Πανιώνιος: Θεμέλια ανέγερσης του νέου κλειστού Δημοτικού γηπέδου

Οι πρώτες εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Ιούνιο και η παράδοση του έργου, προσδιορίζεται το 2023.

Αφετηρία εκκίνησης εργασιών για την ανέγερση του νέου κλειστού Δημοτικού γηπέδου Νέας Σμύρνης, στον γνώριμο χώρο του προυπάρχοντος (στην συμβολή των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης), αναμένεται να χαραχτεί μέχρι την 1η Ιουνίου και στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα, με την υπογραφή της πολυπόθητης σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής και την ανάδοχο εταιρία, σύμφωνα με πληροφορίες του novasports.gr.

Η κατεδάφιση του προηγούμενου κλειστού γηπέδου άρχισε τον Απρίλιο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους (με ευθύνη του Δήμου, όπως είχε συμφωνηθεί από το 2013 με την τότε Νομαρχία Αθηνών), αλλά εκ τότε κύλησαν 2 χρόνια και η έναρξη του έργου, ήταν στάσιμη για δυο βασικούς λόγους.

Πρώτον για τις απαραίτητες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στην μελέτη εφαρμογής και την συμφωνία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρίας.

Δεύτερον για την πρακτέα αποσαφήνιση των προθέσεων της αναδόχου εταιρίας που είχε αναλάβει την ανέγερση με τον μειοδοτικό διαγωνισμό και έκπτωση 50%, αλλά στις προσκλήσεις της Περιφέρειας για την υπογραφή σύμβασης, δεν ανταποκρίθηκε. Η τελευταία πρόσκληση έγινε τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ενώ σε προηγούμενη πρόσκληση, η ανάδοχος εταιρία είχε αιτηθεί ακόμα και της λύσης της ανάληψης του έργου.

Η αλλαγή ιδιοκτησίας στην ανάδοχο εταιρία προκάλεσε και νέα καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης, καθώς έπρεπε να γίνει οικονομική εκτίμηση του έργου από τον νέο εκτελεστικός διευθυντή του Ολλανδού επιχειρηματία που προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120 εκ. ευρώ για την εν λόγω κατασκευαστικό όμιλο. Το συγκεκριμένο έργο από την προηγούμενη ιδιοκτησία της κατασκευάστριας εταιρίας, είχε χαρακτηρισθεί «stock option» και είχε χαμηλό αριθμό προτεραιότητας από άλλα έργα κοινής ωφελείας του Δημοσίου (δρόμοι, γέφυρες κ.ά) που είναι ήδη σε εξέλιξη, πλησίον της Νέας Σμύρνης και στον παραλιακό κόμβο του Δέλτα Φαλήρου.

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» για το νέο κλειστό γήπεδο που κινδύνεψε ακόμα και να μην αρχίσει ποτέ, προκαλώντας αγανάκτηση στους φιλάθλους του Πανιωνίου, αλλά και στους Δημότες, ακόμα και αν δεν είναι «κυανέρυθρων» αισθημάτων, αφού είχε γίνει η κατεδάφιση του προηγούμενου γηπέδου και εύλογα είχε δημιουργηθεί ανησυχία από την σύγκριση και τον παραλληρισμό της αποτυχημένης πορείας που είχε η ανέγερση του γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, ύστερα από την κατεδάφιση του, το 2004, μέχρι την παράδοση του, το 2022.

Η ανέγερση του νέου κλειστού γηπέδου, θα γίνει υπό την επιμέλεια και παρακολούθηση των εργασιών από την Περιφέρεια. Η προφορική δέσμευση της αναδόχου εταιρίας που αναμένεται να αποτυπωθεί στην υπογεγραμμένη σύμβαση (θα ανακοινωθεί σύντομα), είναι η παράδοση του γηπέδου, το 2023 (σε δυο χρόνια).

Αν, μάλιστα, η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου που θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, καταφέρει να επαναλάβει τον…άθλο της διπλής, συνεχόμενης ανόδου, (2014-2016) στην A1 κατηγορία, θα μπορεί να παίξει ξανά στα αγωνιστικά «σαλόνια», έχοντας μια σύγχρονη έδρα-κόσμημα στο ελληνικό μπάσκετ.

Στον ιστορικό σύλλογο, έγκειται πλέον να είναι συνεπής στο ραντεβού της ομάδας μπάσκετ με τα εγκαίνια του νέου γηπέδου, ώστε να επανέλθει σε αυτό από την έναρξη της περιόδου 2023-24 και ενώ το νέο γήπεδο θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την προσέλκυση υγιή επιχειρηματία που θα θελήσει να επενδύσει σε μια παραδοσιακή δύναμη του χώρου που διαθέτει και ακαδημία μπάσκετ 40 ετών από τον αείμνηστο ιδρυτή της, Ανδρέα Βαρίκα.

Το νέο βιοκλιματικό γήπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου Νέας Σμύρνης και χωρητικότητας 3.200 θέσεων, θα έχει πολλαπλές χρήσεις, εκτός της αθλητικής δραστηριότητας του συλλόγου-συμβόλου της πόλης, Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου και της ομάδας μπάσκετ που θα συνεχίσει να έχει την ίδια έδρα, από το 1980, όταν και είχε κατασκευασθεί το προηγούμενο γήπεδο, μικρότερης χωρητικότητας (1.200 θέσεων), ενώ θα φιλοξενηθούν και ομάδες μπάσκετ και βόλλει άλλων σωματείων της Νέας Σμύρνης.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο στην ιστορία της Νέας Σμύρνης, μετά την διαμόρφωση της εμβληματικής πλατείας στην συγκεκριμένη νοατιοανατολική περιοχή της Αττικής, καθώς και της κατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του Πανιωνίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.