Γιαζιτζίδου: αβέβαιο το μέλλον μας

Οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και Κατερίνα Νικολαϊδου μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ για τις επιτυχίες τους στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και για τα μελλοντικά όνειρά τους.

Οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και Κατερίνα Νικολαϊδου μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ για τις επιτυχίες τους στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και για τα μελλοντικά όνειρά τους.

Η πρώτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας το 2010. Η πρωταθλήτρια του ΝΟΚ προετοιμάζεται πλέον για το μεγάλο στοίχημα του 2011 που δεν είναι άλλο από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

“Η προετοιμασία είναι θέμα συνολικής δουλειάς. Και όταν ξέρεις ότι έχεις προετοιμαστεί καλά τα δίνεις όλα και δεν φοβάσαι τίποτα. Έχουμε ένα μεγάλο στόχο. Και όσο μεγαλύτερος είναι ο στόχος τόσο μας παρακινεί να συνεχίσουμε και μας επιτρέπει να ανεχόμαστε πολλά περισσότερα”.

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, που έδωσε το παρών στο πρώτο προπονητικό κοινόβιο της νέας χρονιάς στο Μαραθώνα παραδέχεται ότι υπάρχει κούραση εξαιτίας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το οποίο έγινε πολύ αργά το 2010 αλλά όπως συμπληρώνει “αυτό ισχύει για όλους. Το θέμα είναι ποιος θα διαχειριστεί πιο σωστά την κούραση προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμος την κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει μεγάλη πίεση σε καθημερινή βάση κι εμείς πρέπει να την αντέξουμε. Στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε μόνο το πως θα κάνουμε σωστά την προπόνηση”.

Ωστόσο, όπως παραδέχεται η πρωταθλήτρια της Καστοριάς το μυαλό δεν μπορεί να είναι απερίσπαστο στην προετοιμασία κι αυτό γιατί “.επαγγελματικά είμαστε στον αέρα και δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Αν θα έχουμε μια αποκατάσταση στο μέλλον. Είναι κάτι πολύ βασικό. Μέχρι το 2012 πιστεύω ότι δεν θα μας επηρεάσει αλλά για τη συνέχεια-αν δεν αλλάξουν τα πράγματα- θα υπάρξει πρόβλημα”.

Η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών του 2010 στη Λευκορωσία και δυο χάλκινα μετάλλια στα δυο παγκόσμια Κύπελλα της FISA μαζί με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Η πρωταθλήτρια του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την περσινή χρονιά και οριοθετεί το κωπηλατικό της μέλλον. “Το 2010 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Με το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τα μετάλλια στα παγκόσμια Κύπελλα φτάσαμε στην επίτευξη όλων των στόχων μας. Πλέον μπήκαμε σε μια νέα χρονιά και οι στόχοι έχουν διαφοροποιηθεί. Όνειρο κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα. Αυτό είναι και το δικό μου και ελπίζω να πραγματοποιηθεί”.

Ανάλογη συνέχεια σε αυτά που πέτυχε το 2010 θέλει και για τη νέα χρονιά η Κατερίνα Νικολαϊδου. Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στην Τσεχία δήλωσε ότι ζει κάθε στιγμή που περνάει στην κωπηλασία αλλά την προβληματίζει το μέλλον.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένη από όσα πέτυχα το 2010. Στην δεύτερη συμμετοχή μου σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα κατάφερα να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Τώρα όμως αλλάζω κατηγορία και η προσπάθεια μεγαλώνει. Ελπίζω πάντως οι επιτυχίες να συνεχιστούν και το 2011. Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες… όποια θέση κι αν κατακτήσω εκεί. Ξέρω είναι πολύ δύσκολα για το 2012 αλλά αν μπορέσω, θα το επιδιώξω για το 2016. Ναι, περνάω καλά στην κωπηλασία, αλλά με απασχολεί και το θέμα της αποκατάστασής μου. Γι’ αυτό άλλωστε δεν ξέρω αν θα συνεχίσω και μετά το 2016”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.