Ολυμπιακός: Ελ Αραμπί λαμπρός τον οδηγεί!

Με γκολ του Μαροκινού στο 23’ ο Ολυμπιακός άλωσε την άδεια Τούμπα 0-1 και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με το Πρωτάθλημα. Κακός, αργός κι αναποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ έδειξε πως χρειάζεται πολλή δουλειά. Ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί στο 7’ ως οφ σάιντ.

Με γκολ του Μαροκινού στο 23’ ο Ολυμπιακός άλωσε την άδεια Τούμπα 0-1 και πλέον  βρίσκεται αγκαλιά με το Πρωτάθλημα. Κακός, αργός κι αναποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ έδειξε πως χρειάζεται πολλή δουλειά. Ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί στο 7’ ως οφ σάιντ. 

Τα πλάνα των προπονητών 

H χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου Γιαννούλη δεν αποτέλεσε έκπληξη από τον Αμπέλ Φερέιρα. Αντιθέτως, οι επιλογές των Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Άκπομ μεσοεπιθετικά είχαν το συγκεκριμένο στοιχείο. Μια ενδεκάδα πιο κοντά στην αντίστοιχη του αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες και λιγότερο σ’ αυτήν του Πρωταθλήματος της κανονικής περιόδου, στο 4-2-3-1 πλέον. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν προχώρησε σε εκπλήξεις σε ό, τι αφορά το αρχικό σχήμα και μάλιστα χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα με το τελευταίο επίσημο παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” απέναντι στη Γουλβς. Ο Βαλμπουενά ξεκίνησε κανονικά, όπως αναμενόταν, αν και δεν έλαβε μέρος στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής. Ο Σα ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ και Τσιμίκας βρέθηκαν στα άκρα της άμυνας και οι Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της. Τριάδα στα χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε και Καμαρά, ενώ μεσοεπιθετικά επιχείρησαν οι Μασούρας, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Η ισορροπία κράτησε λίγο και το ακυρωθέν γκολ έκανε τη διαφορά 

Στο πρώτο ματς που διεξήχθη στην Τούμπα μετά την καραντίνα, όλα κύλησαν βάσει πρωτοκόλλου με την υγεία όλων να αποτελεί τη βασική προτεραιότητα. Μετά και την τήρηση του ενός λεπτού σιγής οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στηριζόμενες στα βασικά τους χαρακτηριστικά. Ο μεν ΠΑΟΚ αποζητούσε ψυχολογία για να δημιουργήσει παιχνίδι, να φτάσει στην αντίπαλη εστία και να πιστέψει στις δυνατότητές του. 

Την ίδια στιγμή όμως ο Ολυμπιακός είχε την αυτοπεποίθηση από τη φετινή του πορεία, τη συμπαγή έως αδιαπέραστη μεσαία του γραμμή και την αποτελεσματικότητα του Ελ Αραμπί. Μέχρι το 7’ αμφότερες έδειχναν μια προσπάθεια να δει η μία την άλλη κατά πόσο διαφορετική θα εμφανιζόταν σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. 

Ωστόσο στο συγκεκριμένο λεπτό, σε φάση που ξεκίνησε από στημένη μπάλα, ο Ελ Αραμπί σκόραρε όμως η – για πρώτη φορά στην ιστορία των πλέι οφ – χρήση του VAR με γραμμή έδειξε πως ο Μαροκινός βρισκόταν σε αντικανονική θέση με συνέπεια το γκολ να μη μετρήσει. Αυτό που μέτρησε όμως ήταν στην ψυχολογία καθώς από το συγκεκριμένο σημείο και μετά οι «Ερυθρόλευκοι» πήραν την κατοχή, έδειξαν αυτοπεποίθηση κι ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα. 

Στο 21’ φάουλ του Βιεϊρίνια κοντά στην πλαϊνή γραμμή στον Ομάρ. Από την εκτέλεση αυτού η μπάλα απομακρύνεται αρχικά, ο Πορτογάλος αρχηγός του «Δικεφάλου» αποπειράθηκε να βγάλει την μπροστινή πάσα γι’ αντεπίθεση αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος έβγαλε εξαιρετική παράλληλη σέντρα κι ο Ελ Αραμπί μπροστά από τον Μιχάι νίκησε τον Πασχαλάκη για το 0-1. 

Στο 29’ ένα δυνατό, συρτό κι από απόσταση σουτ του Μασούρα υποχρέωσε τον διεθνή πορτιέρε του ΠΑΟΚ σ’ επέμβαση. Τρία λεπτά μετά, σε φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων πέρασε ανεκμετάλλευτη με δύο ποδοσφαιριστές να λειτουργούν βιαστικά και τελικώς την άμυνα ν’ απομακρύνει. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση μεν ήταν όμως αργοί, διστακτικοί και με σημαντικό πρόβλημα στη μεσαία γραμμή τόσο δημιουργικά όσο κι ανασταλτικά. 

Μίσιτς και Μαουρίσιο έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό ενώ ελάχιστη ήταν κι η βοήθεια που πήραν από τη μεσοεπιθετική γραμμή, παρουσιάζοντας ένα ασύνδετο σύνολο. Ούτε η αμοιβαία αλλαγή θέσεων ανάμεσα σε Μπίσεσβαρ κι Ελ Καντουρί απέφερε κάτι καλύτερο Στο 35’ νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού με τον Μπουχαλάκη να πλασάρει προς την εστία του Πασχαλάκη και τη μπάλα να σταματάει πάνω στον Βαρέλα. Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 45’ με γύρισμα του Μάτος από δεξιά, η μπάλα αναπήδησε στην αγκαλιά του Σα, δεν πρόλαβε ο Μπίσεσβαρ να εκμεταλλευθεί τη φάση με συνέπεια το κόρνερ. 

Πολλές αλλαγές ίδιο αποτέλεσμα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς διαφοροποιήσεις στις ενδεκάδες των δύο ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να δημιουργήσουν την πρώτη καλή στιγμή με τον Καμαρά να ψάχνει τον Μασούρα που έβγαινε τετ α τετ αλλά η παρέμβαση του καλού γενικώς Μιχάι αποδείχτηκε καθοριστική. Γενικώς ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, στη δεύτερη διαδοχική συμμετοχή του ήταν από τους λόγους που μπορούν να κάνουν τον κ. Φερέιρα να χαμογελάει. 

Στο 54’ ο Βιεϊρίνια πήγε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, όταν άκουσε τον Λάμπρου από τον πάγκο να του φωνάζει πως ο Σα ήταν εκτός θέσης και με δυνατό σουτ πίσω από τη μεσαία γραμμή έστειλε την μπάλ περίπου ένα μέτρο πάνω από την εστία του Πορτογάλου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Αργά αλλά σταθερά ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει την κατοχή και μαζί μέτρα στο γήπεδο, δίχως όμως να καταφέρει να τα μετουσιώσει σε κάτι πιο απτό. 

Στο 66’ ο Πορτογάλος τεχνικός του “Δικεφάλου” προσπάθησε να τονώσει τη μεσοεπιθετική γραμμή του περνώντας τους Πέλκα – Σφιντέρσκι αντί των Μπίσεσβαρ – Ελ Καντουρί και γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-1-1, χωρίς όμως τα προσδωκόμενα γι’ αυτόν αποτελέσματα. Στο 71’  Μασούρας απείλησε εκ νέου τον Πασχαλάκη με μακρινό σουτ, στην τελευταία του ενέργεια πριν αποχωρήσει δίνοντας τη θέση του στον Ραντζέλοβιτς. Το πλέον άσχημο σημείο της αναμέτρησης για την ομάδα του κ. Μαρτίνς ήρθε στο 73’ όταν ο Μπα βρέθηκε στο έδαφος με έντονους πόνους κι αντικαταστάθηκε από τον Σισέ. 

Στο 73’ο κ. Φερέιρα “έκλεισε” τις αλλαγές του έχοντας κατά νου και τη λογική της διαχείρισης εν όψει της συνέχειας, τον Σοάρες αντί του Μάτος, Εσίτι αντί Μαουρίσιο και τον 18χρονο Τζόλη αντί του Άκπομ, με το νεαρό άσο, αήττητο Πρωταθλητή με την Κ19 να κάνει ντεμπούτο στην πρώτη του παρουσία σε αποστολή της πρώτης ομάδας. Συνολικά όμως ήταν μια κίνηση που αλλοίωσε τον καλό ρυθμό που είχαν βρει οι γηπεδούχοι στο διάστημα που είχε προηγηθεί. 

Η … απάντηση του κ. Μαρτίνς στις κινήσεις του συμπατριώτη του ακολούθησε δέκα λεπτά μετά με την είσοδο των Γκασπάρ, Φορτούνη, Χασάν αντί των Καμαρά, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ φυλούσε τις δύο καλύτερες στιγμές του για τις καθυστερήσεις. Αρχικά ένα πολύ δυνατό σουτ του Βαρέλα στον άξονα, από τα όρια της μεγάλης περιοχής βρήκε στον Γκιγέρμε και πέρασε κόρνερ ενώ λίγο πριν από τη λήξη ο Σφιντέρσκι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής έπιασε το σουτ με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. 

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους “Ερυθρόλευκους” να πανηγυρίζουν μια νίκη που τους φέρνει αγκαλιά με το Πρωτάθλημα πλέον έχοντας αυξήσει – ακόμη περισσότερο – τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο επικρατεί προβληματισμός στρέφοντας πλέον την προσοχή τους στην κατάληψη της δεύτερης θέσης.  

Διαιτητής

Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί

Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)

Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Τέταρτος

Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΠΑΟΚ (Αμπ. Φερέιρα) (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος (73’ Σοάρες), Μιχάι, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (σ.σ. αρχηγός), Μίσιτς, Μαουρίσιο (74’ Εσίτι), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (68’ Πέλκας), Ελ Καντουρί (68’ Σφιντέρσκι), Άκπομ (74’ Τζόλης). 

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς) (4-3-3): Σα, Ομάρ (σ.σ. αρχηγός), Μπα (75’ Σισέ), Σεμέδο, Τσιμίκας, Καμαρά (84’ Γκασπάρ), Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (71’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (84’ Χασάν), Βαλμπουενά (83’ Φορτούνης).  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.