Οι 45 περιπτώσεις ελεύθερων παικτών

Το 2016 μας χτύπησε την πόρτα και μπήκε και πολλοί από τους παίκτες που μεσουρανούν στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα θα έχουν αλλάξει φανέλα μέχρι το καλοκαίρι. Ας δούμε από μια άλλη οπτική γωνία 45 από αυτούς με τη βοήθεια της μνήμης μας, των ικανοτήτων τους, αλλά και της "Mirror". Με τη σημαντική υποσημείωση, βέβαια, ότι άπαντες έχουν μόλις έξι εναπομείναντες μήνες συμβόλαιο με τους συλλόγους τους...

Το 2016 μας χτύπησε την πόρτα και μπήκε και πολλοί από τους παίκτες που μεσουρανούν στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα θα έχουν αλλάξει φανέλα μέχρι το καλοκαίρι. Ας δούμε από μια άλλη οπτική γωνία 45 από αυτούς με τη βοήθεια της μνήμης μας, των ικανοτήτων τους, αλλά και της “Mirror”. Με τη σημαντική υποσημείωση, βέβαια, ότι άπαντες έχουν μόλις έξι εναπομείναντες μήνες συμβόλαιο με τους συλλόγους τους… 

Η σειρά είναι τυχαία. Περίπου… 

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Τι να πει κανείς για έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχει παράγει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο; Ολος ο πλανήτης είναι στα πόδια του και παρακαλάει έναν 34χρονο ιδιόρρυθμο, πεισματάρη, ξεροκέφαλο, αλλά ευαίσθητο άνθρωπο και συνάμα ποδοσφαιρικά ευφυή σούπερ σταρ. Ενα φαινόμενο του αθλήματος που μπορεί να βάλει γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Φέτος το έχει καταφέρει 15 φορές σε 14 αγώνες. Οτι είναι 34 ετών το είπαμε; Το ξαναλέμε. 

Τζον Τέρι

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις… Και θετικά (καριέρα) και αρνητικά (προσωπική ζωή). Ακόμα και στα γεράματα (έκλεισε τα 35) μπορεί να καθοδηγήσει με μαεστρία την άμυνα. Καλά μπορεί και να υπερβάλλουμε τώρα, αλλά κρατήστε ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παλαίμαχος. Δεν μας βγαίνει εύκολα καλή κουβέντα… Ακόμα και ο Ρίο Φέρντιναντ έκανε μεταγραφή στα τελειώματα (ούτε ο ίδιος θέλει να θυμάται τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης) γιατί όχι και ο έμπειρος Τέρι;

Εζεκίλ Λαβέτσι

Παίκτης με τα όλα του. Εμπειρος, αποτελεσματικός και ιδιαίτερα ομαδικός. Στην Παρί Σεν Ζερμέν των πολλών αστέρων μπορεί να μην βρίσκει συχνά θέση στη βασική ενδεκάδα, αλλά υπάρχουν καμιά δεκαριά εκατομμύρια ομάδες που θα έκαναν τάματα για να εξασφαλίσουν την υπογραφή του. Καυτό και ποιοτικό όνομα. 

Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς

Εχει περάσει οκτώ άκρως επιτυχημένα χρόνια στην Τσέλσι, αλλά οι Λονδρέζοι δεν έχουν ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιο του αντιτουριστικού στην όψη, αλλά αποτελεσματικού αμυντικού. Η Ιντερ, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν ήδη κάνει κρούση στον μάνατζέρ του.

Βίκτορ Βαλντές

Περίπτωση από τις λίγες. Οταν έφευγε από την Μπαρτσελόνα με δική του επιθυμία (το λες και διαταραχή) είχε πει ότι θέλει να ανοίξει νέους ορίζοντες στην καριέρα του ή κάτι τέτοιο ψευτοφιλοσοφημένο και τελικά κατέληξε να παίζει στη δεύτερη ομάδα της Γιουνάιτεντ. Είναι σαν να λες ότι βαρέθηκα να είμαι με την Σκλεναρίκοβα και τελικά να παντρεύεσαι τη Βασιλειάδου των ελληνικών ταινιών. Αν παραμένει ένας ικανός γκολκίπερ; Και που να ξέρουμε; Ισως. Μάλλον. Μπορεί. Θα δείξει. Λες; 

Ματιέ Φλαμινί

Το ξέρετε ότι ο πολλάκις ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς Γάλλος μέσος παραμένει αήττητος στο “Εμιρεϊτς” για 52 ματς; Και γιατί δεν το βάζει συνέχεια ο Βενγκέρ; Τι να ξέρει και ο Αλσατός. Πρόκειται πάντως για έναν ποιοτικό και χαρισματικό μέσο, ο οποίος έδειξε ουκ ολίγες φορές το πείσμα του για να καθιερωθεί και να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε. Μάχιμος. 

Μάρτιν Ντεμικέλις

Γρήγορο δεν τον λες. Ούτε καν σου περνάει το μυαλό αυτή η λέξη, αλλά ακούγοντας το όνομά του γνωρίζεις ότι αγοράζεις εμπειρία, δύναμη, καθαρό μυαλό, απίστευτο ποσοστό εξουδετέρωσης σέντερ φορ, σοβαρότητα και καθοδήγηση στα μετόπισθεν. Η Σίτι δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της για τον 35χρονο Αργεντίνο άσο. Μην τον βάλετε να μαρκάρει έναν παίκτη τύπου Μέσι. Τύπου λέμε. 

Στιβ Μανταντά

Αυτός ο εξαιρετικός τερματοφύλακας ανήκει και δεν ανήκει στη λίστα των ελεύθερων παικτών. Γιατί; Γιατί πολύ απλά έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Μαρσέιγ που τον υποχρεώνει να παραμείνει στην ομάδα αν αυτή εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου. Αν όχι, τότε… au revoir. 

Μάικλ Κάρικ

Ο Κάρικ έφθασε 34 ετών; Αν είναι δυνατόν; Πότε; Ε, δεν είμαστε όλοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ για να το ξέρουμε. Υπάρχουν και μεγαλύτερες ομάδες (δεν καταριόμαστε το συντάκτη την πρώτη μέρα του χρόνου, είναι γρουσουζιά). Το θέμα είναι ότι αυτός ο ακούραστος εργάτης αυτού του σπουδαίου συλλόγου (το σώσαμε;) μένει ελεύθερος το καλοκαίρι αν η ομάδα του δεν του ανανεώσει το συμβόλαιο. Τι μπορεί να προσφέρει σε αυτή την ηλικία; Ηρεμία και σωστό ποδόσφαιρο.

Χατέμ Μπεν Αρφά

Το όνομά του ακούστηκε και στην φτωχή πλην τίμια (λέμε τώρα) Ελλαδίτσα. Ο πρώην παίκτης της Νιούκασλ υπέγραψε το καλοκαίρι συμβόλαιο ενός έτους με τη Νις (άσχετο), κάτι που από ό,τι φαίνεται έκανε καλό στην καριέρα του. Η πιάτσα λέει ότι μεγάλοι σύλλογοι τον έχουν βάλει στο μάτι. Ιδωμεν…

Εβερ Μπανέγκα

Ολη η Ανδαλουσία τον παρακαλάει να μείνει, αλλά ο παίκτης της Σεβίλλης γνωρίζει πολύ καλά ότι μέσοι με τα δικά του στοιχεία είναι δυσεύρετοι. Οι πιστοί είναι πολλοί και ο ίδιος απλά περιμένει να διαλέξει την καλύτερη δυνατή πρόταση.

Σοφιάν Φεγκουλί

Ο 25χρονος Αλγερινός ακραίος επιθετικός έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις την τελευταία τριετία με τα χρώματα της Βαλένθια σημειώνοντας 19 γκολ και μοιράζοντας 25 ασίστ. Είναι γρήγορος, δημιουργικός και ιδιαίτερα αποτελεσματικός, στοιχεία που καμία μεγάλη ομάδα δεν είναι σε θέση να αγνοήσει. Για την ώρα υπάρχει απόσταση μεταξύ αυτών που ζητάει και αυτών που προσφέρουν οι “νυχτερίδες”.

Εντερ Μπαλάντα

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη που προσπάθησε να… κλέψει ο Ολυμπιακός  από τις μεγάλες ομάδες. Ο μόλις 22 ετών Κολομβιανός άσος της Ρίβερ Πλέιτ πρόλαβε στα 22 του να ανακηρυχθεί καλύτερος αμυντικός στο αργεντίνικο πρωτάθλημα και οι ειδικοί λένε ότι είναι ένα κράμα από Χόρχε Μπερμούντες (παρεξηγημένος όσο δεν πάει ο πρώην παίκτης των “ερυθρόλευκων”) και Ιβάν Κόρντομπα.

Αντρέ Καρίγιο

Και το δικό του όνομα ακούστηκε για τον Ολυμπιακό. Τον έχουν χαρακτηρίσει ως νέο Ρονάλντο, αλλά οι αριθμοί που τον συνοδεύουν δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε κατά διάνοια με αυτούς του μεγάλου Πορτογάλου σούπερ σταρ. Ο Καρίγιο είναι 24 ετών και έχει σημειώσει 14 γκολ στην καριέρα του ως ακραίος επιθετικός, ενώ ο Κριστιάνο είχε φθάσει ήδη τα 118 σε αυτό το διάστημα. Οτι είναι ιεροσυλία να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ του άσου της Ρεάλ και του Περουβιανού παίκτη της Σπόρτινγκ δεν σημαίνει ότι ο τελευταίος είναι του πεταματού. Τουναντίον. Πρόκειται για έναν δεινό πασέρ (18 ασίστ πέρσι), ομαδικό και με σέντρα ακριβείας. Είναι από τους κλασικούς ακραίους που κάνουν τον κεντρικό επιθετικό μάγκα. Φέτος ταλαιπωρείται από τραυματισμό, αλλά η Λέστερ έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον και μάλλον έπεται και συνέχεια.

Ζοέλ Κάμπελ

Πολύ Ολυμπιακός μαζεύτηκε… Με τη μόνη διαφορά, όμως, ότι ο παίκτης από την Κόστα Ρίκα πρόλαβε και έκανε το αγροτικό του στους πρωταθλητές Ελλάδας, όπως το έκανε και στις Λοριάν, Μπέτις και Βιγιαρεάλ. Κοινός παρανομαστής η Μεσόγειος θάλασσα. Πλάκα κάνουμε. Κοινός παρανομαστής είναι ότι σε όλες τις προαναφερθείσες ομάδες πήγε δανεικός από την Αρσεναλ. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το καλοκαίρι θα έμενε ελεύθερος, έκανε βουντού σε καμιά δεκαριά ακραίους επιθετικούς των “κανονιέρηδων”, αυτοί τραυματίστηκαν, εκείνος πήρε τις ευκαιρίες που ζητούσε και όχι μόνο τις άρπαξε από τα μαλλιά, αλλά η ομάδα του είναι έτοιμη να του προτείνει ανανέωση. Μέχρι να γίνει αυτό παραμένει στη λίστα…

Γκρέγκορι βαν ντερ Βιλ

Ο ίδιος θέλει και δεν θέλει να μείνει. Η Παρί το ίδιο. Ε, με τέτοια σταθερότητα απόψεων μάλλον θα αποχωρήσει. Ο 27χρονος ταλαντούχος Ολλανδός ακραίος αμυντικός έχει πλούσια χαρακτηριστικά, αλλά ένα μικρό ελάττωμα. Κάνει λάθη. Εντάξει, όχι τόσο μικρό. Πάντως, άνευ διάθεσης χλευασμού, πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη που λείπει από αρκετά βαριά χαρτιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ρον Φλάαρ

Ανηκε στο δυναμικό της Αστον Βίλα. Φλέρταρε πολύ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τελικά δεν υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της. Για να ακριβολογούμε, δεν υπέγραψε πουθενά. Εμεινε άνεργος και πριν μερικές ημέρες υπέγραψε ένα νέο, εξάμηνης διάρκειας, με την Αλκμααρ. Κάτι δεν πάει καλά ε; Οπως και να έχει, μιλάμε για τον κεντρικό αμυντικό της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας (τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι κολακευτικό αυτό, τέλος πάντων) με κυρίαρχα στοιχεία τη δύναμη και την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι. 

Γκαστόν Ραμίρες

Εκανε καλή καριέρα στην Μπολόνια και έπεισε τη Σαουθάμπτον να δαπανήσει κάτι περισσότερο από 16 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Τα πήγε καλά στην αρχή, αλλά μετά όχι. Δόθηκε δανεικός στη Χαλ και πλέον ψάχνει νέο σταθμό στην καριέρα του. Ισως δεν του ταιριάζει η Αγγλία. Είναι μόλις 25 ετών και έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σχολής των Ουρουγουανών. Δύναμη, πάθος, ικανότητες, αλλά και σκληρά μαρκαρίσματα, νεύρα κλπ.

Νικολάς Ν’Κουλού

Ενα από τα αστέρια του Μίτσελ στη Μαρσέιγ. Γρήγορος και δυνατός αμυντικός, ο οποίος θα βρει δουλειά πάρα πολύ εύκολα σε καλό ευρωπαϊκό σύλλογο. 

Σαμίρ Χαντάνοβιτς

Οταν τον έχεις απέναντί σου τη στιγμή που εκτελείς πέναλτι σίγουρα δεν νιώθεις σίγουρος… Εχει εξαιρετική ικανότητα στο να βγαίνει νικητής στο ένας εναντίον ενός και είναι το άλφα και το ωμέγα της αμυντικής γραμμής της Ιντερ. Οι “νερατζούρι” θα κάνουν μεγάλο λάθος αν δεν ανανεώσουν άμεσα το συμβόλαιο του 31χρονου Σλοβένος πορτιέρο.

Μιγκέλ Βελόσο

Πολυεργαλείο ολκής. Ο 29χρονος Πορτογάλος της Ντινάμο Κιέβου μπορεί να παίξει σε όποια θέση θέλει στο χώρο του κέντρου και μάλιστα με επιτυχία. Προπονητές τύπου Μαντσίνι, φαν Χάαλ και άλλοι λοιποί τρελοί με την τακτική σίγουρα θα τον έχουν στη λίστα τους.

Αλεξάντρ Κοκόριν

Το next big thing του ουκρανικού ποδοσφαίρου. Νεαρός επιθετικός με πλούσιο ταλέντο και με αρκετά περιθώρια εξέλιξης. Ο Αρσέν Βενγκέρ ήδη έχει στείλει καμιά πενηνταριά σκάουτερ για να τον παρακολουθήσουν.

Ντάριο Σρνα

Παλιά καραβάνα που… σπατάλησε όλη του την καριέρα στη Σαχτάρ. Από το 2003 βρίσκεται εκεί ο διεθνής Κροάτης άσος. Πήγε νιος και γέρασε, αλλά η εξαιρετική του ικανότητα στα στημένα και οι φαρμακερές σέντρες του δεν μπορούν να αγνοηθούν. Ακόμα και στα 33 του αποτελεί λίρα 100 καλύπτοντας οποιαδήποτε θέση στη δεξιά πλευρά.

Αλβάρο Αρμπελόα

Εχει ζεστάνει άπειρες φορές τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας αξιόπιστος δεξιός (παίζει και αριστερά άμα λάχει) αμυντικός με πείρα από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Γιούτο Ναγκατόμο

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν τον έχει ως πρώτη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά ο 29χρονος Ιάπωνας έχει καλά στοιχεία τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Μάρκος Αλόνσο

Εδώ ή μας δουλεύουνε ή ο 24χρονος άσος της Φιορεντίνα ακούει τον πατέρα του πιο πολύ και από τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Μάρκος Αλόνσο που είναι παιδί του Μάρκος Αλόνσο Πένια με καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης και εγγονός του Μάρκος Αλόνσο Ιμαθ με καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (πολύ θα τσαντίστηκε με το γιο του) αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και η παρέα του Μέσι έχει δείξει ενδιαφέρον να τον αποκτήσει. Ο μπαμπάς του, όμως, δηλώνει ότι ο υιός θα μείνει στους “βιόλα”. Από τη στιγμή που η οικογένεια… σφάζεται και δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει, τότε ο νεαρός δικαιωματικά ανήκει στη λίστα των υποψηφίων ελεύθερων παικτών.

Τόνι Βιλένα

Αυτό το παλικάρι έκλαιγε με μαύρο δάκρυ το καλοκαίρι επειδή χάλασε η μεταγραφή του από τη Φέγενορντ στη Σαουθάμπτον όπου θα συναντούσε τον ποδοσφαιρικό του μπαμπά Ρόναλντ Κούμαν. Αγωνίζεται στο κέντρο και λέει ότι είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Α, να σημειώσουμε ότι είναι διεθνής με όλες τις μικρές ολλανδίες (κάτω των 15, 16, 17, 19 και 21) όχι, όμως, με την αντρών.

Στεφάν Σεσενιόν

Είναι μόλις 1,68, αλλά το λέει η καρδιά του. Ο 31χρονος μέσος από το Μπενίν αγωνίζεται στη Γουέστ Μπρομ και είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Το καλύτερο είναι όταν έχει γήπεδο μπροστά του. Το χειρότερο είναι αυτονόητο…

Στίβεν Φλέτσερ

Γνώρισε από την καλή το άσχημο πρόσωπο (έχει και καλό;) του Σαμ Αλαρντάις στη Σάντερλαντ. Του είπε: “Βάλε γκολ για να πάρεις νέο συμβόλαιο αλλιώς δρόμο”. Σκασίλα του. Ομάδα θα βρει. Στο νησί, όμως, γιατί το “σκωτσέζος επιθετικός” ως brand name διεθνώς στις μέρες μας είναι συνώνυμο του γκάγκαρος Αυστραλός. Γίνεται; Δεν γίνεται. Τους… έφαγαν όλους. Είναι, όμως, μαχητής, δουλευταράς και τίμιος. Και σκοράρει. Μην ακούτε τι λέει ο γεροπαράξενος Σαμ.

Φεντερίκο Μαρκέτι

Ενας αξιόπιστος, έμπειρος -32 Μαΐων γαρ- τερματοφύλακας της Λάτσιο, ο οποίος έχει προλάβει να κάνει και 11 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ιταλίας σε μια θέση που ο γίγαντας Μπουφόν έχει βγάλει διαρκείας για το υπόλοιπο της ζωής του…

Μάρτιν Κασέρες

Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής στη Γιουβέντους αναγκάζει το διεθνή Ουρουγουανό αμυντικό να ψάξει αλλού για την τύχη του.

Γιόελ Ματίπ

Ο κεντρικός αμυντικός της Σάλκε είναι ακόμα μετέωρος από συμβόλαιο, αλλά Λίβερπουλ, Νιούκασλ και Σάντερλαντ περιμένουν τη λανθασμένη κίνηση της γερμανικής ομάδας. Γιατίιιιι;

Ιγκόρ Ντενίσοφ

Αμυντικός μέσος της Ντινάμο Κιέβου με μεγάλο στόμα. Οχι ανατομικά. Μεταφορικά. Απόδειξη; Οτι είχε προσβάλει τον προπονητή του Στάνισλαβ Τσερέτσοφ με αποτέλεσμα να σταματήσει τις προπονήσεις και να μπει στη λίστα του τρόμου. Τη γνωστή transfer list. Ολα άλλαξαν όταν ο πανδαμάτωρ (από το αρχαίο ρήμα δάμνημι για όλους όσοι δεν το γνωρίζουν) και εχθρός όλων των προπονητών χρόνος έδρασε και για τον Τσερέτσοφ (λέγε με και ανεργία). Ο 31χρονος Ντενίσοφ επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από την Ουκρανία.

Τσάρλι Οστιν

Οι λάτρεις της Πρέμιερ Λιγκ τον ξέρουν σίγουρα. Πέρσι, σκόραρε 18 φορές με τη φανέλα της ΚΠΡ, η οποία έπεσε αύτανδρη στην Τσάμπιονσιπ και μαζί της και ο χαρισματικός 26χρονος ψηλός (1,88) Αγγλος επιθετικός. Φοράει τη φανέλα της λονδρέζικης ομάδας από το 2013 και σε 89 αγώνες έχει σημειώσει 45 γκολ. Δεν τα λες και λίγα. Αυτό έχουν σκεφτεί και οι Σαουθάμπτον, Νιούκασλ που έχουν εκφράσει ανοικτά το ενδιαφέρον τους για να τον κάνουν δικό τους.

Μεμέτ Τοπάλ

Σκυλί (με την καλή έννοια). Ο 29χρονος Τούρκος αμυντικός μέσος της Φενέρμπαχτσε τρέχει σαν τρελός και κρατάει τα μπόσικα στην αμυντική λειτουργία της τουρκικής ομάδας, αλλά και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Εργάτης πολυτελείας και θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν η ομάδα της Κωνσταντινούπολης δεν τον δέσει χειροπόδαρα με νέο συμβόλαιο.

Ερκίν

Ο 27χρονος αριστερός ακραίος αμυντικός δεν κόβει μόνο, αλλά μοιράζει και σκοράρει. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη Φενέρμπαχτσε και το καλοκαίρι θα γίνει περιζήτητος αν ο Περέιρα τον αφήσει να φύγει. 

Νέναντ Τόμοβιτς

Πότε παίζει, πότε δεν παίζει στη Φιορεντίνα. Ο 28χρονος διεθνής Σέρβος αμυντικός ψάχνει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του για όλους όσοι ψάχνουν έναν δυνατό τύπο που μπορεί να παίξει και στο κέντρο αλλά και στα άκρα στα μετόπισθεν.

Ρομάν Νόιστεντερ

Ο ουκρανικής προελεύσεως Γερμανός αμυντικός μέσος της Σάλκε πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και έχοντας ως μπόνους και την ικανότητά του να αγωνίζεται ακόμα και στο κέντρο της άμυνας, αποτελεί μια καλή και αξιόπιστη λύση για τις δυο συγκεκριμένες γραμμές.

Αντρια Ζίβκοβιτς

Ναι, ακούγεται ως όνομα καλλίγραμμου μοντέλου, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για ένα 19χρονο μέτριου αναστήματος (1,70 ύψος) Σέρβο ακραίο επιθετικό της Παρτίζαν, ο οποίος έχει αναγκάσει με τις εμφανίσεις του τις Τσέλσι, Αρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι να τον παρακολουθούν στενά.

Τζούνιορ Χόιλετ

Ενας από τους πολλούς ακραίους επιθετικούς (σημεία των καιρών, κάποτε σκούπιζαν τον πάγκο) που χρειάζονται οι ομάδες. Είναι Καναδός, 25 ετών και για την ώρα αγωνίζεται στην πολύπαθη ΚΠΡ. Το αγωνίζεται είναι τρόπος του λέγειν γιατί η διοίκηση σε μια προσπάθεια να τον ξεφορτωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα… και να γλιτώσει τα 60.000 ευρώ την εβδομάδα που του δίνει (έλεος) “πρότεινε” τον παραγκωνισμό του.

Τζέιμς Μόρισον

Από όνομα καλά πάει. Συνονόματος και συνεπίθετος με τον Μόρισον των Doors, ενός τζαζίστα, ενός φυσικού, ενός ηθοποιού, ενός τραγουδιστή και πάει λέγοντας. Τι να πει κάποιος, όμως, για έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Αγγλίες, γεννήθηκε στο Ντάρλινγκτον και τελικά αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της Σκωτίας; Πέραν από την πλάκα πρόκειται για έναν πολύ καλό μέσο που πέρσι έκανε εξαιρετική σεζόν με τη Γουέστ Μπρομ, στην οποία και έχει στεριώσει από το 2007. 

Ανταμ Τζόνσον

Θυμάστε έναν τύπο με αυτό το όνομα που έπαιζε στη Μάντσεστερ Σίτι; Ο ίδιος είναι. Αν τον χάσατε να σας πούμε ότι βρίσκεται στη Σάντερλαντ και είναι με το ένα πόδι εκτός του “Σταδίου Φωτός”. Τον έχει φάει το σκοτάδι δηλαδή με τον Σαμ Αλαρντάις. Είναι επιθετικός, αλλά με τις μέρες του… 

Τομ Χάντλστοουν

Κάποια στιγμή -προ διετίας όταν ήταν παίκτης της Τότεναμ- οι Αγγλοι αρθρογράφοι είχαν ξεκινήσει πόλεμο για την αφεντομουτσουνάρα του. Για τον αν πρέπει να κληθεί ή όχι στην Εθνική ομάδα. Αυτός τους απάντησε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Κατάντησε να παίζει στη Χαλ και με τη νυν ομάδα του να θέλει να τον ξεφορτωθεί άμεσα. Και ποια είναι αυτή που φορτώνεται ότι ξεφορτώνουν (σκόπιμη η επανάληψη της λέξης) οι υπόλοιποι στο νησί; Καλά μαντέψατε. Η ΚΠΡ. Αυτή ενδιαφέρεται για τον καλά καταρτισμένο, αλλά πάσχοντα από το σύνδρομο “κάτι δεν κάνω καλά στο τέλος” 29χρονο αμυντικό μέσο.

Αχμέντ Ελμοχαμαμπί

Καλή περίπτωση. Παίζει όλη τη δεξιά πλευρά της Χαλ. Είναι Αιγύπτιος που σημαίνει ότι ξέρει τα βασικά πολύ καλά και τα εφαρμόζει. Η Χαλ θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο, αλλά ο ίδιος θέλει κάτι περισσότερο από μια ομάδα της Τσάμπιονσιπ (μπορεί να ανέβει, όμως…).

Σαμ Μπέιραμ

Ο νεαρός άσος της Λιντς δεν έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του και αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν εκτιμήσει τις ικανότητές του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.