Γκούμας: "Λύση ο ξένος επενδυτής"

Ο Γιάννης Γκούμας δηλωσε πως το εγχείρημα του Ανδρέα Βγενόπουλου στον Παναθηναϊκο μπορεί να πετύχει υπό προϋποθέσεις.
Δημοσίευση: 13/09/2011 - 11:55
Ο Γιάννης Γκούμας δηλωσε πως το εγχείρημα του Ανδρέα Βγενόπουλου στον Παναθηναϊκο μπορεί να πετύχει υπό προϋποθέσεις. Μιλώντας στον «NovaΣΠΟΡ Fm» ο τέως αρχηγός των "πράσινων" εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στο μοντέλο της πολυμετοχικότητας.  Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Για την χθεσινή συνέντευξη Τύπου και την πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου για το μέλλον του Παναθηναϊκού:
«Η ομάδα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο μετά από την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Χθες ο κ.Βγενόπουλος έκανε μια πρόταση. Τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με την πρόταση αυτή, καθώς νομίζω ότι πρέπει να βγει ένας δυνατός άνθρωπος μπροστά. Δεν ξέρω αν μπορεί να λειτουργήσει η πολυμετοχικότητα μετά από την αποτυχημένη αρχή. Έχουμε κακές μνήμες. Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος δυνατός επιχειρηματίας, αλλά νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να βγει ένας μπροστά. Το να υπάρχουν και πάλι πολλοί νομίζω ότι θα έχουμε και πάλι τα ίδια προβλήματα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος. Εκτός κι αν έρθει ένας ξένος επενδυτής».

-Μια πρόβλεψη για την. τύχη της πρότασης του Ανδρέα Βγενόπουλου:
«Πιστεύω ότι θα σκεφθούν την πρόταση που έκανε ο κ.Βγενόπουλος. Αν δεν υπάρξουν δυσκολίες στη συνεννόηση όσων μπουν, τότε, ενδεχομένως να λειτουργήσει. Δεν ξέρω όμως για πόσο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα είναι η συνεννόηση».

-Για την συσπείρωση που έδειξε ο κόσμος στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα:
«Ο κόσμος έδειξε ότι είναι κοντά στην ομάδα και αυτό είναι καλό, είναι κάτι που θα βοηθήσει τους παίκτες. Πρέπει όμως να είναι δίπλα στην ομάδα και όταν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Τότε, θα ήθελα να δω την αντίδραση του κόσμου».

-Εάν επηρεάζονται οι παίκτες από τα διοικητικά προβλήματα:
«Οι παίκτες ναι, επηρεάζονται. Δεν ξέρουν τι θα γίνει με τα διοικητικά. Αν θα πληρωθούν ή όχι. Όλα αυτά επηρεάζουν. Όταν όμως είναι στον αγωνιστικό χώρο και ένας διαιτητής σφυρίξει, τότε όλα αλλάζουν και ένας επαγγελματίας, τα ξεχνά όλα. Εγώ σαν παίκτης, θυμάμαι, με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ήμουν σίγουρος. Δεν με απασχολούσε τίποτα, μόνο να παίζω ποδόσφαιρο».

-Για το γήπεδο:
«Μακάρι να γίνει γήπεδο και ας γίνει οπουδήποτε. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο. Μακάρι να προχωρήσει η σκέψη του κ.Βγενόπουλου. Ο γιος μου είναι τριών ετών, αλλά και όταν θα είναι 18 δεν θα έχει δει γήπεδο. Μακάρι αλλά δεν νομίζω να προχωρήσει το θέμα».

-Για το ρόστερ της ομάδας:
«Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με μεγάλη αξία. Η προσθήκες που έγιναν δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, αλλά έγιναν βέβαια και ανάλογα με τα λεφτά που υπήρχαν διαθέσιμα. Για εμένα αυτό που έπρεπε να γίνει είναι να ανεβάζουν από την ακαδημία τους νεαρούς παίκτες και με την προσθήκη 2-3 καλών ξένων παικτών θα γίνει η ομάδα ανταγωνιστική. Πρέπει ο ΠΑΟ να δώσει βάρος στις ακαδημίες και να προωθήσει παιδιά και με την προσθήκη ξένων να προχωρήσει. Οι παίκτες που είναι από τις ακαδημίες αγαπούν την ομάδα. Δεν είναι περαστικοί».

-Εάν τον πλησίασε κάποιος από τον ΠΑΟ:
«Όχι δεν με έχει πλησιάσει κανείς. Εγώ θα ήθελα να κάνω σεμινάρια προπονητικής. Αυτό αγαπάμε και με αυτό θα ασχοληθούμε. Στο άμεσο μέλλον πότε δεν ξέρει κανείς τι γίνεται».

-Τι είχε συμβεί στην αποχώρησή του:
«Μου έγινε μια πρόταση να λύσουμε το συμβόλαιό μου και να αναλάβω τις ακαδημίες. Δεν έφυγα με τον καλύτερο τρόπο. Δέχθηκα απειλές που δεν βγήκαν στη δημοσιότητα. Σε έναν παίκτη που από τα 16 του χρόνια είναι στην ομάδα, το να του κάνουν μια πρόταση για τα μάτια του κόσμου είναι πολύ άσχημο. Ήθελα να παίξω έναν χρόνο ακόμη. Για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να φύγω με το κεφάλι ψηλά από την ομάδα που αγαπώ».