Ελλάδα-Ονδούρα 2-1: Η Εθνική παίζει και επίθεση!

Με δύο γκολ του Παυλίδη, ένα δοκάρι του Μάνταλου και πολλές ευκαιρίες από συνδυαστικό ποδόσφαιρο, η Ελλάδα νίκησε την Ονδούρα με 2-1 με τον Φαν΄τ Σχιπ να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει Τετάρτης. Ντεμπούτο για Μαυροπάνο, Δουβικά και Αλεξανδρόπουλο.

Το φιλικό με την Ονδούρα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο ώστε ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα τρεις μέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι με τη Γεωργία και είδε όσα ήθελε να δει. Συνδυαστικό ποδόσφαιρο, ωραίες συνεργασίες, δύο γκολ από τον Παυλίδη, δοκάρι από τον Μάνταλο, ευκαιρίες με Τζόλη, Γιακουμάκη, Λημνιό, Μασούρα και όρεξη από όλους τους διεθνείς μας. Είδε παίκτες να μπαίνουν και να εντάσσονται στην ομάδα όπως ο Δουβίκας, ο Αλεξανδρόπουλος και ο Μαυροπάνος, ενώ ενσωματώθηκε πλήρως και ο Γιαννούλης που πήρε χρόνο συμμετοχής.

Ασφαλώς έγιναν κάποια λάθη, ιδιαίτερα στην άμυνα, αλλά γι’ αυτό είναι τα φιλικά παιχνίδια. Χάθηκαν επίσης και σημαντικές ευκαιρίες, αλλά τουλάχιστον δημιουργήθηκαν. Μαυρίας, Σιώπης, Παυλίδης, Τζόλης είναι εκείνοι που ανάμεσα στους 17 που αγωνίστηκαν ξεχώρισαν για λίγο.

Έτσι ξεκίνησαν 

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ επέλεξε να ξεκινήσει στο φιλικό με την Ονδούρα ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν για πάνω από ένα ημίχρονο στο ματς με την Ισπανία, ώστε αφενός να ξεκουραστούν οι καταπονημένοι της προσπάθειας στη Γρανάδα, αλλά και να δει ποιοι από τους σημερινούς ένδεκα θα πλαισιώσουν την ομάδα της Τετάρτης με τη Γεωργία, η οποία αναμένεται να έχει δύο με τρεις αλλαγές.

Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής ομάδας θα είναι ο Σωκράτης Διούδης και στα στόπερ ο Μαυροπάνος στο πλευρό του Σβάρνα. Δεξιά θα είναι ο Μαυρίας, αριστερά ο Κυριακόπουλος, ενώ στη μεσαία γραμμή η τριάδα θα αποτελείται από τους Σιώπη, Μάνταλο και Παυλίδη που λειτούργησε ως ελεύθερος δεύτερος επιθετικός. Δεξιά ο Φορτούνης, αριστερά ο Τζόλης και στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Από την άλλη ο Φαμπιάν Κόιτο ξεκίνησε με τους Μένιγιαρ, Ροντρίγκες, Φιγκερόα, Περέιρα, Άλβαρεζ, Μεχία, Ακόστα, Φλόρες, Μπένγκστον, Έλις, Άβιλα.

Ορεξάτη με ωραίο ποδόσφαιρο αλλά ισόπαλη στο πρώτο μέρος

Η Εθνική ομάδα με τα πολλά νέα πρόσωπα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της κρατώντας τη μπάλα στα πόδια με την Ονδούρα να προσπαθεί να βγει σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Όλα αυτά μέχρι το 14ο λεπτό.

Οι Έλληνες διεθνείς διάβασαν τα κενά στην αντίπαλη άμυνα, ο Σιώπης έκανε τη μεγάλη μπαλιά στον Φορτούνη ο οποίος κατέβασε και έκανε αμέσως το γύρισμα στον επερχόμενο Παυλίδη που πλάσαρε εύστοχα με το αριστερό για το 1-0.

Ακολούθησε ένα υπέροχο δεκάλεπτο για την Εθνική ομάδα που βρήκε αυτοπεποίθηση και θα μπορούσε σίγουρα να είχε πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά ήταν άστοχοι οι διεθνείς. Στο 19ο λεπτό ο Γιακουμάκης αστόχησε στο δεύτερο δοκάρι με προβολή μετά από σέντρα του Τζόλη.

Στο 21′ ο Τζόλης έχασε τεράστια ευκαιρία ύστερα από υπέροχο συνδυασμό με τον Παυλίδη και τον Γιακουμάκη, αλλά το πλασέ του έφυγε μόλις άουτ. Στο 23′ ο επιθετικός είχε σουτ ψηλά.Στο 25′ διαγώνιο σουτ του Γιακουμάκη από αριστερά στην περιοχή έφυγε άουτ. 

Στο 31′ ο Μάνταλος με το αριστερό σούταρε έξω από την περιοχή για να δει τη μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι. Στο 34′ ο Τζόλης έχασε τεράστια ευκαιρία μέσα από την μικρή πςριοχή που σούταρε ψηλά άουτ.

Η Ονδουρα φάνηκε για πρώτη φορά στο 37′ όταν από λάθος του Μαυροπάνου ο Μπένγκτσον βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο Διούδης. Στο 40′ όμως ήρθε η ισοφάριση όταν μετά από φάουλ του Έλις, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και εν συνεχεία με νέο δυνατό σουτ του Ροντρίγκες και κόντρα έγινε το 1-1. Έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Δύο στα δύο ο Παυλίδης

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ άλλαξε την επιθετική του τριάδα ώστε να δει ποιους θα επιλέξει για την Τετάρτη. Έτσι έβγαλε Γιακουμάκη, Φορτούνη, Τζόλη και έβαλε  Δουβίκα (ντεμπούτο), Λημνιό και Μασούρα. 

Στο 54′ ο Λημνιός από πάσα του Μαυρία νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Ονδούρας και στο 55′ ο Μπένγκτσον αστόχησε με κεφαλιά μέσα από την ελληνική περιοχή. Οι διεθνείςπάντως ανέβασαν την απόδοσή τους, είχαν όρεξη και με τον Παυλίδη έφτασαν στο 2-1.

Η Ελλάδα από αριστερά βρέθηκε στην επίθεση, με τον Μασούρα, ο οποίος αρχικά έχασε την ισορροπία του, αλλά σηκώθηκε και έκανε τέλεια σέντρα με το αριστερό για να πιάσει την κεφαλιά ο Παυλίδης και να κάνει το 2-1 στο 59′.

Με το μομέντουμ που είχε η ομάδα παραλίγο να κάνει το 3-1 με τον Δουβίκα. Από λάθος στην άμυνα της Ονδούρας, ο Γιακουμάκης έδωσε τη μπάλα στον Δουβίκα που βγήκε σε θέση τετ α τετ, έκανε το πλασέ αλλά με το πόδι ο τερματοφύλακας της Ονδούρας έδιωξε σε κόρνερ.

Ούτε στο 62′ έγινε το 3-1 όταν ο Λημνιός είδε την κίνηση του Μασούρα σε θέση φορ εκείνος έκανε το πλασέ αλλά είδε τον Λόπες να διώχνει η μπάλα περάσει τη γραμμή. Από εκεί και πέρα έπεσε ο ρυθμός, πήρε ντεμπούτο και ο Αλεξανδρόπουλος, ο Γιαννούλης μπήκε στο ματς, ενώ λεπτά συμμετοχής πήρε και ο Μπακασέτας.

Στο τελευταίο διάστημα του αγώνα η Ονδούρα είχε κάποιες τελικές με τον Τόρο αλλά χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα η εστία του Διούδη. Στο 93′ ο Φιγκερόα έχασε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο ματς με κεφαλιά μόλις άουτ.

Οι συνθέσεις:                                   

Ελλάδα (Φαν’τ Σχιπ): Διούδης, Μαυρίας, Σβάρνας, Μαυροπάνος, Κυριακόπουλος (77′ Αλεξανδρόπουλος), Σιώπης, Μάνταλος (83′ Μπακασέτας), Φορτούνης (46′ Λημνιός), Τζόλης (46′ Μασούρας), Παυλίδης (62′ Γιαννούλης), Γιακουμάκης (46′ Δουβίκας)                                     
Ονδούρα (Φαμπιάν Κόιτο):
Μένιγιαρ, Ροντρίγκες, Φιγκερόα, Περέιρα, Άλβαρεζ, Μεχία, Ακόστα, Φλόρες, Μπένγκστον, Έλις, Άβιλα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.