Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος του μέλλοντος είναι εδώ! (pics&vid)

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο. παρουσίασαν την οριστική μελέτη των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού οι οποίες θα ολοκληρωθούν μαζί με το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάνννης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, αλλά και ο αρχιτέκτονας του έργου, κ. Κούρτης, παρουσίασαν με πάσα λεπτομέρεια τις νέες εγκαταστάσεις του ΠΑΟ που θα δημιουργηθούν στην περιοχη του Βοτανικού και θα είναι έτοιμες μαζί με το ποδοσφαιρικό γήπεδο το 2026.

Αναλυτικά όσα είπαν στην παρουσίαση και τη συνέντευξη τύπου:

Μπακογιάννης: “Έχουμε μεγάλη χαρά. Σήμερα δίνουμε πάσα στο μέλλον. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερ. Παναθηναϊκού θα στεγάσουν χιλιάδες παιδιά του δήμου και αυτό μας δίνει χαρά.

Σήμερα κάνουμε ένα βήμα για τη διπλή ανάπλαση, με δυο προεκτάσεις. Το ένα είναι με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, που σε 36 μήνες θα είναι έτοιμο και θα δώσει πνοή σε μια υποβαθμισμένη περιοχή και ήδη έχουν αρχίσει οι πρόδρομες εργασίες και το άλλο είναι η αναβάθμιση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που μόλις παραδοθεί το κλειδί του γηπέδου, θα γκρεμιστεί το παλιό γήπεδο και θα δώσει πνοή πρασίνου.

Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, τις τράπεζες, τους συντελεστές και τον Δήμο Αθηναίων.”

Μαλακατές: “Ο Παναθηναϊκός στο σύνολό του, θα αποκτήσει νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, που θα στεγάσει τον μεγαλύτερο σύλλογο.

Μαζί με την ποδοσφαιρική αρένα, θα έχει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, και με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στο μπασκετ, ο Παναθηναϊκός αποκτά αυτό που του αρμόζει.

Να ευχαριστήσω τους μελετητές, τον δήμο Αθηναίων, τον Γιάννη Αλαφούζο, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όσους συνέβαλαν σε αυτό το έργο.”

Μπακογιάννης για παράδοση κλειδιών και ονοματοδοσία: “Εκτιμούμε ότι θα αρχίσουν οι εργασίες το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα είναι έτοιμο μαζί με το γήπεδο του ποδοσφαίρου. Για την ονοματοδοσία δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση ακόμα», απάντησε ο Μπακογιάννης.”

Μπακογιάννης για τον προϋπολογισμό: “Περιμένουμε τη μελέτη εφαρμογής για να έχουμε το τελικό κόστος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση, είναι εξασφαλισμένη και το έργο θα είναι έτοιμο μαζί με το γήπεδο ποδοσφαίρου, το 2026.”

Κούρτης για χώρους πρασίνου: “Το ποσοστό του πρασίνου είναι προκαθορισμένο και αδιαπραγμάτευτο. Το κτηριακό συγκρότημα δεν επηρεάζει τους χώρους πρασίνου”.

Μπακογιάννης για χώρους πρασίνου: “Το ποσοστό του πρασίνου προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα και είναι στο 50%. Αυτό είναι για τον Βοτανικό”.

Κούρτης για παράλληλους αγώνες: “Μας απασχόλησε το θέμα των παράλληλων αγώνων σε ποδόσφαιρο και ερασιτέχνη, έχοντας ένα μοντέλο ασφαλούς μετακίνησης πλήθους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν καθορίσει ένα σχέδιο εξεύρεησης πορείας, για να μην υπάρξει συνάντηση των οπαδών από τη στιγμή που θα μπουν στον χώρο των εγκαταστάσεων.”

Μπακογιάννης για το κόστος: “Δεν έχουμε ακόμα την τελική μελέτη. Αυτό που μας απασχολεί είναι τα έργα να γίνουν σωστά και να είναι βιωσιμα”.

Κούρτης για τα παλιά τύπου σχέδια: “Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι κλειστές αρένες αθλητικών χρήσεων είναι βαριά γήπεδα. Εδώ σε έναν περιορισμένο χώρο, 7.000 χλμ., θα στεγάζονταν τόσα κτήρια, μοιραία θα προέκυπτε ένα βαρύ κτήριο. Το γήπεδο της Μπάγερν, παραμένει κι αυτό βαρύ.

Το κτίριο είναι ενιαίο στον Βοτανικό θα είναι βαρύ, αλλά δεν είναι παρωχημένο, αλλά εξυπηρετεί τις ανάγκες”.

Κούρτης για την κατασκευή: “Το κτηριακό συγκρότημα γίνεται με σύμεικτη κατασκευή. Θεμέλια και υπόγεια θα γίνουν με σκυρόδεμα, λόγω των αντισεισμικών προδιαγραφών. Από εκεί και πέρα θα γίνουν κατασκευές με σίδερα”.

Κούρτης για την αδειοδότηση: “Δεν υπάρχει φόβος για την αδειοδότηση. Η αδειοδοτική διαδικασία δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που μπορεί να προκύψει ως πρόβλημα είναι η παράλληλη κατασκευή των εγκαταστάσεων. Πρέπει να ληφθούν εξ αρχής τα μέτρα για τον συντονισμό. Η αδειοδότηση θα γίνει στο τέλος. Τα έργα θεωρώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλα με τον καλύτερο συντονισμό. Έχουμε παρεκκλίσεις στα ύψη σε τέτοια έργα, αλλά υπάρχει μηχανισμός που εγκρίνει τέτοιες παρεκκλίσεις και ήδη έχουν δοθεί αυτές οι άδειες”.

Μπακογιάννης για την αδειοδότηση: “Σε σχέση με το αρχικό χρονιάγραμμα είμαστε μέσα. Εχουν γίνει όλα αυτά που έπρεπε και φυσικά έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Κρινόμαστε όχι από τα λόγια μας, αλλά από τα αποτελέσματα”.

Μαλακατές για την ονοματοδοσία: “Θα γίνει κάποιος διαγωνισμός από τον Ερασιτέχνη για το όνομα των εγκαταστάσεων”.

Μπακογιάννης για τα έργα υποδομών γύρω από το γήπεδο:“Θα δημοπρατηθουν τα έργα, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη”.

Μαλακατές για το αν υπάρχει ικανοποίηση για τη διαπραγμάτευση: “Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι το περισσότερο που μπορούσαμε. Ευχαριστώ τους μελετητές. Πήραμε το περισσότερο από το έργο”.

Μπακογιάννης για τη σημασία του έργου για την Αθήνα: “Μιλάμε για ένα έργο που συζητάμε για 20 χρόνια. το 2020 και το 2021 αντιμετωπίζαμε μια καχυποψία, γιατί οι Αθηναίοι είχαν βιώσει πολλές ματαιώσεις. Τωρα προχωράμε βήμα-βήμα και χωρίς πολλά λόγια. Είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής αναζωογόνησης που πραγματοποιείται σε κέντρο πόλης. Στον Ελαιώνα επιχειρείται κάτι σημαντικό, σε μια περιοχή που είχε ακόμα μεταπολεμικό χαρακτήρα. Προχωράμε με τις υποδομές, με τα έργα και θα γίνει μια αναβάθμιση της περιοχής. Έχουμε μελέτη που μιλά για 400 εκατ. ευρώ άμεσων επενδύσεων”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.