Απολογισμός τριετίας για τον Προμηθέα

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε από τους ανθρώπους του Προμηθέα, με βασικό θέμα τον απολογισμό της τριετίας και τα πεπραγμένα του συλλόγου. Εκτός από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ κ. Λιόλιο, μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μήλας, καθώς και ο προπονητής Μάκης Γιατράς.
Δημοσίευση: 01/07/2019 - 16:36

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε από τους ανθρώπους του Προμηθέα, με βασικό θέμα τον απολογισμό της τριετίας και τα πεπραγμένα του συλλόγου. Εκτός από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ κ. Λιόλιο, μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μήλας, καθώς και ο προπονητής Μάκης Γιατράς. 

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μήλας, που έκανε τον απολογισμό της προηγούμενης τριετίας.

"Κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς στην Basket League, η ομάδα κατάφερε να δώσει το στίγμα της, έκανε μια πρώτη γνωριμία με την κατηγορία και κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση. Με την έλευση του προπονητή Μάκη Γιατρά πετύχαμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Τη δεύτερη χρονιά, η ομάδα κατάφερε να περάσει στους μικρούς τελικούς, γεγονός που γέμισε χαρά όλον τον Προμηθέα, αφού κατάφερε να κλείσει θέση και για την Ευρώπη, για το Basketball Champions League. Την χρονιά που μόλις πέρασε, η ομάδα κατάφερε να πάει πολύ ψηλά, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Είχε απειρία αλλά ήταν μια εξαιρετική χρονιά, με πολύ καλό επίπεδο αγωνιστικά. Συμμετείχε στους τελικούς του Πρωταθλήματος, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και παράλληλα η ομάδα αγωνίστηκε και στην Ευρώπη, δείχνοντας ότι μπορεί να ανέβει και στο ψηλότερο σκαλί της διοργάνωσης. Αξιοσημείωτο ήταν ότι, ταυτόχρονα, όλα τα τμήματα είχαν επιτυχίες, τόσο το παιδικό όσο και το εφηβικό. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στο Μέτσοβο δεν ήταν σημαντική μόνο για το μετάλλιο, αλλά για το ότι ήταν αποτέλεσμα προσπαθειών και δουλειάς πολλών χρόνων." 

Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΝΟΥΣ που ο Προμηθέας υπηρετεί πιστά τα τελευταία 5 χρόνια και τόνισε ότι σκοπός είναι η συμμετοχή αυτών των αθλητών στην αντρική ομάδα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο που στήριξε ένθερμα την προηγούμενη τριετία την ομάδα και να υποσχεθεί ότι ο Προμηθέας θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει ευχαριστημένο όλον αυτόν τον κόσμο σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας κ. Λιόλιος αναφέρθηκε στο πλάνο της ομάδας για την επόμενη τριετία.

Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα ΝΟΥΣ είναι μια συνεπιτυχία του Προμηθέα και του ιδρύματος Λίλη Σταυροπούλου. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην  οργάνωση των δομών της ομάδας, αναφέροντας ότι ο Προμηθέας στελεχώνεται με ανθρώπινο δυναμικό με πολλή όρεξη και ακόμη περισσότερη διάθεση για να συνεχίσει η ομάδα να εξελίσσεται. Οι εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα το προπονητικό κέντρο των ακαδημιών αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για την πορεία του συλλόγου στο μέλλον. Η ταυτότητα του Προμηθέα, έχει ως σημείο αναφοράς την Πάτρα, αλλά θέλει να επεκταθεί και στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Όσον αφορά τη συνεργασία με τους χορηγούς του συλλόγου, ο κ. Λιόλιος υπογράμμισε ότι είναι κομμάτι της ομάδας, όχι απλοί χορηγοί. Η ομάδα και οι χορηγοί της προχωρούν μαζί ανεβάζοντας επίπεδο τον Προμηθέα, στη βάση μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υποστήριξη που παρέχει ο κόσμος στην ομάδα, που έδωσε δυναμικά το «παρών» στους αγώνες των play offs. Στόχος του Προμηθέα είναι το γήπεδο να γεμίζει σε όλους τους αγώνες, με την ίδια ατμόσφαιρα, χωρίς φανατισμούς και υπερβολές, ώστε οι οικογένειες και τα παιδιά να μπορούν να βρίσκονται στους αγώνες του Προμηθέα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, μέσα στο πλάνο της επόμενης τριετίας βρίσκεται η ενδυνάμωση των ακαδημιών και του προγράμματος ΝΟΥΣ, με στόχο την επάνδρωση της ανδρικής ομάδας ακόμη και απο την ερχόμενη σεζόν. Χαρακτήρισε το τόλμημα δύσκολο για τον προπονητή Γιατρά αλλά ανέφερε ότι είναι ένα κίνητρο για όλους. Επίσης, έθεσε μελλοντικά ως στόχο έναν τίτλο στην Basket League αλλά και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία στο Eurocup. Επανέλαβε το όραμα και στόχο της ομάδας να παίξει με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην Ευρωλίγκα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ομάδα διατηρεί άριστες σχέσεις με τη FIBA, το ίδιο και με το Eurocup και τόνισε ότι δεν ασπάζεται το διχασμό στο μπάσκετ. Προέβλεψε δε, ότι θα έρθουν δομικές αλλαγές στην Ευρώπη και δομικότερες σε ελληνικό επίπεδο. Κλείνοντας την αναφορά του στο πλάνο της επόμενης τριετίας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και οι στόχοι που θέτει ο Προμηθέας είναι ψηλοί και όλοι οι άνθρωποι που στελεχώνουν την ομάδα, άνθρωποι με αξίες, αρχές και όνειρα, θα παλέψουν να τους κατακτήσουν.