Οι ένστολοι επαναφέρουν την εισφορά σε μπλοκάκια και επιχειρήσεις

Μιας απόφασης (δικαστικής), μύριες έπονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναφερόμαστε στα όσα έχουν διαρρεύσει για το τι έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις μειώσεις στους μισθούς των ενστόλων.

Μιας απόφασης (δικαστικής), μύριες έπονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναφερόμαστε στα όσα έχουν διαρρεύσει για το τι έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις μειώσεις στους μισθούς των ενστόλων. Η απόφαση αυτή προκαλεί παράπλευρες επιπτώσεις, όχι μόνο στο αν και πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και στο πόσο θα επιβαρυνθούν και άλλοι φορολογούμενοι. Και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για όσους πληρώνονται με μπλοκάκια, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Δείτε γιατί :
 
Το έλλειμμα του Οργανισμού Ασφάλισης των Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος, καθώς το υπουργείο Εργασίας δεν έχει ακόμα βρει τα ισοδύναμα μέτρα, που ζητούν οι δανειστές για να καλυφθεί το έλλειμμα του ασφαλιστικού ταμείου.
 
Έτσι, έχει επανέλθει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί μέτρο, που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε. Πρόκειται για την επιβολή του φόρου επί του τζίρου των επιχειρήσεων, που προβληματίζει έντονα το οικονομικό επιτελείο, λόγω των αναμενόμενων αντιδράσεων, που θα προκαλέσει.  
 
Ήδη, η τρύπα στον ΟΑΕΕ ξεπερνά τα 450 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι το πραγματικό έλλειμμα μπορεί να ξεπεράσει αυτό το νούμερο, που έχει προϋπολογιστεί, καθώς οι προβλέψεις της διοίκησης του ταμείου είναι αρκετά αισιόδοξες.
 
Επιπλέον, η προσδοκία για πρόσθετη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό περιορίζεται σημαντικά, σε ό,τι αφορά το ποσό, καθώς – λόγω των χρημάτων για τα αναδρομικά στους ενστόλους – θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο αυτό να προσεγγίσει την τρύπα του οργανισμού.
 
Έτσι, πέραν του συγκεκριμένου μέτρου, στο συρτάρι του υπουργείου Εργασίας βρίσκεται και αυτό της μείωσης των συντάξεων του πρώην ΤΕΒΕ, αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού τους. Αν γίνει αυτό, τότε θα επέλθουν περικοπές, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και το 35% !

πηγή: news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.