Η Κρήτη θέτει υποψηφιότητα για να γίνει η έδρα της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου

Το γήπεδο «Δυο Αοράκια» έχει φιλοξενήσει από το 2014, εφτά διοργανώσεις ευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου για τις μικρότερες ηλικιακά Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών, καθώς έναν τελικό κυπέλλου και δυο προκριματικούς αγώνες της Εθνικής Ανδρών.

Η Κρήτη και το κελιστό γήπεδο «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου, από το 2014 και εντεύθεν, έχουν γίνει ε η έδρα πολλών εθνικών διοργανώσεων αλλά και αγώνων της Εθνικής Ανδρών. Η επιλογή του συγκεκριμένου γηπέδου, μετά την αποπεράτωση του, αποτέλεσε απόφαση του Γ. Βασιλακόπουλου και της τελευταίας αιρετής διοίκησης της ομοσπονδίας που αναζητούσαν την αποκέντρωση του μπάσκετ σε συνδυασμό με την παροχή όλων των τεχνικών και αγωνιστικών προδιαγραφών για την φιλοξενία πολλών ξένων αποστολών, την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες και το «αγκάλιασμα» της κρητικής κοινωνίας στο άθλημα και στις Εθνικές ομάδες. Η πρόταση για την χρησιμοποίηση του γηπέδου, είχε γίνει από την ΕΣΚΑΚ και τον πρόεδρο της. Μ. Μαρκάκη.

Ενόψει της έναρξης των προκριματικών αγώνων της επίσημης αγαπημένης στο Παγκόσμιο κύπελλο 2023, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου με επιστολές τους προς την ΕΟΚ και ουσιαστικά με αποδέκτη την διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου, ζήτησαν επισήμως να χρησιμοποιηθεί το κλειστό «Δυο Αοράκια» από την Εθνική ομάδα για τα παιχνίδια που θα δώσει στον δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόκειται για τους αγώνες με τη Λευκορωσία στις 28 Νοεμβρίου 2021, την Τουρκία στις 25 Φεβρουαρίου 2022 και τη Μεγάλη Βρετανία στις 30 Ιουνίου 2022.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.