάδα του, μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα!” 



Γεννήθηκε έτοιμος

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε στα 4,5 εκ. ευρώ με τη Βιγιαρεάλ και ο Σεμέδο έφτασε στις 28 Ιουνίου στην Πολωνία. Με το “καλημέρα” έδειξε πως δεν θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής, με τον Πέδρο Μαρτίνς να του δίνει χρόνο συμμετοχής από τα πρώτα φιλικά, αν και είχε μείνει πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης. Τότε ο Πορτογάλος τεχνικός διαβεβαίωνε άπαντες πως το σκαρί του Σεμέδο είναι τέτοιο, που μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγες μέρες και να χαθούν τα περιττά κιλά με τα οποία μεφανίστηκε ο 25χρονος αμυντικός στο Γκνιεβίνο της Πολωνίας. 


Τα πρώτα επίσημα γκολ

Ο Πορτογάλος αμυντικός από τα πρώτα ματς έδειξε την ποιότητα του σε ό,τι αφορά τη συνεισφορά του στην αμυντική λειτουργία, ενώ αποδείχθηκε ιδιαιτέρως αποτελεσματικός και στο επιθετικό κομμάτι με δύο γκολ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στα εντός έδρας ματς με Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ. Είχε σκοράρει και στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους στο ισόπαλο 1-1 με το Αμβούργο.





Θύμισε Μέλμπεργκ

Η παρουσία του Σεμέδο στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας ανεξαρτήτως παρτενέρ, αν και κυρίως έχει αγωνιστεί με τον Γιασίν Μεριά στο πλευρό του, ξύπνησε μνήμες… Μέλμπεργκ σε πολλούς φίλους του Ολυμπιακού. Παράλληλα ήρθε και η πρώτη κλήση από τον Φερνάντο Σάντος στις 23 Σεπτεμβρίου, για τα ματς με τη Σερβία και τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Euro. 


Τον φρέναρε ο τραυματισμός

Στο εκτός έδρας ματς με την Κράσνονταρ ο Ρούμπεν Σεμέδο τραυματίστηκε στο γόνατο και στη συνέχεια χειρουργήθηκε για να καθαριστεί η άρθρωση με αποτέλεσμα να χάσει την πρώτη κλήση από τον Φερνάντο Σάντος για τα παιχνίδια με Σερβία και Λιθουανία. Ο Πορτογάλος επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ στην αγωνιστική δράση και πήρε νέα ευκαιρία από τον εκλέκτορα των Ιβήρων, παρά τα μέτρια παιχνίδια του με Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα (άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό). 



Το… obrigado στον Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ο άνθρωπος ο οποίος με επιμονή πάσχισε να φέρει τον Σεμέδο στο λιμάνι ακόμα και αν συνάντησε αρκετά εμπόδια. Αρχικά η Βιγιαρεάλ φρόντισε να μειώσει τη “χασούρα” της επένδυσης της στον Πορτογάλο αμυντικό (είχε δαπανήσει 14 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Σπόρτινγκ), ενώ υπήρχαν και επιφυλάξεις από τη διοίκηση των Πειραιωτών για το ταπεραμέντο του Σεμέδο. Τελικά όλα κύλησαν ομαλά και ο 25χρονος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, οπότε χρωστάει ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στον προπονητή του Ολυμπιακού. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.