Έκτη η Εθνική ομάδα Οπτιμιστ στο Ευρωπαϊκό

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική ομάδα Οπτιμιστ στο ομαδικό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στη λίμνη Λέντρο της Ιταλίας.

Οι νεαροί ιστιοπλόοι μας κατέλαβαν την 6η θέση σε σύνολο 16 ομάδων και αν ληφθεί υπόψιν ότι το ομαδικό έχει αρχίσει να καλλιεργείται ξανά στη χώρα μας μόλις τα τελευταία χρόνια το αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα ικανοποιητικό.

Η Ελλάδα έχει πάρει μέρος σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού μόλις τέσσερις φορές και οι θέσεις της ήταν 6, 10, 13 και 6 αντίστοιχα.

Στο πρωτάθλημα της Ιταλίας αγωνίστηκαν οι 16 ομάδες που είχαν προκριθεί από το ευρωπαϊκό του 2021 και στην προκριματική φάση η μια ομάδα αντιμετώπιζε την άλλη. Έγιναν 15 αγώνες και στην τελική φάση χωρίστηκαν οι πρώτες 8 ομάδες στον χρυσό στολίσκο και οι άλλες 8 στον αργυρό.

Η Ελλάδα προκρίθηκε σαν 6η στον χρυσό στολίσκο και εκεί προγραμματίστηκαν άλλοι 7 αγώνες (η μια ομάδα κόντρα στην άλλη), αλλά την τελευταία ημέρα δεν έγιναν ιστιοδρομίες. Έτσι, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με 5 αγώνες.

Η ομάδας μας τερμάτισε 5η, αλλά επειδή δεν έγιναν και οι 7 αγώνες του προγράμματος στην τελική βαθμολογία μέτρησε η θέση που προκρίθηκε στον χρυσό στολίσκο.

Την εθνική μας ομάδα αποτελούσαν οι Φραγκίσκη Κοσμά (Ν.Ο.Π. Φαλήρου), Αθηνά Σουλιώτη (Ν.Ο.Π. Φαλήρου), Ιάσων Παναγόπουλος (Α.Ν.Ο.Γ.), και Λεωνίδας Σέχου (Ν.Ο. Καλαμακίου).

Υπεύθυνος προπονητής ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντώνης Δροσόπουλος.

Το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.