Ο Jason επιστρέφει με το reboot του “Friday the 13th”

Πάμε κατασκήνωση;Η εταιρεία παραγωγής του LeBron James, SpringHill Entertainment, και η Vertigo...

Πάμε κατασκήνωση;

Η εταιρεία παραγωγής του LeBron James, SpringHill Entertainment, και η Vertigo Entertainment βρίσκονται σε συζητήσεις για την παραγωγή ενός reboot της κλασικής ταινίας τρόμου, “Friday the 13th”, όπως μας ενημερώνει το THR.

Αν και η πρόσφατη επιτυχία του sequel του “Halloween” θα μπορούσε να παίξει μεγάλο ρόλο στην αναβίωση, υπάρχουν και νομικά προβλήματα.Τον περασμένο μήνα, ο σεναριογράφος του αρχικού “Friday the 13th”, Victor Miller, κέρδισε την δικαστική μάχη για τα δικαιώματα του franchise.

Αν και ο Miller κατείχε το copyright, ο σκηνοθέτης και παραγωγός, Sean Cunningham, μπορούσε να επέμβει ανά πάσα στιγμή. Επίσης, κανείς δεν ήξερε σε ποιον ανήκαν τα δικαιώματα του χαρακτήρα Jason Vorhees.

Η Vertigo, η εταιρεία παραγωγής πίσω από το “Stephen King’s IT”, και η SpringHill βρίσκονται ακόμα στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του reboot. Άγνωστες παραμένουν πολλές πληροφορίες, όπως ο σκηνοθέτης ή ο σεναριογράφος.

Το αρχικό “Friday the 13th” κυκλοφόρησε το 1980 και έλεγε την ιστορία των συμβούλων στην κατασκήνωση Crystal Lake, οι οποίοι σκοτώνονταν ο ένας μετά τον άλλον από έναν μυστηριώδη δολοφόνο.

Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει 13 ταινίες στο franchise, με πιο πρόσφατη αυτή του 2009, η οποία έφερε τον τίτλο “Friday the 13th”. Οι ταινίες έχουν συγκεντρώσει πάνω από $464 εκ. στο παγκόσμιο box-office.

To franchise έχει μεταφερθεί στη μικρή οθόνη με το Friday the 13th: The Series (1987–1990), σε έντυπο τύπο, με βιβλία και κόμικς, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή με το βιντεοπαιχνίδι “Friday the 13th: The Game”.

Τα νέα για το reboot τα γνωρίζαμε από το 2016. Μάλιστα, στην καρέκλα του σκηνοθέτη λεγόταν πως θα καθίσει ο Breck Eisner (“The Crazies” και “The Last Witch Hunter”) και ότι το σενάριο θα ανήκει στον Aaron Guzikowski (“Prisoners”). Ωστόσο, το reboot καθυστέρησε και τελικά δεν βγήκε ποτέ. Το 2015 υπήρξαν συζητήσεις για μια τηλεοπτική σειρά που ετοιμαζόταν για το CW, η οποία και πάλι δεν προβλήθηκε ποτέ, καθώς προσπεράστηκε για άλλες σειρές στο κανάλι.

Για περισσότερα νέα για το συγκεκριμένο franchise και όχι μόνο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.