Θλίψη για τον θάνατο της Μουφά

Σοκ προκάλεσε στο χώρο του υγρού στίβου ο θάνατος της Καμίλ Μουφά, στο πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αργεντινή, όταν συγκρούστηκαν δύο ελικόπτερα που είχαν ναυλωθεί για τις ανάγκες τηλεοπτικού παιχνιδιού.

Σοκ προκάλεσε στο χώρο του υγρού στίβου ο θάνατος της Καμίλ Μουφά, στο πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αργεντινή, όταν συγκρούστηκαν δύο ελικόπτερα που είχαν ναυλωθεί για τις ανάγκες τηλεοπτικού παιχνιδιού. Η 26χρονη κολυμβήτρια, η οποία είχε ανακοινώσει πέρυσι την αποχώρησή της από την ενεργό δράση, αναδείχθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 400μ. ελεύθερο στους Αγώνες του Λονδίνου, το 2012, όπου κατέκτησε επίσης ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. και στα 4Χ200μ. ελεύθερο αντίστοιχα.

Η Μουφά είχε αναδειχθεί επίσης πρωταθλήτρια κόσμου σε 25άρα πισίνα στα 200μ. ελεύθερο, το 2010 στο Ντουμπάι, ενώ το παλμαρέ της συμπληρώνουν τέσσερα χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα 50άρας, δύο μετάλλια (ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο) σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και επτά μετάλλια (τα τέσσερα χρυσά) σε Ευρωπαϊκά 25άρας.

«Η οικογένεια της FINA είναι σοκαρισμένη από την τραγική είδηση. Η Μουφά ήταν μία ταλαντούχα κολυμβήτρια και ένας άνθρωπος με σπουδαίες αξίες. Ηταν και θα παραμείνει ένα ίνδαλμα για τη νεολαία της Γαλλίας και μία αληθινή πηγή έμπνευσης για όσους στοχεύουν να γίνουν επιτυχημένοι κολυμβητές», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, Χούλιο Μαλιόνε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.