Τα συμπεράσματα της “ερυθρόλευκης” προετοιμασίας!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους! Ας δούμε τι αποκόμισε από κάθε ποδοσφαιριστή σε Πολωνία και Αυστρία.

Η προετοιμασία σε Πολωνία και Αυστρία κύλησε για τον Ολυμπιακό με σημαντικά απρόοπτα καθώς έχασε τους Βούκοβιτς και Φορτούνη. Παρ’ όλα αυτά ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να δουλέψει με ένα αρκετά πολυπρόσωπο ρόστερ, ετοιμάζοντας την ομάδα του εν όψει των κρίσιμων ματς με τη Βικτόρια Πλζεν. 

Πάμε να θυμηθούμε τι κατάφερε κάθε παίκτης ξεχωριστά:

Ζοσέ Σα

Πρόκειται για τη σταθερή αξία κάτω από τα γκολποστ του Ολυμπιακού. Ο Ζοσέ Σα δούλεψε εξαιρετικά με την ομάδα του Θοδωρή Αγριογιάννη και θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στο νο1 των Πειραιωτών.

Μάριος Σιαμπάνης

Ο Μάριος Σιαμπάνης έφτασε στην Πολωνία μετά το τέλος του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ και άμεσα έπιασε δουλειά. Τερματοφύλακας που του αρέσει να κατευθύνει με φωνές κάθε παίκτη στο γήπεδο, έκανε λάθη στα φιλικά ματς και χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής απ’ ό,τι και ο ίδιος περίμενε. 

Κωνσταντίνος Τζολάκης

Ήταν ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισε θετικά από την ακαδημία του Ολυμπιακού, με αποκορύφωμα την εξαιρετική του εμφάνιση στο ματς με το Αμβούργο. Μόλις 16,5 αποτελεί ένα από τα μελλοντικά πρότζεκ των Πειραιωτών.

Δημήτρης Στουρνάρας

Δούλεψε αρκετά με την ομάδα των τερματοφυλάκων, ξεχώρισε σε κάποιες προπονήσεις και βοήθησε το ρυθμό και την οικονομία της προετοιμασίας.  

Κώστας Τσιμίκας

Πολλή διάθεση από τον Έλληνα αμυντικό, ο οποίος έδωσε κέφι σε κάθε προπόνηση της ομάδας. Υστέρησε ίσως στην τελική προσπάθεια, ωστόσο δείχνει αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με την περασμένη σεζόν. 

Λεονάρντο Κούτρης

Οι υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα τον έφεραν πιο πίσω από τους υπόλοιπους στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, ωστόσο σταδιακά ο Λεονάρντο Κούτρης βρήκε τα πατήματα του ως μια από τις βασικές επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς.

Ομάρ Ελαμπντελαουί

Το “δολοφονικό” μαρκάρισμα που δέχτηκε στο παιχνίδι με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, στιγμάτισε την προετοιμασία του Νορβηγού, ο οποίος φάνηκε αρκετά επηρεασμένος μετά από εκείνο το ματς. Η κόπωση από τα παιχνίδια με τη Νορβηγία, οδήγησαν τον Πέδρο Μαρτίνς στην απόφαση να τον ξεκουράση στα τελευταία φιλικά της ομάδας. 

Βασίλης Τοροσίδης

Δούλεψε σε παραπάνω από μία θέσεις, καθώς ο Μαρτίνς τον δοκίμασε εκτός από δεξί μπακ, ως κεντρικό αμυντικό και ως αμυντικό χαφ. Ένας από τους πιο έμπειρους του ρόστερ, θα έχει και φέτος σημαντικό ρόλο εντός και εκτός γηπέδου. Βρέθηκε αρκετά κοντά στους “μικρούς” του ρόστερ. 

Γιάννης Μασούρας

Προετοιμασία με σκαμπανεβάσματα για τον Γιάννη Μασούρα. Ξεκίνησε δυναμικά, έμεινε λίγο πίσω στη μετάβαση από Πολωνία σε Αυστρία, όμως ολοκλήρωσε εντυπωσιακά τη διαδρομή με ένα καλό παιχνίδι κόντρα στο Αμβούργο. 

Ουσεϊνού Μπα

Δεν τον λες και αποκάλυψη, καθώς οι περισσότεροι γνώριζαν για τα προσόντα του 23χρονου Σενεγαλέζου αμυντικού. Μπορεί να έκανε κάποια λάθη απειρίας στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, όμως παιχνίδι με παιχνίδι ήταν καλύτερος. Ο Μαρτίνς τον δοκίμασε δίπλα στον Σεμέντο αρκετές φορές και κάνει σκέψεις να τον χρίσει βασικό στα ματς με Πλζεν. 

Ρούμπεν Σεμέντο

Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε το χέρι του στη φωτιά για την αξία του Πορτογάλου αμυντικού και εκείνος επιβεβαίωσε τη φήμη του με το “καλημέρα” στην προετοιμασία. Σταδιακά έβγαλε 90λεπτο, με τον Πορτογάλο να δείχνει στοιχεία αμυντικού που θα αφήσει εποχή στο λιμάνι. Πραγματικός ηγέτης και απόλυτα προσαρμοστικός χαρακτήρας.

Αβραάμ Παπαδόπουλος

Είναι εκεί για να δώσει τα πάντα σε κάθε περίσταση και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ακόμα και για να βοηθήσει στα δύσκολα με την εμπειρία του. Στάθηκε κυρίως δίπλα στον Μπα στις προπονήσεις. 

Γιάγκος Βούκοβιτς  

Ένας από τους άτυχους της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, καθώς υπέστη θλάση στο φιλικό με τη Γιαγκελόνια στη Βαρσοβία. Αν ο Σέρβος συνέχιζε κανονικά την προετοιμασία, όλα έδειχναν πως μαζί με τον Σεμέντο θα ήταν οι βασικοί για τις αναμετρήσεις με τη Βικτόρια Πλζεν, ελλείψει Σισέ και Μεριά. 

Γκιλιέρμε

Απολαυστικός σε κάθε λεπτό της προετοιμασίας ο Βραζιλιάνος. Είναι η σεζόν του και είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας. Χωρίς λάθη, με δυνάμεις και ένταση και γνωρίζοντας απόλυτα το σύνολο και το ρόλο του. Μαζί με τον Μπουχαλάκη ταίριαξαν απόλυτα και θα είναι -εκτός απροόπτου- το βασικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού στα ματς με την Πλζεν.

Ανδρέας Μπουχαλάκης

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του συλλόγου, επρόκειτο για την πιο μεστή προετοιμασία του Έλληνα μέσου με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Άνηκε στο γκρουπ των διεθνών που μπήκαν σε φουλ ρυθμούς μερικές μέρες αργότερα, όμως ανέβασε γρήγορα ρυθμό. Χωρίς λάθη και με συνεισφορά στο αμυντικό και επιθετικό τρανζίσιον, με τον Μαρτίνς να τον χρησιμοποιεί ως παίκτη – “κλειδί” στη δημιουργία της ομάδας.

Θανάσης Ανδρούτσος

Ο Ανδρούτσος αγωνίστηκε κυρίως σε φιλικά και προπονήσεις ως παρτενέρ του Βασίλη Σουρλή στη μεσαία γραμμή. Ο Έλληνας μέσος έδειξε και φέτος πως μπορεί να βοηθήσει από διάφορα αγωνιστικά πόστα και είναι στην κρίση του Μαρτίνς αν θα τον διατηρήσει στο ρόστερ. 

Βασίλης Σουρλής

Πριν κλείσει τα 17 ο Βασίλης Σουρλής έδειξε έτοιμος να συμμετέχει πλήρως στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας! Ένας εξελιξιμος και ταλαντούχος μέσος, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις, ωστόσο στην προετοιμασία τον είδαμε κυρίως από το “6” ως το “8”. Το μέλλον του ανήκει!

Γιώργος Μασούρας

Το πρώτο διάστημα της προετοιμασίας στην Πολωνία ήταν μεταβατικό για όλους τους διεθνείς και για τον Γιώργο Μασούρα. Σταδιακά ο Έλληνας μέσος άρχισε να ανεβάζει στροφές και έδωσε κάτι συγκεκριμένο στα φιλικά του Ολυμπιακού. Ένα δαιμονιώδες πρώτο 20λεπτο σε κάθε ματς με υψηλό ρυθμό και ουσία, που τον φέρνουν στη γραμμή εκκίνησης σχετικά με τη βασική ενδεκάδα των ερυθρόλευκων.  

Ματιέ Βαλμπουενά

Ο απόλυτος επαγγελματίας ακούει στο όνομα Ματιέ Βαλμπουενά. Χωρίς ίχνος από σταριλικί, ο Γάλλος τα έδωσε όλα στην προετοιμασία και θα ίσως αποτελέσει το βαρόμετρο του φετινού Ολυμπιακού. Παίκτης ψύχραιμος και ανθεκτικός στο σκληρό παιχνίδι. Βοήθησε αρκετά στα άκρα, αλλά όπως όλα δείχνουν θα βοηθήσει, μέχρι νεοτέρας, στον άξονα, μετά τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη.

Ντανιέλ Ποντένσε

Ο Ποντένσε πραγματοποίησε μια προετοιμασία με σκαμπανεβάσματα και αυτό ήταν κάτι που δεν ξέφυγε της προσοχής του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος είχε κάποιες καλές στιγμές στα φιλικά της Πολωνίας, ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό και έμεινε εκτός ενδεκάδας για να αποφορτιστεί. Παραμένει μια από τις σημαντικότερες μονάδες του ρόστερ και βασική επιλογή του Μαρτίνς. 

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς 

Το παιδί από τη Σερβία μέσα σε ένα απόγευμα απέκτησε σσημαντική οντότητα και σταδιακά βρήκε χώρο στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Με μηδενικό χρόνο προσαρμογής, εμφανή προσήλωση στο στόχο και υψηλή τεχνική κατάρτιση, αποτέλεσε “αποκάλυψη”. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο αγωνιστικός ρυθμός που είχε από το ευρωπαϊκό U21 με τη Σερβία και είναι ερωτηματικό το πότε θα προκύψει η αγωνιστική του κάμψη. 

Χιλάλ Σουντανί 

Ξεκίνησε δυναμικά την προετοιμασία, ωστόσο το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού δεν θέλησε να ζορίσει τον Αλγερινό, για να πάρει εν ευθέτω χρόνο, όσα περισσότερα από το ταλέντο του. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, φάσεις που ξεχώρισαν στην προπονήσεις και μεγάλη διάθεση να μπει γρήγορα σε αγωνιστικό ρυθμό, θα είναι από τους παίκτες που περιμένουμε να δούμε στο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Κώστας Φορτούνης

Ένας από τους ποιοτικότερους μέσους του Ολυμπιακού υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας. Ποδοσφαιριστής με υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, έκανε έξτρα πρόγραμμα στις διακοπές του, διαχειρίστηκε έξυπνα την προετοιμασία, ωστόσο στάθηκε άτυχος και μετά την επέμβαση στο γόνατο, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ομαλή αποθεραπεία του.

Μιγκέλ Γκερέρο

Ήταν ο πιο ουσιαστικός επιθετικός της προετοιμασίας με τέσσερα γκολ. Ο Ισπανός όπως και πέρυσι ήταν πιστός στο αθόρυβο στιλ παιχνιδιού, έκανε πολλά πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου και “φτιάχτηκε” με την παρουσία του Ντουρμισάι απο νωρίς στο ρόστερ, καθώς ο ανταγωνισμός έδρασε υπέρ του!

Γιουσούφ Ελ Αραμπί

Έφτασε στην προετοιμασία στο τελικό στάδιο και δεν βρέθηκε στο απαραίτητο επίπεδο για να ακολουθήσει την υπόλοιπη ομάδα. Στις προπονήσεις δεν έκρυψε τη διάθεση του, αλλά και την ικανότητα στην τελική προσπάθεια. 

Φιορίν Ντουρμισάι

Όσοι θεωρούσαν πως θα του πέσει βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού διαψεύστηκαν! Ο Ντουρμισάι δεν “μάσησε” και από την πρώτη στιγμή έδειξε πως μπορεί να βαδίσει σε αυτό το μονοπάτι και να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Σκόραρε, κέρδισε μονομαχίες, έπαιξε και για την ομάδα και θα μείνει στο ρόστερ, περιμένοντας το “Round 2” των ευκαιριών του!

Ούγκο Κάιπερς 

Ενας ποιοτικός παίκτης με καλά τελειώματα, που όμως φάνηκε επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία του. Ο Ολλανδός δεν κατάφερε να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους επιθετικούς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.