ΑΕΚ-Βόλος 4-2: Σοβαρεύτηκε και πήρε προβάδισμα (pics, vids)

Μέσα σε δώδεκα λεπτά η ΑΕΚ ανέτρεψε σε 4-1 το 0-1 του 14' από τον Βόλο, όμως με την εικόνα της στο Β' μέρος δεν τελείωσε την πρόκριση από το πρώτο ματς, το οποίο έκλεισε με 4-2.

Μέσα σε δώδεκα λεπτά η ΑΕΚ ανέτρεψε σε 4-1 το 0-1 του 14′ από τον Βόλο, όμως με την εικόνα της στο Β’ μέρος δεν τελείωσε την πρόκριση από το πρώτο ματς, το οποίο έκλεισε με 4-2.

Ο Δουβίκας άνοιξε το σκορ στο 14′ για να απαντήσει στο 25′ ο Μάνταλος και να κάνει το 3-1 με δύο γκολ στο 29′ και στο 32′ ο MVP της αναμέτρησης, Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο Ολιβέιρα με πέναλτι το 4-1 στο 41′, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Μήτογλου με το γκολ του στο 57′ έδωσε ελπίδες στον Βόλο, ο οποίος χρειάζεται νίκη 2-0 για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. 

Επαναπαύθηκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχε ανάλογη συνέχεια μετά το ξέσπασμα από το 25′ και μετά δίνοντας δικαιώματα στον Βόλο, ο οποίος εκτός του γκολ είχε και σημαντικές ευκαιρίες να φτάσει και σε άλλα τέρματα.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε ότι καλύτερο είχε στον αγώνα με τον Βόλο, δίνοντας παράλληλα ανάσες σε κάποιους παίκτες του. Αλλαγή στην εστία, με τον Τσιντώτα να είναι το Νο1, δεξιά ο Νταντσένκο, αριστερά ο Μιτάι και στο κέντρο της άμυνας οι Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου. Σιμάνσκι με Κρστιτσιτς τα αμυντικά χαφ, δεξιά ο Γκαρσία, στον άξονα ο Μάνταλος, αριστερά ο Τάνκοβιτς και κορυφή ο Ολιβέιρα.
 

Με αρκετές απουσίες και ο Βόλος στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Άνχελ Λόπεθ να βάζει κάτω από την εστία τον Κλέιμαν, αναγκαστικά δεξιά τον Ριένστρα, αριστερά τον Φεράρι και στόπερ τους Μήτογλου, Γκρίλο. Τσοκάνης και Νίνης αμυντικά χαφ, σε ελεύθερο ρόλο τον Μαρτίνες, δεξιά τον Περέα, αριστερά τον Μπαρτόλο και κορυφή τον Δουβίκα

Ανατροπή με τέσσερα γκολ σε 12 λεπτά για την ΑΕΚ

Ο Βόλος με πρέσινγκ ψηλά και κλείνοντας καλά τους χώρους δυσκόλεψε και αιφνιδίασε την ΑΕΚ απειλώντας μόλις στο δεύτερο λεπτό, όταν ο Περέα νίκησε στο σπριντ τον Μιτάι και από πλάγια θέση σούταρε για να διώξει σε κόρνερ ο Τσιντώτας, ενώ δύο λεπτά μετά ο Σιμάνσκι σούταρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. 

Στο 12′ ο Νταντσένκο απομάκρυνε λανθασμένα πάνω στον Φεράρι, όμως ο Αργεντινός σούταρε άουτ. Ο Βόλος συνέχισε την πίεσή του, με την άμυνα της ΑΕΚ στο 14 να είναι πολύ ψηλά, σχεδόν στη μεσαία γραμμή και τον Νίνη με ωραία κάθετη στο χώρο να βγάζει σε θέση τετ-α-τετ τον Δουβίκα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.
 

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ΑΕΚ όταν στο 21′, ο Μπαρτόλο από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε στα πόδια του Νεντελτσιάρου.

Η ΑΕΚ δυσκολεύονταν πάρα πολύ στην ανάπτυξή της και χρειάστηκε η κλάση του Λιβάι Γκαρσία για να “ξεκλειδώσει” την άμυνα του Βόλου, με τον 23χρονο εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να βρίσκει εξαιρετικά τον Μάνταλο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ απελευθερώθηκε και με την ποιότητά της από τη μέση και μπροστά έφτασε σε ακόμα τρία γκολ.
 

Στο 29′ από την ωραία κάθετη του Κρστιτσιτς, ο Τάνκοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1.
Ο Σουηδός επιθετικός πέτυχε ένα ακόμα πιο ωραίο γκολ τρία λεπτά μετά, όταν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής με φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 3-1! 

Οι παίκτες του Χιμένεθ ήταν ασταμάτητοι και στο 35′, από γύρισμα του Νταντσένκο, ο Γκαρσία βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Τσοκάνη και ο Φωτιάς έδωσε πέναλτι που το μετέτρεψε σε γκολ ο Ολιβέιρα. 

Το ημίχρονο θα μπορούσε να κλείσει με το σκορ στο 5-1, όμως ο Ολιβέιρα στο 41′, μετά από πάσα του Νταντσένκο, σούταρε πάνω από την εστία. 

Νωχελική η ΑΕΚ, γκολ ελπίδας για τον Βόλο 

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με την ΑΕΚ να έχει επαναπαυθεί μετά το 4-1 και τον Λόπες να παίζει δεξί μπακ. Επιθετικά είχε διάθεση η Ένωση, αλλά δεν δημιούργησε κάτι επικίνδυνο μπροστά από την εστία του Κλέιμαν.

Έτσι, στο 57′, ο Βόλος επέστρεψε στο ματς όταν από σέντρα του Φεράρι, ο Μήτογλου που είχε ξεμείνει από το προηγούμενο κόρνερ κινήθηκε σε θέση φορ και με κοντινό πλασέ μείωσε σε 4-2.

Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι νωχελική ανασταλτικά και στο 64′ από διαδοχικά λάθη του Νεντελτσιάρου, ο Δουβίκας έβγαλε σε θέση βολής τον Μπαρτόλο, με τον Τσιντώτα να αποσοβεί το 4-3, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Λιβάι Γκαρσία έκανε ωραία ενέργεια όμως το σουτ από πολύ πλάγια θέση πέρασε άουτ.
 

Μια από τις λίγες καλές στιγμές της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 75′, όταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ μέσα από την περιοχή και το ύψος του πέναλτι σούταρε για να διώξει εντυπωσιακά ο Κλέιμαν.

Ο Βόλος άγγιξε το 4-3 δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό. Αρχικά στο 86′ με το φάουλ του Νίνη να αποκρούεται δύσκολα σε κόρνερ από τον Τσιντώτα και από την εκτέλεση του κόρνερ ο Δουβίκας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ με ένα άτσαλο πλασέ στην κίνηση.

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ (4-2-3-1): Τσιντώτας – Νταντσένκο (46′ Λόπες), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Μιτάι (81′ Ραντόνια) – Σιμάνσκι, Κρστιτσιτς – Γκαρσία, Μάνταλος (81′ Σιμόες), Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης) – Ολιβέιρα (70′ Ανσαριφάρντ).

Βόλος (4-2-3-1): Κλέιμαν – Ριένστρα, Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι – Τσοκάνης, Νίνης – Μαρτίνες (53′ Μίλοκ) – Περέα, Δουβίκας, Μπαρτόλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.