Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Αναχωρούν για το Βελιγράδι οι εθνικές μας ομάδες

Οι διαδοχικές εβδομάδες σπουδαίων διεθνών διοργανώσεων στον πρώτο ενάμιση μήνα του καλοκαιριού θα κλείσουν στην επιτραπέζια αντισφαίριση με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.

Τη διοργάνωση, που ανέκαθεν αποτελούσε μεγάλο στόχο των νεαρών ηλικιών και φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι από τις 6 έως τις 15 Ιουλίου. Οι εθνικές μας ομάδες εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων ολοκληρώνουν την κοινή προετοιμασία μίας εβδομάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το απόγευμα της Τρίτης 05/07 αναχωρούν για τη σερβική πρωτεύουσα. Τη χώρα εκπροσωπούν 5 έφηβοι, 4 νεάνιδες, 3 παίδες και 3 κορασίδες, όλες οι ομάδες μας θ’ αγωνιστούν στη Β κατηγορία της Ευρώπης και μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις θα κυνηγήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Η αποστολή είναι πλήρης και τη συνθέτουν οι έφηβοι Στάθης Μανωλόπουλος, Αλέξανδρος Μαδέσης, Ιάκωβος Αϊβατίδης, Σωκράτης Γιαννούτσος, Αλεσσάντρο Φέλτσερ, οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Στέλλα Τζαρίδου, Χρυσή Φωτιάδου, Κατερίνα Αλεξούδη, οι παίδες Μάριος Κατσαπρακάκης, Κωνσταντίνος Μηλικούδης, Δημήτρης Σωτηρόπουλος και οι κορασίδες Λεμονιά Γκαϊντατζή, Ζωή Καζάκου και Στέλλα Μαυροματάκη.

Αρχηγός αποστολής είναι ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γιώργος Καρύτσας, που θα καθοδηγήσει την ομάδα των νεανίδων. Στο κοουτσάρισμα των εφήβων θα είναι ο Κώστας Μαδέσης, στους παίδες ο Χρήστος Βατσακλής και στις κορασίδες ο Μιχάλης Αγγελίδης. Με εξαίρεση τον τελευταίο και τη Στέλλα Μαυροματάκη, που εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να μείνουν στην Αθήνα για την προετοιμασία και γύρισαν στη Χανιά, όλοι οι αθλητές, οι υπεύθυνοι των ομάδων, καθώς και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου έκαναν δηλώσεις εν όψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη WEB TV της ομοσπονδίας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις βρουν στο λινκ  (https://www.youtube.com/channel/UC9E0GXm7MchQVDbSK_p2VHw?app=desktop).

ΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Ο επικεφαλής της διοίκησης επισκέφτηκε δύο φορές τις μικρές εθνικές ομάδες στο ΣΕΦ. Βρέθηκε εκεί στις προπονήσεις του Σαββάτου και της Κυριακής και όχι μόνο έδειξε την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης, αλλά… έπιασε και ρακέτα για να βοηθήσει και αγωνιστικά. Το Σάββατο 02/07 ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας έδωσε προπονητικά παιχνίδια με τα παιδιά, ενώ την επόμενη μέρα έκανε μικρή ομιλία δίνοντας και ορισμένες συμβουλές με την τεράστια εμπειρία του στον διεθνή χώρο.

Αφού συνεχάρη τους αθλητές για τις επιτυχίες τους στο Βαλκανικό πρωτάθλημα (σ.σ χρυσό μετάλλιο της Γκαϊντατζή στο διπλό κορασίδων και τρία χάλκινα στους εφήβους, στο απλό με τον Μαδέση, στο διπλό με τους Μαδέση/Γιαννούτσο και στο ομαδικό με απόντα από τη διοργάνωση τον Φέλτσερ) και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Παπαγεωργίου τόνισε μεταξύ άλλων: «Είστε το μέλλον. Είστε κεφάλαιο για το άθλημα και επενδύουμε σε σας γιατί το αξίζετε. Θα θέλαμε όμως, η επένδυση να πιάσει τόπο, γι’ αυτό μας ενδιαφέρει και η προσπάθεια, που θα κάνετε και μετά τους αγώνες, δηλαδή η δουλειά του καθενός, η θέληση, το πείσμα για να πετύχει την αγωνιστική του πρόοδο».

Την Κυριακή επισκέφτηκε τα παιδιά και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρώην διεθνής Μαρία Μοίρου, η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια με δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων, ενώ συχνή παρουσία στις προπονήσεις είχε το επίσης μέλος της διοίκησης Ξένια Στάθη, που είχε αναλάβει να βοηθά οργανωτικά σε ό,τι χρειαζόταν τη μίνι προετοιμασία.

Στους αθλητές είπε δύο λόγια και ο Χρήστος Βατσακλής, που ήταν υπεύθυνος του προγράμματος μαζί με τον Κώστα Μαδέση και είχε πραγματοποιήσει πέντε προπονήσεις με όλους τους διεθνείς και πριν από την αναχώρηση για το Βαλκανικό πρωτάθλημα. Εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για τη δουλειά που έγινε, τη βεβαιότητα ότι οι εμφανίσεις θα είναι καλύτερες απ’ ό,τι στην Αλμπένα και υπογράμμισε ότι βασικός στόχος πρέπει να είναι όλη αυτή η φουρνιά να βρίσκεται στο άθλημα και μετά από 10 χρόνια. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αθλητές της προεθνικής ανδρών Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, Τάσο Ρηνιώτη, Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη και Δημήτρη Κορδούτη για τη βοήθεια προς τους νεαρούς αθλητές στη διάρκεια της μικρής προετοιμασίας. Εκτάκτως βοήθησαν κι άλλοι αθλητές της μεγάλης κατηγορίας αυτή την προσπάθεια, μάλιστα στην προπόνηση της Δευτέρας 04/07 πήραν μέρος ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών και σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας ανδρών Γιάννης Σγουρόπουλος και ο πρωταθλητής Ελλάδας ανδρών του 2021 Γιώργος Σταματούρος.  

Κλασικά με το ομαδικό αρχίζουν οι αγώνες στη Σερβία και η κλήρωση έγινε πριν από τρεις εβδομάδες. Θυμίζουμε ότι στο ομαδικό αγοριών Under 19 η Ελλάδα είναι στο 5ο γκρουπ (το 1ο του επιπέδου Β) με το Ισραήλ (επικεφαλής) και την Εσθονία.

Στο ομαδικό κοριτσιών Under 19 βρίσκεται στο 8ο γκρουπ με τη Σερβία (επικεφαλής), τη Σκωτία και τη Λετονία. Στο ομαδικό αγοριών Under 15 έχει κληρωθεί στο 9ο γκρουπ με την Εσθονία (επικεφαλής), τη Δανία και την Κύπρο και στο ομαδικό κοριτσιών Under 15 στο 8ο γκρουπ με αντιπάλους τη Σουηδία (επικεφαλής), το Αζερμπαϊτζάν και το Μαυροβούνιο. Η ενημέρωση για το σύστημα και το πρόγραμμα των αγώνων στο ρεπορτάζ της Τρίτης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.