Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. «έτρεξε» στην Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία κι έστειλε μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης μεταξύ των λαών

Με χαρά και περηφάνια η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πήρε μέρος το απόγευμα το Σαββάτου 9/4, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία και ήταν ανάμεσα στους φορείς, που έστειλαν μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Επρόκειτο για την καινοτόμο παράλληλη δράση στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/4 με αφετηρία την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τερματισμό την παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπειτα από την κάλυψη 42.195μ.. Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία άρχισε από την Αρχαία Πέλλα, ολοκληρώθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης περνώντας από 15 σταθμούς και αντιπροσωπεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου Γιάννη Κορδούτη έτρεξε συμβολικά στα τελευταία 2.000 μέτρα για να μεταφέρει την πανανθρώπινη ανάγκη για ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ των λαών. Ήταν κίνηση που οργανώθηκε με την ευκαιρία και της Παγκόσμιας Ημέρας του αθλήματος (6 Απριλίου) και είχε τη στήριξη του Ιδρύματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF Foundation). Ανάμεσα στους εκατοντάδες δρομείς ήταν επίσης οι νεαροί πρωταθλητές μας Αλέξανδρος Μαδέσης, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και ο υπεύθυνος marketing & media manager της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Νίκος Γραμμένος, ενώ η Θεσσαλονικιά διεθνής επιδιαιτήτρια Τίνα Κρόττα εκπροσώπησε την ITTF, στο δυναμικό της οποίας ανήκει.

Η λαμπαδηδρομία είχε live streaming στο λινκ Αλεξάνδρεια Ειρηνοδρομία. Οι συμμετέχοντες φορούσαν  μπλουζάκια ειδικά για την περίσταση, που έφεραν και το σήμα του ITTF Foundation. Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία άρχισε στις 11:15 και ολοκληρώθηκε το απόγευμα με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Δυστυχώς δεν ταξίδεψαν τελικά Τούρκοι αθλητές για τους οποίους είχε κανονιστεί να τρέξουν συμβολικά μαζί με τους Έλληνες πινγκπονίστες, αλλά βέβαια πέρασε το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης, που ήθελε να στείλει η επιτραπέζια αντισφαίριση μέσω της διεθνούς και της ελληνικής ομοσπονδίας.

Στην κορυφή των ειρηνοδρομέων η αντιπροσωπεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έτρεξε τη δική της απόσταση έχοντας πάντα στο μέσο εκπροσώπους της πολιτικής και δεξιά κι αριστερά δύο δρομείς της, που εναλλάσσονταν και κρατούσαν συνεχώς ένα κύπελλο με χρυσό στεφάνι ελιάς. Στον τερματισμό παρέδωσε ο Γιάννης Κορδούτης, εκ μέρους της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., το χρυσό στεφάνι ελιάς στον πρώτο πολίτη της Θεσσαλονίκης, τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος αργότερα κήρυξε την έναρξη του Μαραθωνίου. Ο Μαδέσης παρέδωσε το αντίστοιχο κύπελλο στην Κρόττα για το ίδρυμα της ITTF. Επίσης, στην ειδική εξέδρα που είχαν στήσει οι διοργανωτές, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο Γιάννης Κορδούτης ως εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και η Τίνα Κρόττα από την πλευρά του ITTF Foundation συμφώνησαν για έναν σύντομο κοινό χαιρετισμό, τον οποίο εκφώνησε ο πρώτος. Μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας συνεχάρη τους διοργανωτές για την προσπάθεια και ευχαρίστησε για την επιλογή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ως βασικής φορέα του μεγάλου κοινωνικού μηνύματος. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και τόνισε ότι «ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς και με τη δύναμή του οφείλουμε σε κάθε ευκαιρία να στέλνουμε μηνύματα υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης και της συμφιλίωσης». Από την πλευρά τους ευχαρίστησαν θερμά και οι διοργανωτές τους ανθρώπους της ΕΦΟΕπΑ και της ITTF για την τόσο έντονη συμμετοχή τους.

Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία συμβόλισε «την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και τον διάλογο μεταξύ των λαών σε όλο τον πλανήτη» και η επιτραπέζια αντισφαίριση είχε ξεχωριστή θέση σε αυτό «ως ένα πολύ δημοφιλές παγκοσμίως άθλημα, που θεωρείται ότι από τη φύση του προάγει τον διάλογο, αφού η εναλλαγή χτυπημάτων είναι ο βασικός κανόνας του», όπως τόνισαν οι διοργανωτές. Μάλιστα και το σήμα του ιδρύματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πάνω στα μπλουζάκια της Ειρηνοδρομίας ήταν ειδικά προσαρμοσμένο για τον εορτασμό των 50 ετών από την περίφημη διπλωματία του πινγκ πονγκ («50 years pingpong diplomacy»).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.