Σιγά μην το’ χανε

Απουσίασε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Σιγά μην έλειπε από δεύτερη σερί μεγάλη διοργάνωση. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πήρε από το... χέρι την Σουηδία, σκοράροντας και στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στη Δανία, δύο φορές μάλιστα (2-2) και την οδήγησε στην πρόκριση στο Euro 2016

Απουσίασε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Σιγά μην έλειπε από δεύτερη σερί μεγάλη διοργάνωση. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πήρε από το… χέρι την Σουηδία, σκοράροντας και στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στη Δανία, δύο φορές μάλιστα (2-2) και την οδήγησε στην πρόκριση στο Euro 2016. Σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Μπεργκ, ενώ ο Ντουρμάζ έμεινε στον πάγκο.

Οι Σουηδοί μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα, μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι και μόλις στο 19’ κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Ιμπραΐμοβιτς. Ο Κάλστρομ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο υψηλόσωμος επιθετικός με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. 

Από εκεί και πέρα, οι Δανοί βγήκαν μπροστά για να ψάξουν την ισοφάριση, όμως στο 76’ ο «Ίμπρα» χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας των Δανών και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση της ομάδας του στο Euro 2016.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν όμως ήταν αργά. Στο 81’ ο Πόουλσεν μείωσε σε 1-2 και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βέστεργκαρντ ισοφάρισε σε 2-2, όμως τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, όσον αφορά την ομάδα που θα έπαιρνε το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας. 

Έτσι, οι Σουηδοί με «οδηγό» τον αρχηγός τους προκρίθηκαν για 6η φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκή διοργάνωσης και 5η διαδοχική. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.