Ήρωες του Final Four: Ντέγιαν Μποντιρόγκα

Ο νυν πρόεδρος της Euroleague, και πρώην άσος του τριφυλλιού, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχουν περάσει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κάτοχος τριών τίτλων, αλλά και πολλών ατομικών διακρίσεων, έχει καταφέρει να γράψει τη δική του ιστορία στα φάινάλ-φόρ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Είναι από τους πιο πολυδιάστατούς παίκτες που πάτησαν ποτέ παρκέ στην ιστορία του θεσμού και το 2008 πέρασε και επίσημα στους 50 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στην ιστορία της Euroleague. Ο Σέρβος που μας έκανε να αγαπήσουμε το all around παιχνίδι του και ταυτίστηκε με την σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού έχει περάσει στην ιστορία ως Euroleague Legend και πλέον υπηρετεί το θεσμό από άλλο πόστο, εξίσου επιδραστικά. 

Μέλος της καλύτερης δεκάδας παικτών της δεκαετίας 2000-2010, μια περίοδο που γι’αυτόν επιφύλασσε τρεις τίτλους και δύο βραβεία MVP σε φάινάλ-φόρ, και σίγουρα άφησε ανεξίτηλα στην μνήμη μας το τεράστιο ταλέντο του και την επιδραστικότητα του στο παιχνίδι του μπάσκετ.

Κατά την διάρκεια της θητείας του στον Παναθηναϊκό (1998-2002) βρέθηκε τρεις φορές σε τελική φάση και κατέκτησε δύο τίτλους.

Την σεζόν 1999-2000 το τριφύλλι κέρδισε την Εφές Πίλσεν στον ημιτελικό και την Μακάμπι τελ Αβίβ στον τελικό μέσα στην Θεσσαλονίκη με σκορ 73-67 κατακτώντας τον δεύτερο ευρωπαϊκό του τίτλο. 

Dejavú ένα χρόνο μετά στο Παρίσι, με διαφορετικό τέλος όμως για τον Ντέγιαν και τους πράσινους αφού κέρδισαν ξανά την Εφές στον ημιτελικό αλλά γνώρισαν την ήττα στον τελικό από τους Ισραηλινούς. 

Τη σεζόν 2001-2002 ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Ιταλία για ένα ακόμα φάιναλ φορ, κερδίζει την Μακάμπι τελ Αβίβ στον ημιτελικό με σκορ 83-77 και «καθαρίζει» την «τυπικά γηπεδούχο» Κίντερ Μπολόνια στον τελικό με σκορ 89-83 και πανηγυρίζει έναν ακόμα τίτλο. 

Την επόμενη σεζόν (2002-03) ο υπέρ ταλαντούχος σέρβος άλλαξε φανέλα μετακόμισε από την Αθήνα στην Βαρκελώνη, κράτησε όμως τις καλές του…συνήθειες και κατάφερε όχι μόνο να πάει τους ισπανούς στο φάινάλ-φόρ αλλά και να γεμίσει την τροπαιοθήκη του με έναν ακόμα τίτλο χαρίζοντας στους Μπλαουγκράνα τον πρώτο τους τίτλο (τον έναν εκ των δυο που έχει κατακτήσει η Ισπανική ομάδα στην ιστορία του θεσμού) 

Τέλος, κατάφερε στην καριέρα του να κάνει κάτι μοναδικό, να πάρει τίτλο με τον Παναθηναϊκό αλλά και το βραβείο του MVP  του φάινάλ-φόρ, να αλλάξει ομάδα, και να κάνει ακριβώς το ίδιο μία σεζόν μετά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα αυτή τη φορά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.