«Απόλυτη ενότητα στην Εθνική»

Κώστας Μήτρογλου και Ορέστης Καρνέζης σε κοινή συνέντευξή τους συμφώνησαν ότι το κλίμα στην Εθνική ομάδα είναι ιδανικό εν' όψει της μάχης με τη Λιθουανία.
Δημοσίευση: 06/06/2013 - 08:32

Κώστας Μήτρογλου και Ορέστης Καρνέζης σε κοινή συνέντευξή τους συμφώνησαν ότι το κλίμα στην Εθνική ομάδα είναι ιδανικό εν' όψει της μάχης με τη Λιθουανία.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και ο επιθετικός του Ολυμπιακού άφησαν στην άκρη για λίγο την «αιώνια» κόντρα σε συλλογικό επίπεδο και μιλώντας στη «SportDay» τόνισαν πόσο μεγάλη σημασία έχει η ενότητα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Εδώ δεν υπάρχουν σύλλογοι ούτε ατομικά συμφέροντα. Εδώ υπάρχει μόνο η Εθνική, η οποία είναι υπόθεση όλων μας και ερχόμαστε εδώ για να δίνουμε πάντα το μάξιμουμ. Υπάρχει ενότητα, βασιζόμαστε σε αυτήν και προχωράμε», είπε μεταξύ άλλων ο Καρνέζης, που εκφράζει πίστη για πρόκριση στο Μουντιάλ:

«Έχω ξαναπεί ότι αυτή η ομάδα έχει ποιότητα και δεν είναι τυχαία η παρουσία της σε τόσα και τόσα μεγάλα ραντεβού τα τελευταία χρόνια. Εμείς παλεύουμε για να βοηθήσουμε ώστε η ομάδα να είναι παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας».

Ο Κώστας Μήτρογλου από την πλευρά του κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος χαρακτηρίζοντας «οικογενειακό» το κλίμα στην ομάδα:

«Εδώ είμαστε για την Εθνική και παίζουμε όλοι για έναν και ένας για όλους. Με απόλυτη ενότητα. Ετσι είναι τα πράγματα στην Εθνική εδώ και χρόνια και συνεχίζουν να είναι έτσι.Το κλίμα σε αυτή την ομάδα ήταν ανέκαθεν οικογενειακό και εξακολουθεί να είναι τέτοιο εκατό τοις εκατό. Βρισκόμαστε εδώ για έναν κοινό σκοπό που είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ και γι' αυτόν τον στόχο θα παλέψουμε μέχρι το τέλος με όλες μας τις δυνάμεις».

Για το ματς του Βίλνιους ο Μήτρογλου εκτιμά:  «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τους Λιθουανούς. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς στα προκριματικά και αυτό το γνωρίζουμε καλά. Ειδικά από τη στιγμή που προερχόμαστε από ήττα, είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα δείξει το πρόσωπο που πρέπει για να τα καταφέρει. Είναι αλήθεια ότι πλέον δεν είναι στο χέρι μας η πρωτιά του ομίλου και ως εκ τούτου μόνο εύκολο δεν είναι το έργο μας για την κορυφή του ομίλου. Εξαρτιόμαστε και από τα αποτελέσματα της Βοσνίας, αλλά πρώτα απ' όλα κοιτάμε τι θα κάνουμε εμείς».