"Σκασμένος" ο Γκιώνης

Λίγα χιλιοστά του μέτρου χώρισαν τον Παναγιώτη Γκιώνη από τη 16άδα του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ του Λονδίνου.
Δημοσίευση: 30/07/2012 - 18:30
Λίγα χιλιοστά του μέτρου χώρισαν τον Παναγιώτη Γκιώνη από τη 16άδα του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ του Λονδίνου. Τόσο κατέληξε εκτός τραπεζιού το χτύπημά του στο 10-9 του έβδομου και αποφασιστικού σετ, στον αγώνα του 3ου γύρου απέναντι στον Ιάπωνα Σεϊγια Κισικάουα. Τελικά ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε το σετ με 12-10 και το ματς με 4-3, μένοντας με την ικανοποίηση της εξαιρετικής εμφάνισης, απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη, και με τη παρηγοριά ότι συμμετείχε στον καλύτερο ως τώρα αγώνα του τουρνουά.
«Ετσι όπως εξελίχθηκε το ματς, σίγουρα είμαι στενοχωρημένος. Μερικές φορές, είναι καλύτερα να χάνεις εύκολα, παρά έτσι. Μία τέτοια ήττα είναι ό,τι χειρότερο για την ψυχολογία ενός αθλητή. Γύρισα το παιχνίδι, έφτασα σε ματς-μπολ, ήλεγχα τον πόντο και τον έχασα, δεν μπορώ να καταλάβω πώς πήγε έξω η μπάλα. Ο Κισικάουα έπιασε τρία επιθετικά χτυπήματα, στο τέταρτο προσπάθησα κι εγώ πιο δυνατά να τελειώσω τον πόντο, αλλά πήγε λίγο έξω. Σε όλο το ματς δεν είχα χάσει τέτοιο πόντο», δήλωσε «σκασμένος» ο Γκιώνης, που αμέσως μετά το... φιλοσόφησε: «Τι να κάνουμε αυτά έχει ο αθλητισμός. Είμαστε στενοχωρημένοι μια μέρα, μετά θα μας φύγει...».
Πριν φτάσουμε στο δραματικό φινάλε, ο Ελληνας πρωταθλητής σημείωσε μία εντυπωσιακή ανατροπή, καθώς έχανε 3-2 σετ και βρισκόταν πίσω 8-3 στο έκτο. «Σε εκείνο το σημείο, ηρέμησα, σαν να έχασα το ματς, χαλάρωσα και προσπάθησα να το ευχαριστηθώ, και «γύρισε» το παιχνίδι», εξήγησε ο Γκιώνης, ο οποίος πήρε οκτώ σερί πόντους για να κατακτήσει το σετ με 11-8 και να ισοφαρίσει σε 3-3 (οι συνεχόμενοι πόντοι έγιναν δέκα στο ξεκίνημα του έβδομου σετ).
«Σαν παιχνίδι ήταν τρομερό για τον κόσμο, εγώ έπαιξα καλά, αλλά μου μένει η πικρία», κατέληξε ο 32χρονος αθλητής
Το ίδιο «σκασμένος» ήταν και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής. «Είναι γεγονός ότι κατέβαλε τεράστια προσπάθεια, έπαιξε με το Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης, κι ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την αρχή, έκανε το «come-back», ηρέμησε και βρήκε τρόπους να κερδίζει πόντους, αλλά στο τέλος η τύχη δεν μας χαμογέλασε. Η ήττα μας αφήνει με πικρή γεύση, αλλά ο Παναγιώτης είναι ένας αθλητής που δουλεύει συστηματικά, είναι πολύ έξυπνος πάνω στο τραπέζι και του αξίζουν συγχαρητήρια».
Σε ό,τι αφορά τον Κρεάνγκα, που αποκλείστηκε νωρίτερα από τον Δανό Μέιζ, ο Βατσακλής σχολίασε: «Και ο Καλλίνικος έδωσε τη μάχη του, απλά δεν έδειξε να διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα, μετά την απώλεια του πρώτου σετ, για να κρατηθεί «ζωντανός» στον αγώνα. Προσπάθησε, πήρε ένα σετ, αλλά ήδη ο αντίπαλός του προηγείτο με 3-1 και δεν ήταν αρκετό. Ο Δανός είναι και αυτός πολύ πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Κρεάνγκα δεν είχε την ψυχραιμία και τον χαρακτήρα που έδειξε ο Γκιώνης, αλλά αυτό είναι θέμα στιγμής».
Και ο ομοσπονδιακός προπονητής κατέληξε: «Τουλάχιστον πέσαμε μαχόμενοι. Εγώ είμαι ικανοποιημένος. Είχαμε στόχο τη 16άδα, τα παιδιά αρκούνται στη 17η θέση, αλλά δεν χάσαμε από χειρότερο, χάσαμε από καλύτερους παίκτες».
 
** Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι του Γκιώνη με τον Κισικάουα, στο μεγαλύτερο μέρος του, ήταν το μοναδικό που διεξαγόταν στην εγκατάσταση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο ExCel, αφού άρχισε και αρκετά αργότερα από την ώρα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο (καθυστέρησε το προηγούμενο ματς, που επίσης κρίθηκε στα επτά σετ).