Το 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου Αττικής την πρωτιά στο ομαδικό μαθητών στους Πανελλήνιους αγώνες Λυκείων

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους αγώνες Γενικών (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών (ΕΠΑ.Λ.) Λυκείων, σχολικού έτους 2021-2022, στην επιτραπέζια αντισφαίριση κρίθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 04/05 στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

 Ήταν στο ομαδικό μαθητών και το κατέκτησε με ξεκάθαρη υπεροχή το 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου Αττικής. Στο αγώνισμα πήραν μέρος 8 ομάδες και προχώρησαν σε ταμπλό με το σύστημα του απλού νοκ άουτ. Το Λύκειο από το Ηράκλειο έφτασε στην κορυφή επικρατώντας και στους τρεις αγώνες του με 3-0. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε το 1ο ΓΕ.Λ. Ταύρου Χρίστος Τσολάκης και το χάλκινο μετάλλιο το 2ο ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας και τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση. Το σχολικό πρωτάθλημα συνεχίζεται από την Πέμπτη 05/05 με το αγώνισμα του απλού σε μαθητές και μαθήτριες και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 06/05. Το διοργανώνουν η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γίνεται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το σύστημα διεξαγωγής του κάθε ομαδικού αγώνα είναι το κορμπιγιόν, συνεπώς η κάθε σχολική ομάδα, μπορούσε να παραταχθεί και με δύο αθλητές. Το 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου ήταν το μεγάλο φαβορί, καθώς είχε στη σύνθεσή του τον Στάθη Μανωλόπουλο, πρωταθλητή Ελλάδας του απλού εφήβων, πριν από 15 μέρες στην Πάτρα και τον Γιώργο Κατσαπρακάκη, που στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο στο ομαδικό εφήβων (με συμπαίκτη και τον Μανωλόπουλο).  Το σχολείο από την Αττική κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς πραγματική δυσκολία και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχασε ούτε επί μέρους σετ.   

Στην 8άδα επιβλήθηκε 3-0 του 2ου ΓΕ.Λ Κερατσινίου και στην 4άδα του 2ου ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας φυσικά με το ίδιο σκορ. Το 1ο ΓΕ.Λ. Ταύρου Χρίστος Τσολάκης, που στηρίχτηκε κυρίως σε δύο αθλητές με πανελλήνιες διακρίσεις τον Ηρακλή Κερασίδη και τον Παντελεήμονα Αϊβατίδη, έφτασε στον τελικό με νίκες απέναντι στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Αναβρύτων με 3-1 και στα Εκπαιδευτήρια Μάνεση με 3-2.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής-1ο ΓΕΛ Ταύρου Χρίστος Τσολάκης 3-0:

Στάθης Μανωλόπουλος-Παντελεήμων Αϊβατίδης 3-0 (11-6, 11-5, 11-7)

Γιώργος Κατσαπρακάκης-Ηρακλής Κερασίδης 3-0 (11-7, 11-8, 11-5)

Μανωλόπουλος/Κατσαπρακάκης-Κωνσταντίνος Αξαρλής/Ηλίας Κανέλλος  3-0 (11-3, 11-3, 11-3)

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν, όπως προαναφέραμε, τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση με τα αδέρφια Αντώνη και Δημήτρη Μπάκα και το 2ο ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας με τους Φώτη Ράπτη, Χρήστο Λαϊβέρα, Ιάκωβο Κωνσταντάρα και Παναγιώτη Γαβριελάτο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.