Μουντιάλ… Χριστουγέννων 2022

Επειδή τα... χώνουμε (και σωστά) συχνά - πυκνά στις αθλητικές αρχές, αλλά και στις διοργανώτριες (βλέπε ΕΠΟ, Superleague, Football League) νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε λίγο και τα χάλια των μεγάλων αφεντικών του ποδοσφαίρου.

Για τη ΦΙΦΑ ο λόγος, η οποία αφού αποφάσισε να δώσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, ψάχνει τώρα ημερομηνίες για να ανατρέψει τα δεδομένα στο 2ο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
 
Η κουβέντα για τη ζέστη και τις αφόρητες συνθήκες για να παιχτεί ποδόσφαιρο στο Κατάρ το καλοκαίρι, έχει ανοίξει προ πολλού.
 
Χθες όμως, βγήκε ο γενικός γραμματέας της ΦΙΦΑ Ζερόμ Βάλκε και είπε ότι το Μουντιάλ του 2022 δεν θα γίνει κατά τους συνήθεις καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο), αλλά μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Ιανουαρίου.
 
Φυσικά και έγινε πανικός! Ο αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ Τζιμ Μπόις «άδειασε» τον Βάλκε, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για το χρόνο διεξαγωγής του συγκεκριμένου Μουντιάλ και πως η συζήτηση συνεχίζεται.
 
Σκεφτείτε λοιπόν, το γελοίο του πράγματος. Το Μουντιάλ του 2022 να γίνει σε μορφή… σεζόν!
Μουντιάλ 2022-2023 ! Κάλλιστα θα μπορούσε να ονομαστεί και Μουντιάλ… Χριστουγέννων 2022 ή Μουντιάλ Πρωτοχρονιάς 2023.
 
Η ΦΙΦΑ, λοιπόν, για να κάνει μπίζνες με τα πετροδολάρια των Καταριανών αποφάσισε να τους δώσει το Μουντιάλ. Μετά όμως, ήρθαν οι… μέλισσες!
 
Δηλαδή, το πρόβλημα των υψηλών θερμοκρασιών. Πώς γίνεται για μία διοργάνωση (έστω και κορυφαία) να διαλύσεις τα πρωταθλήματα σε όλες τις χώρους του κόσμου;
 
Να αλλάξει δηλαδή, συνήθειες ολόκληρος ο πλανήτης για να κάνεις εσύ ως ΦΙΦΑ το… καπρίτσιο σου! Κι όμως, μπορεί να συμβεί.
 
Να δούμε τους ποδοσφαιριστές να ξεκινούν την περίοδο από τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2022, να παίζουν στα πρωταθλήματά τους, στο Τσάμπιονς Λιγκ και τις υπόλοιπες διοργανώσεις και ξαφνικά να διακόπτονται τα πάντα για να ξεκινήσει η προετοιμασία των εθνικών ομάδων για το Μουντιάλ, κάπου στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.
 
Και κατά τα τέλη Ιανουαρίου του 2023 να αρχίζουν και πάλι όλα για να ολοκληρωθούν ένας Θεός ξέρει πότε.
 
Γι’ αυτό σας λέω: Έχουμε κι εμείς τις αστοχίες μας με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν ή θα προβιβαστούν, αλλά έχει κι η ΦΙΦΑ κάνει την απόλυτη κέντα με το Κατάρ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.