3ος ΟΜΙΛΟΣ Κόπα Αμέρικα

Εχοντας όλας τους τα αστέρια επί... σκηνής, Κολομβία, Περού και Βενεζουέλα θέλουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή του απόλυτου φαβορί, της Βραζιλίας και να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου εθνών Νότιας Αμερικής.

Εχοντας όλας τους τα αστέρια επί… σκηνής, Κολομβία, Περού και Βενεζουέλα θέλουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή του απόλυτου φαβορί, της Βραζιλίας και να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου εθνών Νότιας Αμερικής.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Κατακτήσεις: 8 

Τελευταία κατάκτηση: 2007

Στο Κόπα Αμέρικα του 2011: έφθασε στη φάση των «8»

Η Βραζιλία θέλει να ξεπλύνει την ντροπή από το διασυρμό της στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διοργάνωσε, κατακτώντας το Κόπα Αμέρικα και δίνοντας ξανά χαρά στους εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδούς της.

Το ταλέντο δεν της λείπει, όπως ποτέ δεν της έλειπε, έστω και χωρίς την παρουσία των Μαρσέλο, Λουίς Γκουστάβο και Οσκαρ και το μόνο που απομένει να δούμε είναι αν ο Ντούνγκα που ανέλαβε και πάλι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει και πάλι μια ομάδα που θα ξέρει να αμύνεται.

Αν κάτι ξέρει να κάνει ο Ντούνγκα είναι να δημιουργεί συμπαγείς ομάδες. Γνωρίζοντας, λοιπόν, ότι οι Νεϊμάρ, Ρομπίνιο, Κουτίνιο, Φιρμίνο και λοιποί, θα βρουν τον τρόπο να σκοράρουν, το μόνο που του απομένει είναι να καταφέρει να δέσει τους παγκόσμιας κλάσης αμυντικούς που διαθέτει (βλέπε Ντάνι Αλβες, Μιράντα, Νταβίντ Λουίς, Φελίπε Λουίς, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα).

Προσοχή στον. . .
Νεϊμάρ. Σε ποιον άλλον θα μπορούσαμε να αναφερόμαστε; Ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, έμεινε άδοξα εκτός ημιτελικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και τώρα θέλει να πάρει το αίμα του πίσω. 

Ο μύθος. . .
Πελέ. Ισως ο καλύτερος παίκτης που πάτησε το πόδι του σε αυτόν τον πλανήτη. Για άλλους είναι ο δεύτερος πίσω από τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η ουσία είναι ότι ο «βασιλιάς» μάγεψε τους πάντες με τα κατορθώματά του, κατέκτησε τρία παγκόσμια κύπελλα και πέτυχε περισσότερα από 1.000 τέρματα στην καριέρα του. Πραγματικός μύθος. 

Επίτευγμα. . .
Τα επιτεύγματα αυτής της εθνικής ομάδας θέλουν τόμους βιβλίων για να καταγραφούν, αλλά αν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα από αυτά σίγουρα είναι η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970. Εύκολα, άνετα, επιβλητικά, εντυπωσιακά και θεαματικά…

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Κατακτήσεις: 1

Τελευταία κατάκτηση: 2001

Στο Κόπα Αμέρικα του 2011: έφθασε στη φάση των «8»

Αυτή η χρυσή γενιά της Κολομβίας είναι γεννημένη για μεγάλα πράγματα. Μετά την εξαιρετική της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της και στο Κόπα Αμέρικα.

Αν έχει τα φόντα να το καταφέρει; Μα φυσικά. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Χάμες Ροντρίγκες, Φαλκάο, Μπάκα, Τζάκσον Μαρτίνες, Γκουτιέρες, Ιμπάρμπο, Κουαδράδο, Ζουνίγκα, Αρμέρο, Οσπίνα… 

Ολοι οι προαναφερόμενοι και πόσοι ακόμα, δημιουργούν έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον Πέκερμαν, ο οποίος έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του για να αρνηθεί ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας είναι μετά την Αργεντινή και τη Βραζιλία το τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου. 

Προσοχή στον. . .
Χάμες Ροντρίγκες. Μετά τα κατορθώματά του στη Βραζιλία και την πρώτη του χρονιά στα βαθιά με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο εξαιρετικός μέσος της Κολομβίας καλείται να σηκώσει στις πλάτες του όλο το επιθετικό οικοδόμημα σκοράροντας και αξιοποιώντας τους παγκόσμιας κλάσης συμπατριώτες του επιθετικούς.

Ο μύθος. . .
Κάρλος Βαλντεράμα. Ηταν ο απόλυτος ηγέτης της εθνικής ομάδας της Κολομβίας για πολλά χρόνια, οδηγώντας την με το χαρακτηριστικό μαλλί σε τρεις συμμετοχές τελικής φάσης παγκοσμίου κυπέλλου. Φοβερή τεχνική κατάρτιση και εξαιρετική κάθετη πάσα για έναν χαρισματικό μεσοεπιθετικό.

Επίτευγμα. . .
Η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 2001 είναι η πιο πετυχημένη στιγμή στην ιστορία της.

ΠΕΡΟΥ

Κατακτήσεις: 2

Τελευταία κατάκτηση: 1975

Στο Κόπα Αμέρικα του 2011: έφθασε στα ημιτελικά

Ο νέος τεχνικός Ρικάρδο Γκαρέκα έχει πολλά να κάνει. Επί εποχής Σέρτζιο Μαρκαριάν, οι Περουβιανοί είχαν συνηθίσει να βλέπουν μια ομάδα που ήταν δύσκολο να την καταβάλλεις και να τη νικήσεις.

Καλώντας όλους τους φασαριόζους του πρόσφατου παρελθόντος, έχει συνθέσει ένα μαχητικό και γεμάτο ταλέντο σύνολο, το οποίο έχει στις τάξεις της έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες όπως οι Κλαούντιο Πιζάρο, Τζέφερσον Φαρφάν, Πάολο Γκερέρο, Χουάν Μανουέλ Βάργκας.

Βέβαια, θα πρέπει να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να καταλάβει μια εκ των δυο προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση του θεσμού, ενώ φαντάζει πολύ δύσκολο να επαναλάβει την εμφάνιση της προηγούμενης διοργάνωσης όταν και τερμάτισε τρίτη.

Προσοχή στον. . .
Πάολο Γκερέρο. Πράγματα και θαύματα κάνει με τη φανέλα της Φλαμένγκο ο 31χρονος επιθετικός, ο οποίος δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και ικανός να ηγηθεί της γραμμής κρούσης.

Ο μύθος. . .
Τεόφιλο Κουμπίγιας. Το «10» το καλό του Περού τη χρυσή εποχή της δεκαετίας του 70’ μέχρι και τις αρχές του 80’ όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας είχε παρουσία σε τρία παγκόσμια κύπελλα. Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, χαρισματικός σκόρερ, σωστός ηγέτης. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε μια χρονιά στη Βασιλεία και τρεις χρονιές στην Πόρτο, σημειώνοντας 72 γκολ σε 124 συμμετοχές! Φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο 81 φορές και σημείωσε 26 γκολ.

Επίτευγμα. . .
Με τον Κουμπίγιας να βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση το Περού νίκησε τη Βραζιλία στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα του 1975.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Κατακτήσεις: 8-

Τελευταία κατάκτηση: –

Στο Κόπα Αμέρικα του 2011: έφθασε στα ημιτελικά

Η Βενεζουέλα δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη μέχρι το 2007 όταν και ανέλαβε τη διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα. Από τότε η εξέλιξή της ως εθνική ομάδα είναι ραγδαία με αποκορύφωμα την τέταρτη θέση που κατέλαβε το 2011.

Ο τεχνικός Νοέλ Σανβιεσέντε θα στηριχθεί στον Ρόντον, ο οποίος εκτός από ταλαντούχος είναι και παίκτης που ξέρει πολύ καλά πως να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια, στον όμιλο που μετέχει θα πρέπει να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις για να προκριθεί στην επόμενη φάση. 

Προσοχή στον. . .
Χοσέ Σάλομον Ρόντον.  Ο 25χρονος επιθετικός της Ζενίτ δεν σταμάτησε να σκοράρει την περασμένη αγωνιστική περίοδο και δείχνει ικανός να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής της Βενεζουέλας.

Ο μύθος. . .
Χουάν Αράνγκο. Ο… μύθος ζει, βασιλεύει και αγωνίζεται ακόμα. Μάλιστα θα τον απολαύσουμε και στο Κόπα Αμέρικα. Είναι 35 ετών και κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών και γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (124, 22)

Επίτευγμα. . .
Η κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο προηγούμενο Κόπα Αμέρικα είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.