Τριήμερο με εξ αναβολής αγώνες γυναικών, πρώτα το φινάλε στην Α1 κι ακολούθως τα μπαράζ για Α1-Α2

Με εξ αναβολής αγωνιστικές δραστηριότητες θα προχωρήσει αυτές τις ημέρες το πρόγραμμα της ΕΦΟΕπΑ. Βασικά στις γυναίκες, όπου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού έμεινε πίσω αρχικά το φινάλε στην Α1 εθνική κατηγορία κι έπειτα τα καθιερωμένα μπαράζ για την Α1 και την Α2.

 Αύριο Παρασκευή θα τελειώσει και τυπικά το πρωτάθλημα με την αναμέτρηση Πέρα Αθηνών-ΔΑΟ Ταύρου, που είχε αναβληθεί δύο φορές. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Το Σαββατοκύριακο ακολουθούν στην ίδια αίθουσα τα μπαράζ για δύο θέσεις στην κορυφαία κατηγορία της σεζόν 2022-2023, που αρχικά ήταν να γίνουν στις 12-13 Φεβρουαρίου. Θα μετάσχουν η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, ο ΔΑΟ Ταύρου, η Αθηνά Μαγκουφάνας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Παρεμπιπτόντως, αναφορικά με άλλη διοργάνωση γυναικών, το νεότερο με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, είναι ότι βρέθηκε θετική σήμερα στο PCR τεστ και δεν αναχώρησε για το Βέλγιο και το Youth Contender του Σπα. Επίσης, στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο το Περιφερειακό πρωτάθλημα παίδων για την Κρήτη στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι όλοι οι Περιφερειακοί αγώνες σε παίδες και κορασίδες είχαν γίνει στις 5-6 Φεβρουαρίου πλην της μεγαλονήσου, που μετατέθηκε.

Στην Α1 γυναικών γράφεται αύριο και τυπικά το τέλος της περιόδου 2021-2022. Ο αγώνας του Πέρα με τον ΔΑΟΤ θα γίνει στις 17:00 στο ΣΕΦ. Δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς το Πέρα έχει κατακτήσει την 4η θέση (τώρα εμφανίζει 17 βαθμούς), ενώ ο ΔΑΟΤ είναι 7ος και δεν αποφεύγει τα μπαράζ (12 βαθμοί).

Το Σαββατοκύριακο θ’ ακολουθήσουν στον ίδιο χώρο τα μπαράζ, όπου η ΑΕ Αθηνά και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχονται από την Α2 (2η και 3η θέση αντίστοιχα στην κανονική διάρκεια). Τα ματς θα γίνουν με το σύστημα ένας προς όλους και οι δύο πρώτες ομάδες θ’ αγωνιστούν του χρόνου στην Α1.

Το πρόγραμμα των μπαράζ:

Σάββατο 19/02 στις 17:00:  

ΔΑΟ Ταύρου-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Αθηνά Μαγκουφάνας

Κυριακή 20/02 στις 10:00:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Αθηνά Μαγκουφάνας

ΔΑΟ Ταύρου-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Κυριακή 20/02 στις 13:00:

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Αθηνά Μαγκουφάνας-ΔΑΟ Ταύρου

Τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων θα κλείσουν στην Κρήτη. Σε αίθουσα του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο θα γίνει μεθαύριο το Περιφερειακό πρωτάθλημα, που θ’ αφορά μόνο στο απλό παίδων. Θ’ αναδειχτεί πρωταθλητής, αλλά θα προκύψουν και συνολικά τρεις προκριθέντες για την τελική φάση. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 16 παιδιά από σωματεία των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Τέλος,  η ελληνική συμμετοχή στην ενότητα των κοριτσιών στο Youth Contender του Σπα θα περιλαμβάνει τελικά μόνο την Αγγελική Ευμορφιάδη του Τελαμώνα Σαλαμίνας. Η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του διπλού Νέων γυναικών κάνει το ντεμπούτο της σε διεθνή τουρνουά έχοντας μαζί της τον προσωπικό της προπονητή Γιάννη Βλοτινό. Αρχίζει αύριο την προσπάθειά της και θ’ αγωνιστεί στις κατηγορίες Under 17 και Under 19. Η αναχώρηση ήταν σήμερα και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου δεν μπόρεσε τελικά ν’ ακολουθήσει. Η πρώτη αθλήτρια του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης σε νεάνιδες και Νέες γυναίκες βρέθηκε θετική σήμερα στο μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού και χάνει αυτούς τους αγώνες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.