Παρέμεινε ζωντανός… (video)

Ο Ολυμπιακός παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έκαμψε την αντίσταση της Ρεάλ Μαδρίτης (78-76) και έστειλε τη σειρά σε τέταρτο παιχνίδι. Οι Ισπανοί προσπάθησαν να "κλέψουν" τη νίκη στο τέλος, αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα μας.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έκαμψε την αντίσταση της Ρεάλ Μαδρίτης (78-76) και έστειλε τη σειρά σε τέταρτο παιχνίδι. Οι Ισπανοί προσπάθησαν να “κλέψουν” τη νίκη στο τέλος, αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα μας.

Οι Ισπανοί κράτησαν τους “ερυθρόλευκους” χωρίς πόντο για πέντε λεπτά στην τελευταία περίοδο και επέστρεψαν στο παιχνίδι, όμως οι παίκτες του Λάσο πόνταραν στην αστοχία των βολών των πρωταθλητών Ελλάδος και δεν δικαιώθηκαν…

Ντάστον και Σπανούλης οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα, ενώ από τη Ρεάλ Φερνάντεζ και Ροντρίγκεθ τράβηξαν το… κουπί στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο Ολυμπιακός με όπλο του την άμυνα κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο με διαφορά οκτώ πόντων. Οι “ερυθρόλευκοι” με τον Ντάστον να κυριαρχεί κάτω από τα δύο καλάθια, έχοντας πετύχει 11 πόντους, έβρισκαν λύσεις επιθετικά, ενώ ο Σπανούλης με τρεις ασίστ έβγαζε τους συμπαίκτες του σε θέσεις βολής. Ωστόσο τη διαφορά έκανε η επιθετική άμυνα του Ολυμπιακού, που είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει τη Ρεάλ σε χαμηλά επίπεδα. Οι Ισπανοί αν και ξεκίνησαν με δύο εύστοχα τρίποντα, δεν είχαν συνέχεια, ενώ για περίπου δυόμιση λεπτά έμειναν άποντοι με τους Πρωταθλητές Ελλάδος να κάνουν σερί 7-0 και να μετατρέπουν το 13-13 σε 20-13.

Ο γρήγορος ρυθμός που είχε επιβάλλει ο Ολυμπιακός δεν συνεχίστηκε για αρκετή ώρα. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να βρει λύσεις και αμυντικά και επιθετικά μετά το μισό της δεύτερης περιόδου. Οι “ερυθρόλευκοι” κρατούσαν σταθερά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, όμως η είσοδος του Ρέγιες έκανε τη διαφορά. Ο τελευταίος κέρδισε φάουλ από Πρίντεζη και Πέτγουεϊ, ενώ τα επιθετικά του ριμπάουντ έδιναν δεύτερες ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους. Ο Μπαρτζώκας έριξε ξανά στη μάχη τον Ντάστον και το +7 (38-31), έγινε +11 (42-31) μέσα σε ένα λεπτό, αλλά ένα τρίποντο του Γιουλ στον αιφνιδιασμό έριξε εκ νέου τη διαφορά στους 7, εκεί που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45-38).

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε δυνατά στο 3ο δεκάλεπτο και τα τρίποντα της, την έφεραν σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό 49-47. Το τρίποντο του Πέτγουεϊ έδωσε αέρα στους “ερυθρόλευκους” πέντε πόντων, ενώ τα μπασίματα του Σπανούλη κρατούσαν τους παίκτες του Μπαρτζώκα μπροστά στο σκορ. Η επιμονή του Λάσα να διατηρεί στο παιχνίδι τον Μπουρούση του βγήκε σε κακό, αφού οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στα πικ εν ρολ του Ολυμπιακού, ενώ ο Ντάστον έβρισκε εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Η διαφορά έφτασε ξανά σε διψήφιο αριθμό πόντων (65-55), αλλά το τρίποντο του Γιουλ έστειλε τον Ολυμπιακό στην 4η περίοδο με το +7 (65-58).

Η καλή άμυνα της Ρεάλ κράτησε τον Ολυμπιακό χωρίς πόντο για περίπου 5:30 λεπτά, με αποτέλεσμα η διαφορά να εξανεμιστεί (68-67). Το τρίποντο του Σπανούλη έβαλε τέλος στην αφλογιστία των “ερυθρολεύκων”, όμως απάντησε ο Ροντρίγκεθ (71-70). Ο Ντάστον με λέι απ έκανε το 73-70, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν άστοχες επιθέσεις από Ροντρίγκεθ και Σπανούλη. Οι Ισπανοί με σερί 0-4 πήραν το προβάδισμα για πρώτη φορά 73-74, όμως το τρίποντο του Πρίντεζη 22” πριν το τέλος έφερε τους “ερυθρόλευκους” στο +2. Ο Ρέγιες πήγε στη γραμμή των βολών και έχασε τη μία (76-75), με τον Πέτγουεϊ να παίρνει το ριμπάουντ και το φάουλ από τον Μίροτιτς. Ο Αμερικανός είχε την ευκαιρία να “τελειώσει” το ματς, αλλά έχασε και τις δύο βολές, ενώ ο Ροντρίγκεθ αμέσως μετά πήρε το 5ο φάουλ του Μάντζαρη 10” πριν το τέλος. Ο πλέι μέικερ της “βασίλισσας” ευστόχησε στη μία βολή ισοφαρίζοντας σε 76-76, ενώ ο Λάσο έδωσε οδηγία για νέο φάουλ. Ο Σλούκας 7.4” πριν το τελευταίο άκουσμα της κόρνας ευστόχησε και στις δύο βολές κάνοντας το 78-76.

Η Ρεάλ στην τελευταία επίθεση εγκλωβίστηκε και 2,4 πριν το τέλος ο Σπανούλης έκανε φάουλ στον Γιουλ λίγο πριν ο τελευταίος σουτάρει έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Γιουλ αστόχησε στην πρώτη βολή και έχασε επίτηδες τη δεύτερη, αλλά ο Φερνάντεζ βγήκε με την μπάλα εκτος και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 78-76.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-38, 65-58, 78-76

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 11 (2), Ντάνστον 21, Σπανούλης 17 (1), Παπαπέτρου 2, Σλούκας 5, Κόλινς 2, Σίμονς 4, Πρίντεζης 5 (1), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 11 (1).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Φερνάντεθ 18 (3), Ρέγες 13, Μίροτιτς 5 (1), Ροντρίγκεθ 19 (1), Κάρολ, Ντάρντεν 5 (1), Γιουγ 16 (3), Μπουρούσης, Σλότερ, Μεϊρί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.