Τέταρτη θέση για Νικολαΐδου – Ασουμανάκη

Εκτός βάθρου έμειναν οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη, καταλαμβάνοντας την 4η θέση, στον τελικό του διπλού σκιφ, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Εκτός βάθρου έμειναν οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη, καταλαμβάνοντας την 4η θέση, στον τελικό του διπλού σκιφ, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το δεύτερο γυναικείο Ολυμπιακό μετάλλιο και 4ο συνολικό της ελληνικής κωπηλασίας δεν ήρθε, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Η απογοήτευση είναι μεγάλη για τα ελληνικά κουπιά, καθώς οι δύο Ελληνίδες, έστω και στην πρώτη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ήταν φαβορί για το βάθρο… φαβορί ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο. Οι άνεμοι που έπνεαν σήμερα στη Lagoa Rodrigo de Freitas επηρέασαν το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ, όπως είχε συμβεί λίγο νωρίτερα με τον απρόσμενο αποκλεισμό της βαριάς τετρακώπου ανδρών (Τσίλης, Τζιάλλας, Χρήστου, Αγγελόπουλος) από τον τελικό.

Πλέον, οι… ελπίδες της ελληνικής κωπηλασίας για ένα 4ο διαδοχικό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες επικεντρώνονται στο πλήρωμα της ελαφριάς τετρακώπου (Μαγδανής, Πέτρου, Ντούσκος, Γιάνναρος), που αγωνίζονται στον τελικό αργότερα σήμερα, αν και στο Ρίο ταξίδεψαν ως αουτσάιντερ.

Οι Νικολαϊδου, Ασουμανάκη πραγματοποίησαν απογοητευτικό ξεκίνημα, έμειναν 6ες στα 500 μέτρα και έκτοτε… κυνηγούσαν. Ανέβασαν ρυθμό, διεκδίκησαν ακόμη και το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο, όμως τους στέρησαν οι Λιθουανές Ντονάτα Βισταρτάιτε και Μίλντα Βαλτσιουλκάιτε (7:43.76). Οι Ελληνίδες τερμάτισαν 4ες με χρόνο 7:48.62.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το διπλό σκιφ της Πολωνίας με τις Φούλατσικ-Κοζλόφσκα/Ναταλία Μάντατζ (7:40.10), ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Βικτόρια Θόρνλι, Κάθριν Γκρέιντζερ (7:41.05).

Η κατάταξη, στο διπλό σκιφ γυναικών στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα κωπηλασίας του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016), έχει ως εξής:
1. Πολωνία Φούλατσικ-Κοζλόφσκα/Ναταλία Μάντατζ χρυσό 7:40.10
2. Μεγάλη Βρετανία Βικτόρια Θόρνλι/Κάθριν Γκρέιντζερ ασημένιο 7:41.05    
3. Λιθουανία Ντονάτα Βισταρτάιτε/Μίλντα Βαλτσιουλκάιτε χάλκινο  7:43.76 
4. ΕΛΛΑΔΑ Κατερίνα Νικολαϊδου/Σοφία Ασουμανάκη 7:48.62
5. Γαλλία Ελέν Λεφέμπρβ/Ελοντί Ραβέρα Σκαραμοτσίνο 7:52.03
6. ΗΠΑ Μέγκαν Ο΄Λίρι/Έλεν Τόμεκ 8:06.18     


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.