Αισιοδοξία στην εθνική για την ανατροπή

Ο απόηχος της χτεσινής ήττας με 3-2 από την Τουρκία, στον πρώτο τελικό για τη Standard Division της Ευρωπαϊκής Λίγκας ανδρών, βρίσκει τους διεθνείς μας αισιόδοξους ότι θα πάρουν τη νίκη στον αγώνα της Κωνσταντινούπολης και θα κατακτήσουν την 1η θέση.

Ο απόηχος της χτεσινής ήττας με 3-2 από την Τουρκία, στον πρώτο τελικό για τη Standard Division της Ευρωπαϊκής Λίγκας ανδρών, βρίσκει τους διεθνείς μας αισιόδοξους ότι θα πάρουν τη νίκη στον αγώνα της Κωνσταντινούπολης και θα κατακτήσουν την 1η θέση. Γνωρίζουν ότι έχασαν την ευκαιρία να επικρατήσουν με καλό σκορ, όμως επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να επηρεαστούν ψυχολογικά διότι οι γείτονες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση κι έφτασαν δίκαια στην ανατροπή. «Δεν είναι ότι χάσαμε εμείς. Είναι ότι νίκησαν οι Τούρκοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν πάρα πολύ καλά. Διατηρούμε τη θετική σκέψη λοιπόν και όλα είναι ανοιχτά στον δεύτερο τελικό», τόνισε ο Κώστας Παπαγεωργίου, ενώ από την πλευρά των αντιπάλων ο Σαφά Αβτσί υπογράμμισε μετά τον αγώνα ότι τον δρόμο για τη νίκη έδειξε ο Βανγκ Μπόρα με δύο σπουδαία αποτελέσματα.

«Μετά από καιρό δώσαμε στο ΣΕΦ ένα πολύ καλό ματς, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να πάρουμε εμείς το ροζ φύλλο, όμως χάσαμε 3-2 και θα προσπαθήσουμε ν’ ανατρέψουμε την κατάσταση στον δεύτερο τελικό. Ουσιαστικά πάμε για νίκη με οποιοδήποτε σκορ, αφού η διαφορά στα σετ ήταν πολύ μικρή (σ.σ. 10-9 για την Τουρκία) και λογικά θα την καλύψουμε  ακόμα κι αν νικήσουμε κι εμείς με το ίδιο σκορ. Θα έλεγα ότι τα προγνωστικά είναι 50-50 ή μπορείς να πεις ότι έχει μικρό προβάδισμα 60-40 η αντίπαλός μας με το σκεπτικό ότι θα έχει τον κόσμο δίπλα της και θα παίξει σε δικό της χώρο που γνωρίζει πολύ καλά», δήλωσε αρχικά ο Παπαγεωργίου και προχώρησε σε μίνι ανάλυση του χτεσινού ματς: «Το σκορ που κυνηγούσαμε ήταν το 3-1. Αν το πετυχαίναμε, θα ήμασταν μεγάλο φαβορί για τον επαναληπτικό. Δεν θεωρώ ότι υστερήσαμε σε κάποιο τομέα. Δεν είναι ότι χάσαμε εμείς. Μην το βλέπουμε έτσι. Είναι ότι οι Τούρκοι έπαιξαν εξαιρετικά, ειδικά ο Μπόρα έπιασε καταπληκτική απόδοση και νίκησαν δίκαια. Έδειξαν όλοι ότι είναι πολύ καλοί παίκτες και οφείλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Στο πολύ κρίσιμο τέταρτο ματς ίσως ο Παναγιώτης (σ.σ. Γκιώνης) μπήκε λίγο χαλαρός σκεπτόμενος ότι πριν από δύο χρόνια είχε νικήσει δύο φορές τον Μπόρα στους Μεσογειακούς. Αργότερα έφερε το παιχνίδι στα ίσα και όπως είδατε κάμφθηκε στις λεπτομέρειες. Στον καθοριστικό αγώνα του διπλού πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ μας. Ο Αβτσί και ο Μένγκε είναι συμπαίκτες στη Μπεσίκτας, παίζουν χρόνια μαζί διπλό -τους έχω αντιμετωπίσει παλαιότερα σε ευρωπαϊκό διασυλλογικό κύπελλο – και όσοι γνωρίζουν από πινγκ πονγκ κατάλαβαν ότι συνεργάζονταν πολύ καλύτερα από μας. Είχαμε κάνει βέβαια, την κατάλληλη προπόνηση με τον Δημήτρη (σ.σ. Παπαδημητρίου), ήταν σωστό που επέλεξε αυτό το ζευγάρι ο κόουτς γιατί με τον Κώστα (σ.σ. Λαγογιάννη), αν και συμπαίκτες στο Πέρα, δεν συνθέτουμε καλό δίδυμο σε διεθνές επίπεδο, όμως άλλο η προπόνηση και άλλο τα επίσημα παιχνίδια. Δεν είχαμε ρυθμό και οι αντίπαλοι ήταν πιο έτοιμοι».

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ»

Οι εκατοντάδες φίλαθλοι, οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα, που άρεσε σε γηπεδούχους και φιλοξενούμενους. Κάποιοι μάλιστα, είχαν απλώσει και μία μεγάλη ελληνική σημαία.  Στις εξέδρες υπήρχε ενθουσιασμός και μία από τις στιγμές που εκδηλώθηκε, ήταν στο πολύ κρίσιμο 3ο σετ του νικηφόρου αγώνα του Παπαγεωργίου με τον Αβτσί, όπου ο Έλληνας διεθνής ανέτρεψε σκορ και επικράτησε στην παράταση μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. «Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Μας βοήθησε σημαντικά και χαρήκαμε πολύ που είδαμε τόσο μεγάλη προσέλευση. Η παρουσία του κόσμου μάς δίνει άλλη ενέργεια όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις να προσπαθούμε περισσότερο. Μην ξεχνάμε ότι έρχονται δύο σεζόν, όπου θα παίξουμε με πολύ μεγαλύτερες ομάδες στην πρώτη κατηγορία των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μακάρι να είναι ίδια ή και ακόμα πιο έντονη η παρουσία των φίλων του αθλήματος γιατί παίρνουμε ώθηση. Χτες μπορεί να είχαμε ατυχές αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι ότι μας φορτώνει με άγχος, κάθε άλλο, μας ενισχύει. Ήταν πολύ ευχάριστο, που υπήρχαν παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον του πινγκ πονγκ. Κι εμείς κάπως έτσι ξεκινήσαμε και φτάσαμε να γίνουμε μέλη της εθνικής ομάδας. Βλέποντας τους παλαιότερους διεθνείς», δήλωσε ο Παπαγεωργίου.

ΑΒΤΣΙ: «ΚΑΝΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ»

Οι Τούρκοι έφυγαν με πλατιά χαμόγελα από το φαληρικό στάδιο. Ήξεραν ότι πέτυχαν μεγάλη νίκη, όμως την ίδια ώρα ομολογούσαν ότι δεν έγιναν φαβορί του τελικού και τα πράγματα θα είναι ισορροπημένα και στον επαναληπτικό. Ο Σαφά Αβτσί σχολίασε λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα: «Κάναμε πραγματικά σπουδαία εμφάνιση και χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που νικήσαμε μία από τις δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες. Προσωπικά αγωνίστηκα πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια και έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Ένιωθα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση και μου βγήκε, ειδικά στο διπλό, όπου σημειώσαμε και την καθοριστική νίκη. Δεν αλλάζει και πολλά πάντως, αυτό το αποτέλεσμα εν όψει του δεύτερου τελικού. Πάλι τη νίκη θα χρειαστούμε και ο αγώνας θα είναι το ίδιο δύσκολος. Σήμερα ήταν εκπληκτικός ο Βανγκ (σ.σ. Μπόρα) και πέτυχε δύο μεγάλες νίκες, που ουσιαστικά μας έδειξαν τον δρόμο για την επιτυχία. Ειδικά η νίκη εναντίον του Γκιώνη, από τον οποίο είχε χάσει στο παρελθόν, βοήθησε εμάς να μπούμε στο διπλό με πολύ καλή ψυχολογία. Ο δεύτερος τελικός θα γίνει στην αίθουσα, που είχε φιλοξενήσει το 2009 τον πρώτο αγώνα Euro-Asia All Star series. Θα παίξουν παράλληλα και οι γυναίκες μας στον αντίστοιχο τελικό τηςStandard Division της Λίγκας εναντίον της Σλοβενίας. Καταλαβαίνετε ότι το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο, μέχρι που μπορεί να εξασφαλίσουμε απευθείας μετάδοση του αγώνα από κανάλι στο ίντερνετ. Περιμένουμε πολύ κόσμο και θα είναι πολύ όμορφο να πανηγυρίσουμε μέσα στην έδρα μας την πρωτιά στην κατηγορία και στις δύο περιπτώσεις».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.