European Super League: Άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου” το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την European Super League για τη διαμάχη με την UEFA σχετικά με τη λειτουργία, αλλά και το μονοπώλιό της.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της ΕΕ, τόσο η UEFA όσο και η FIFA έδρασαν παράνομα για να μπλοκάρουν τη δημιουργία και τη λειτουργεία της European Super League.

H απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έρχεται να «ταράξει» τα νέρα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά έκρινε ότι δεν υπάρχει μονοπώλιο της UEFA, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δίνει το «πράσινο» φως στην European Super League να προχωρήσει τα πλάνα και να δημιουργήσει ένα δικό της πρωτάθλημα τύπου… Champions League.

Πλέον όλες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα αγωνιστούν σε άλλη διοργάνωση που δεν βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. «Είμαστε βασικά αισιόδοξοι και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό νομικό σύστημα», δήλωνε πριν από λίγο καιρό ο Μπερντ Ράιχαρντ, διευθύνων σύμβουλος της Α22, εταιρεία που είναι πίσω από την ESL και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι ένα σημαντικό ορόσημο, γιατί τότε θα ξέρουμε αν ανοίξει η αγορά. Εάν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δώσει τη δυνατότητα στους συλλόγους να αποκτήσουν κυριαρχία επί της δικής τους διοργάνωσης, θα είναι επίσης σημαντικό. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό».

Θυμίζουμε ότι η European Super League έγινε γνωστή την άνοιξη του 2021 με ανακοίνωση, στην οποία συμμετείχαν ομάδες όπως οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους. Στη συνέχεια οι αντιδράσεις κυρίως από τους Άγγλους φιλάθλους οδήγησαν αρκετά κλαμπ στην αποχώρηση τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.