Να ‘χαμε χίλια μάτια (video)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 του Άρη, σε μία αναμέτρηση που αποτέλεσε αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου. Παρέμειναν στην κορυφή οι "ερυθρόλευκοι", μετρώντας έξι νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία επτά παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 του Άρη, σε μία αναμέτρηση που αποτέλεσε αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου. Παρέμειναν στην κορυφή οι “ερυθρόλευκοι”, μετρώντας έξι νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία επτά παιχνίδια.
 

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Βρήκε ο Ολυμπιακός απέναντί του μια ομάδα που έχει παραπλήσια λογική με αυτόν και το μείγμα που δημιουργήθηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης” αποδείχτηκε εκρηκτικό. Ο Άρης δεν είναι ένα σύνολο που παίζει ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, στοχεύοντας πρώτα απ’ όλα να περιορίσει τα ισχυρά όπλα του αντιπάλου. Έχει την δική του ταυτότητα, την οποία διατήρησε ακόμα και σε ένα γήπεδο που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε… λάκκο των λεόντων. 

Ολυμπιακός-Άρης: 1-0 (22′)

Το θάρρος και το νεύρο που έβγαλε απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο ήταν τα βασικά συστατικά για να απολαύσουμε ένα παιχνίδι-διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Δεν θα μπορούσε ωστόσο να πάρει τίποτα περισσότερο όσον αφορά την συγκομιδή βαθμών, από την στιγμή που η διαφορά κυρίως όσον αφορά την προσωπικότητα των δύο ομάδων, είναι τόσο μεγάλη. 

Ο Ολυμπιακός δεν παίζει απλώς επιθετικά. Έχει την κλάση, αλλά και το κρύο αίμα, για να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιουργεί, σε τέτοιο βαθμό που αν βρεθεί στη μέρα του, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον σταματήσεις. Αυτό ακριβώς συνέβη λοιπόν απέναντι στον Άρη.

Ολυμπιακός-Άρης: 2-0 (24′)

Ήταν οι φιλοξενούμενοι εκείνοι που δημιούργησαν τις δύο πρώτες κλασικές ευκαιρίες. Από τη στιγμή ωστόσο που δεν κατάφεραν να τις μετατρέψουν σε γκολ και την ίδια στιγμή συνέχιζαν να βγαίνουν μπροστά, παίρνοντας διαρκώς ρίσκα, ήταν θέμα χρόνου να βρεθούν στριμωγμένοι στα σχοινιά.

Ολυμπιακός-Άρης: 2-1 (37′)

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλώς φορμαρισμένος στα τελευταία του παιχνίδια. Πετάει… φωτιές. Τέσσερα γκολ απόψε, άλλα τόσα στην Λαμία, ένα με τον Παναθηναϊκό, τέσσερα με την ΑΕΛ, πέντε στην Τρίπολη, τρία στο Αγρίνιο. Μονάχα στο ματς στον Βόλο δεν κατάφερε να σκοράρει (0-0), εκεί που έχασε τους μοναδικούς του βαθμούς στα τελευταία επτά παιχνίδια.

Ολυμπιακός-Άρης: 3-1 (44′)

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν λογικό και αναμενόμενο να ξεσηκώσει για ένα ακόμα παιχνίδι τους φίλους του, που αψήφησαν το κρύο για να βρεθούν στο Γ. Καραϊσκάκης.   

Ολυμπιακός-Άρης: 4-1 (63′)

Τα δύο πρώτα γκολ μπήκαν μέσα σε δύο λεπτά (Γκιγιέρμε στο 22′, Ελ Αραμπί στο 24′), με τον Ολυμπιακό να δείχνει γρήγορα-γρήγορα τις προθέσεις του. 

Ο Άρης κατάφερε να μειώσει με τον Ρόουζ στο 37′, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” είχαν βρει τέτοιον ρυθμό, που κατάφεραν εύκολα κι απλά να ξαναπάρουν προβάδισμα δύο γκολ πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο (Ελαμπντελαουί 44′). 

Από τη στιγμή που κατάφερε να πετύχει και τέταρτο γκολ στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου (εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βαλμπουενά) ήταν λογικό να μην συνεχίσει με την ίδια ένταση κι αυτό ήταν κάτι που ο Άρης δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο. Μείωσε σε 4-2 με τον Ντιγκινί στο 83′, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και η διαφορά των δύο γκολ αποτυπώνει με σαφήνεια την εικόνα της αναμέτρησης.  

Ολυμπιακός-Άρης: 4-2 (82′)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.