Φορτούνης: «Έκανα την καλύτερη επιλογή»

Ως την καλύτερη επιλογή για την καριέρα του χαρακτήρισε τη μετεγγραφή του στην Καϊζερσλάουτερν, ο Κώστας Φορτούνης.
Δημοσίευση: 22/06/2011 - 20:52

Ως την καλύτερη επιλογή για την καριέρα του χαρακτήρισε τη μετεγγραφή του στην Καϊζερσλάουτερν, ο Κώστας Φορτούνης. Ο Έλληνας μέσος ευχαρίστησε τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν στάθηκε εμπόδιο στη μετεγγραφή του στη γερμανική ομάδα, ενώ έθεσε ως στόχο την κλήση του στην εθνική ανδρών. Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά δήλωσε για:

τη μεταγραφή του στην Καϊζερσλάουτερν: «Πριν λίγη ώρα υπέγραψα. Δεν πρόλαβα να δω την πόλη. Από το πρωί τρέχουμε για τα διαδικαστικά και τις ιατρικές εξετάσεις. Μίλησα με τον πρόεδρο και τον προπονητή. Από την πρώτη στιγμή όλοι είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειαστώ. Πιστεύω πως πήρα την καλύτερη απόφαση. Συζητήσαμε με την οικογένειά μου. Σίγουρα είναι ένα μεγάλο βήμα. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο και οι γονείς μου θα είναι κοντά μου. Δεν με αφήνουν».

τις υπόλοιπες προτάσεις που είχε: «Είχα προτάσεις και από τον ελληνικό χώρο, αλλά και από το εξωτερικό, ιταλικές όπως η Αταλάντα και γερμανικές όπως η Βόλφσμπουργκ. Το να κάνω το άλμα για το εξωτερικό ήταν όνειρο που είχα από μικρός. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Χρειάζεται δουλειά και να είμαι 100% συγκεντρωμένος στην προπόνηση».

τη συμβολή του Αστέρα Τρίπολης στην εξέλιξή του: «Ήθελα να καθιερωθώ στον Αστέρα. Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας με βοήθησαν και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βαγγέλη Βλάχο, που μου έδειξε εμπιστοσύνη και μου έδωσε την ευκαιρία. Ευχαριστώ και τη διοίκηση, που δεν στάθηκε εμπόδιο σε καμία στιγμή για τη μεταγραφή μου».

την προετοιμασία με την Καϊζερσλάουτερν: «Προχθές άρχισε η προετοιμασία της ομάδας. Μίλησα με τον προπονητή. Στις 15 του μήνα έχουμε τη συγκέντρωση με την Εθνική Νέων και θα έρθω αμέσως μετά. Ακόμη δεν ξέρω και ποιον αριθμό θα πάρω. Δεν ξέρω και ποια έχουν μείνει γιατί ήρθα αργά. Πάντως δεν έχω τέτοια προβλήματα. Παίζουμε πρώτη αγωνιστική με τη Βέρντερ, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

την προοπτική κλήσης στην Εθνική Ανδρών: «Η Εθνική Ανδρών είναι μεγάλος στόχος για μένα. Όταν κριθεί πως είμαι έτοιμος να παίξω, θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ».