Το θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι να βρει… Καλάθη

Ο Νικήτας Αυγουλής επέστρεψε από την Μόσχα και γράφει για τον Παναθηναϊκό που αναζητά την ταυτότητά του, τον βασικό του πλέι μέικερ, την έπνευση που χρειάζεται αλλά δεν έχει ειδικά μακριά από το σπίτι του...

Στο παιχνίδι με την Χίμκι ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα σε δύο διαφορετικά σημεία, όμως, αν δεν καταφέρει αυτά τα πρόσωπα να τα κάνει ένα, δύσκολα θα κερδίσει σοβαρό εκτός έδρας ματς. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε επίθεση με οδηγό τον Λάγκφορντ, στο δεύτερο καλή άμυνα, αλλά ξεχνώντας την επίθεση στα αποδυτήρια.
Αν δεις την κατάσταση ψυχρά – μπασκετικά τότε είσαι υποχρεωμένος να μείνεις σε ένα σημείο. Νικ Καλάθης. Μετά την περσινή του σεζόν και την επίδραση που είχε στο παιχνίδι της ομάδας του, είναι λογικό φέτος άπαντες να περίμεναν μια ανάλογη συνέχεια. Ο Καλάθης μπήκε στην ελίτ των παικτών της Ευρωλίγκας γιατί μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα πολύ καλύτερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές του. Ποια είναι αυτά;
Παίζει καλή άμυνα τόσο στη μπάλα, όσο και μακριά από αυτήν. Φέτος δεν το κάνει! Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι είναι αδιάφορος, αλλά σίγουρα μπορεί να πει ότι δεν κάνει την διαφορά όπως, παλιότερα. Είναι απροσδιόριστο αν σε τέτοιου επιπέδου αθλητές μια κοιλιά στην άμυνα είναι θέμα φόρμας, ή θέμα αδιαφορίας.
Και ξεκινάμε από την άμυνα, γιατί οι μεγαλύτεροι θεωρητικοί και μη του αθλήματος θεωρούν ότι είναι κάτι το ανεξάρτητο και δεν παίζει ρόλο για τον κάθε παίκτη σε συνάρτηση με τους συμπαίκτες του.
Στην επίθεση τώρα ο ξεχωριστός Καλάθης, έγινε ξεχωριστός γιατί παρά την δεδομένη του αστάθεια στο μακρινό σουτ μπορεί να κάνει κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και αν το σύστημα δεν πήγαινε καλά, ο Νικ μπορούσε να δημιουργήσει ρήγμα, να τελειώσει ο ίδιος την φάση, να πασάρει έξω σε ελεύθερο συμπαίκτη, να κερδίσει φάουλ και να πάει στις βολές.
Αυτό φέτος δεν γίνεται! Θα πει κάποιος ίσως να είναι θέμα συμπαικτών… Ίσως! Το πρόβλημα ωστόσο είναι εμφανές από τις κινήσεις του πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, είτε έχει είτε δεν έχει τη μπάλα. Κινείται πλέον περιφερειακά, δεν είναι επιθετικός, δεν απειλεί βάση των δικών του δεδομένων, δεν είναι έτοιμος να μπει.
Κάθε παίκτης δικαιούται να έχει άσχημα βράδια, μπορεί και συνεχόμενα, φέτος όμως, ο Καλάθης δεν έχει εμφανιστεί καν. Είναι παίκτης τέτοιας κλάσης που ο Παναθηναϊκός φυσικά κι έχει ποντάρει πάνω του πολλά όσον αφορά την γενική εικόνα της ομάδας. Ένα ξυπνητήρι πλέον είναι απαραίτητο , γιατί να είστε σίγουροι, πως ο καλός Καλάθης θα δείξει και τον καλό Παναθηναϊκό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.