Δύσκολα 3-2 τις Σάρισες ο Ολυμπιακός, τελείωσε αήττητος την Α1 γυναικών, 3η τερμάτισε η ομάδα της Φλώρινας

Δύο ήταν τα βασικά ερωτήματα στη σημερινή τελευταία αγωνιστική της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Αν ο (σίγουρος πρωταθλητής από το Σάββατο) Ολυμπιακός θα ολοκλήρωνε χωρίς ήττα τη διοργάνωση κι αν θα κρινόταν η 3η θέση χωρίς να επηρεάσουν τα αποτελέσματα από τους δύο αγώνες, που έχουν αναβληθεί λόγω κορωνοϊού και θα γίνουν στην πορεία.

Και τα δύο ερωτήματα απαντήθηκαν νωρίς το μεσημέρι στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ολυμπιακός, που ξαναπήρε τον τίτλο μετά από το 2018, συνάντησε μεγάλη δυσκολία απέναντι στις Σάρισες Φλώρινας, ώσπου πήρε τη νίκη με 3-2. Έτσι ολοκλήρωσε αήττητος την Α1 γυναικών, απλά δεν κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 σε όλους τους αγώνες του. Στο δεύτερο ερώτημα ο 2ος της κατάταξης Παναθηναϊκός βρήκε επίσης μεγάλη αντίσταση από το Πέρα Αθηνών και το έκαμψε στο τέλος με 3-2. Εκεί κρίθηκε και η 3η θέση υπέρ του ΑΣΕΑ Σάρισες διότι το Πέρα και με νίκη (στο ένα από τα δύο αναβληθέντα  παιχνίδια) με τον ΔΑΟ Ταύρου θα υστερήσει στην ισοβαθμία με την ομάδα της Φλώρινας. Τη 12η αγωνιστική ακολούθησε η απονομή των επάθλων με λιγοστά έστω χειροκροτήματα λόγω της απουσίας φιλάθλων για τα υγειονομικά μέτρα. Στο ΣΕΦ διεξήχθησαν και τα πλέι οφ στη Β’ Εθνική Αττικής ανδρών. Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο ΠΟΚ Έσπερος. Στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε με ανάλογο τρόπο η Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας ανδρών και την πρωτιά κατέκτησε ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης.

Στην τελευταία αγωνιστική της Α1 γυναικών ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε τρίτη παίκτρια την Αλίκη Κιούφη, ενώ σε σχέση με το ματς του 1ου γύρου, όπου έγινε το μοναδικό σκηνικό στα χρονικά του πρωταθλήματος με τριάδες μόνο από ξένες παίκτριες, οι Σάρισες έπαιξαν με τη νεαρή διεθνή Δέσποινα Άμπα. Η τελευταία μάλιστα, τοποθετήθηκε στη θέση 1 και σίγουρα πήρε πολύτιμες εμπειρίες απέναντι σε τοπ κλάσης Ευρωπαίες παίκτριες. Δύο νίκες πέτυχε η Σουηδέζα Σέλμπεργκ, μία η Ουκρανή Πεσότσκα (στον πάγκο ήταν η Γκαλία Ντβόρακ και η Λι Φεν), ενώ από τις Σάρισες τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν από την εξαιρετική Ρωσίδα Γκούσεβα και τη Γαλλίδα Λιου.

ΤΟ LETΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΝΤΟ ΟΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ

Στον καθοριστικό πέμπτο αγώνα έγινε κάτι ασυνήθιστο, έχει σημασία ν’ αναφερθεί λόγω  του σημείου και του βαθμολογικού ενδιαφέροντος για την 3η θέση της κατάταξης, ενώ εμπεριέχει και στοιχεία φερ πλέι. Στην παράταση του 3ου σετ και με το σκορ 1-1 παίζεται ράλι και καταλήγει στη Γκούσεβα για το 11-10. Η Ρωσίδα πιάνει το μπαλάκι από το έδαφος, διαπιστώνει ότι έχει σπάσει, το πηγαίνει αμέσως στον διαιτητή Ζαφείρη Πορφύρη και το δείχνει και στη Σέλμπεργκ. Ο διαιτητής δίνει αμέσως καινούργιο μπαλάκι στις παίκτριες και εξηγεί στη Ρωσίδα ότι εφόσον το προηγούμενο έσπασε πάνω στο ράλι πρέπει να δοθεί επανάληψη (let) και να υπάρξει συνέχεια από το 10-10. Αυτό είπε και η πλευρά του Ολυμπιακού από την πρώτη στιγμή ότι έπρεπε να γίνει -αν βεβαίως το μπαλάκι έσπασε πάνω στο ράλι. Προς τιμήν της η Γκούσεβα το δέχτηκε αδιαμαρτύρητα κι έδειχνε κιόλας ότι το μπαλάκι πρέπει να έσπασε σε forehand δικό της χτύπημα βρίσκοντας στο γύρω γύρω της ρακέτας. Ευκαιρία να τονιστεί εδώ ότι στην επιτραπέζια αντισφαίριση ένας διαιτητής μπορεί να δώσει επανάληψη ενός πόντου μόνο στην περίπτωση, που έχει σπάσει μπαλάκι πριν τελειώσει ο πόντος.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σάρισες-Ολυμπιακός 2-3:

Δέσποινα Άμπα-Κριστίνα Σέλμπεργκ 0-3 (7-11, 4-11, 4-11)

Εκατερίνα Γκούσεβα-Μαργαρίτα Πεσότσκα 3-1 (12-14, 11-8, 11-9, 11-6)

Λιου Τζούντιθ-Αλίκη Κιούφη 3-0 (11-6, 11-8, 11-4)

Άμπα-Πεσότσκα 0-3 (1-11, 2-11, 5-11)

Γκούσεβα-Σέλμπεργκ 1-3 (11-5, 6-11, 11-13, 13-15)

Οι Σάρισες τελείωσαν τους αγώνες τους, ενώ το 4ο Πέρα έχει έναν λιγότερο. Ακόμα και με νίκη όμως και πιθανή ισοβαθμία στην 3η θέση το πλεονέκτημα το έχουν οι Σάρισες γιατί στον 1ο γύρο είχαν νικήσει με 3-0, ενώ στον 2ο ηττήθηκαν με 3-2. Το Πέρα ήταν δυνατό κόντρα στον Παναθηναϊκό και κυνήγησε μέχρι τέλους τη νίκη, που θα του έδινε τον πρώτο λόγο για το χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Πέρα 3-2:

Κατερίνα Τόλιου-Δήμητρα Τσεκούρα 3-0 (11-5, 11-5, 11-8)

Ελισάβετ Τέρπου-Μόνικα Κνέζεβτς 2-3 (11-9, 11-9, 13-15, 11-13, 7-11)  

Μαρία Αρτσέτου-Όλγα Γεωργοπούλου 0-3 (3-11, 5-11, 7-11)

Τόλιου-Κνέζεβιτς 3-1 (9-11, 11-9, 11-9, 12-10)

Τέρπου-Τσεκούρα 3-0 (11-9, 11-8, 12-10)

Έχουν αναβληθεί οι αγώνες Πέρα-ΔΑΟ Ταύρου και ΑΕΚ-ΔΑΟ Ταύρου και θα οριστούν νέες ημερομηνίες. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα μπαράζ για δύο θέσεις στη πρώτη κατηγορία θα πάνε ο ουραγός ΔΑΟΤ και η ΧΑΝΘ (με την Αθηνά Μαγκουφάνας και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης από την Α2).

Τα σημερινά αποτελέσματα στην Α1 γυναικών:

Σάρισες Φλώρινας-Ολυμπιακός        2-3

Παναθηναϊκός-Πέρα Αθηνών           3-2

Έχουν αναβληθεί οι αγώνες Πέρα-ΔΑΟ Ταύρου και ΑΕΚ-ΔΑΟ Ταύρου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΜΑΔΑ                                   ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολυμπιακός ΣΦΠ             24

2. Παναθηναϊκός ΑΟ            22

3. Σάρισες Φλώρινας           19

4. ΑΣ Πέρα Αθηνών             17 *

5. ΑΕΚ                               14 *

6. ΧΑΝ Θεσσαλονίκης          13

7. Α.Ο. ΔΑΟ Ταύρου            11 *

Σημ: Ο ΔΑΟ Ταύρου έχει δύο αγώνες λιγότερους, το Πέρα και η ΑΕΚ από έναν

Στο αναρτημένο πρόγραμμα της Α2 ανδρών υπήρχαν για σήμερα στο ΣΕΦ και τα πλέι οφ για τις θέσεις 9-11. Δεν έγιναν όμως, καθώς απουσίασαν και οι τρεις ομάδες, που θ’ αγωνίζονταν και ήταν ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας, ο ΓΑΟ Πειραιά και ο Νηρέας Καρδαμύλων. Πάντως, τα συγκεκριμένα ματς δεν είχαν κάποιο νόημα, ήταν απλά για τελική κατάταξη, καθώς υποβιβάζονται και οι τρεις ομάδες.

ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ  

Στο φαληρικό στάδιο έγιναν το Σαββατοκύριακο και τα πλέι οφ της Β’ Εθνικής Αττικής ανδρών. Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο ΠΟΚ Έσπερος. Η ομάδα της Καλλιθέας επικράτησε σήμερα στον τελικό του ΑΟ Διονύσου με 3-1. Νωρίτερα, στους ημιτελικούς είχε νικήσει και την Κορωνίδα Γαλατσίου με 3-1. Στο ματς για την 3η θέση Άρης Βούλας-Κορωνίδα 3-0, συνεπώς στα μπαράζ ανόδου στην Α2 πάνε Έσπερος, Διόνυσος και Άρης. Στην αντίστοιχη διαδικασία για τις θέσεις 5-8 πρώτευσε ο Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας. Στον τελικό του μίνι ταμπλό νίκησε τον Πανιώνιο ΓΣΣ με 3-1. Στο ματς για τις θέσεις 7-8 και την παραμονή ΑΚ Ζωγράφου-Ιλισσός Καλλιθέας 3-0 α.α.

Στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης έγιναν σήμερα τα πλέι οφ για τη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας ανδρών. Την 1η θέση κατέκτησε ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης από το Ωραιόκαστρο. Στον τελικό της κατηγορίας κατέβαλλε τον ΑΣ Μανιακών Κένταυρο Καστοριάς με 3-0, ενώ στα ημιτελικά είχε νικήσει τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 3-0. Στα μπαράζ ανόδου στην Α2 πάνε οι δύο πρώτοι, δηλαδή ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης και ο Κένταυρος Καστοριάς (που στην καθοριστική 4άδα έκαμψε τον Ιάσωνα Βόλου με 3-2).    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.